Misfits 3. Sezonun Ardından, 4. Sezona Doğru

5257
Misfits - Freeform

Misfits 3. sezon 2011 Eylül – Aralık arasında başlayıp bitmiş olsa da ancak fırsat bulup izleyebildim. Finalin ardından 3. sezon ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak istedim.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum, bir dizi “zamanda geri dönüş” batağına düştü mü, bir daha çıkar mı bilinmez…

İnanılmaz derecede aykırı ve komik İngiliz dizisi Misfits, 2. sezonun ardından maalesef dizinin en önemli karakterlerinden Nathan’ı (Robert Sheehan) yitirdi. Nathan’ın ayrılışı güzel bir hikayeyle bağlanılacak dendi ve  3. sezon 0. bölüm “Las Vegas Baby”  yayınlandı, oldukça yetersiz ve zayıf bir bölümle.

3. sezonda 8 bölüm izledik. Kadroya Nathan’ın yerine Rudy isimli yeni bir (ya da 2?) karakter dahil oldu. Kıyaslamamak mümkün değil. Rudy karakteri her ne kadar komik olsa da asla Nathan’ın yerini dolduracak cinsten değil. Misfits, Nathan’ın ardından çok kan kaybetti maalesef. 2. sezon son bölümlerden tanıştığımız Seth karakteri de dahil oldu fazlasıyla bu sezona, sanırım 3. sezonun en güzel gelişmesi de buydu. (Burada bir not: Kelly karakterini canlandıran Lauren Socha‘nın yeni saç rengini çok sevdik ama ya aldığı kilolar? Tüm sezon boyunca bunu düşünmekten kendimi alıkoyamadım…)

İlk sezonun ilk bölümünde olduğu gibi 3. sezonun ilk bölümünde de bir Velvet Underground parçası (Sunday Morning) çalarak kalbimi fazlasıyla fethettiler. Müzikler yine harikaydı, İngiliz dizilerinde bir gelenek olarak.

Bölümler de eğlenceliydi yine, özellikle Hitler ve Zombi temalı bölümler sezonun en iyileriydi. Curtis’in 2 cinsiyet arasında gidip gelmesi, lezbiyenlik, Curtis’in kendi kendinden hamile kalması, Rudy’nin penisinin düşmesi üzerine olan bölüm Misfits’e özgü kışkırtıcı ve edepsiz bölümlerdi

Ancak final tam manasıyla olmadı.

Misfits'ten Alisha ve Simon
Misfits’ten Alisha ve Simon

Şu kötü haberi verelim önce; 3. sezonun ardından diziden 2 oyuncu daha ayrılacağını açıkladı: Simon rolünde ki Iwan Rheon ve Alisha rolündeki Antonia Thomas.

2 sezondur gelişen bir hikaye idi Simon’ın zamanda yolculuk yaparak siyah maskeli adama dönüşmesi ve Alisha’yı kurtarması zorunluluğu. Ancak bu 2 sezondur örülen hikaye, 3.sezon finalinde harcandı, iyi bir şekilde bağlanamadı. Alisha’nın beklenmedik şekilde ölümüyle Simon zamanda geri dönmeye karar verdi, işte bu geriye dönüp onu kurtarmaya karar verdiğim an dedi. Peki ama neden? Mantıklı bir açıklama getirlemedi. Üzerinde bir süre düşündüm ancak hala anlamış değilim. Simon’ın siyah maskeli adama dönüşmesinde “sevgilisiyle biraz daha zaman geçirmek isteyen bir adamın hem kendisinin hem onun öleceğini bile bile zamanda geri dönerek içinden çıkamayacağı bir loop’a girmesi”nden daha derin manalar olması gerektiğini düşünüyorum. Sanki oyuncular diziden ayrılmak istedikleri için bir anda yazılmış mantıksız bir son gibi geliyor bu bana, senaristler siyah maskeli adamı ilk gördüğümüz andan beri bu şekilde kurguluyorlarsa hikayeyi, önlerinde saygıyla eğiliyorum elbette. Ama dediğim gibi, bir dizi zamanda yolculuğu bu kadar kurcalarsa bir noktadan sonra artık bu işi kotaramamaya başlıyor, hata yapıyor.

Bir kötü haber daha, güzel İngiliz dizilerini alıp berbat etmeye bayılan Amerikalı’lar Misfits’e de göz koymuş. Bir Amerikan versiyonu olabileceği yönünde haberler mevcut. Asıl kötü kısmı ise bu işi yapmak isteyenin Gossip Girl ve O.C. dizilerinin yaratıcısı Josh Schwartz olması.

Dizi için 4. sezon anlaşması yapılmış olsa da, ilk sezondan tanıdığımız 5 karakterden 3’ü diziden ayrılmışken nasıl bir sezon olacağı gerçekten merak uyandırıyor. Biraz da ümitsizlik :