Claymore Animesi Üzerine Notlar

5574
Claymore

Geçtiğimiz Temmuz ayında 22dakika.org için animeler üzerine bir pod-cast çekimine katıldım çok sevgili Didem ve Hakan ile birlikte. Didem 22dakika’nın gedikli yazarlarından, animeler üzerine bir pod-cast yapmakta onun fikriydi zaten; benim de sevdiğimi/izlediğimi 22dakika’daki yazılarımdan bildiğinden beni de davet etti program için. Önceki yazıda programa hazırlanırken Full Metal Alchemist için aldığım notları paylaşmıştım. İkinci sırada ise Claymore var;

Claymore

Manga: 2002 yılında yayınlanmaya başladı. 19 cilt

Mangaka: Norihiro Yagi

Anime: 26 bölüm 2007

– Mangası animesinden daha çok beğeniliyor.

Konusu: İnsanlara saldıran ve onların bağırsaklarıyla beslenen yoma isimli yaratıklar vardır. Bu yaratıklarla baş edebilmek için insan ve yoma genleri birleştirilerek sadece kadınlardan oluşan bir savaşçı türü yaratılır. Yoma ve claymoreların yoki denen güçleri vardır. Yomanınki ise altın rengidir. Bir claymore yokisini serbest bıraktığı zaman gözü altın rengine dönüşür. Gücü artar ve vücudu geçici olarak gelişir. Gücüne hakim olamayıp bütün gücünü serbest bırakır ise yomadan daha kötüsü olan uyanmış varlıklara dönüşür.

Bir claymoreun gözü normalde gümüş rengidir. Bu yüzden onlara gümüş gözlü cadı da denir.

– Toplam 47 claymore’a sahip olan organizasyon, para karşılığında köy ve kasabalara musallat olan yoma’ları yok eder ve insanların güvenini kazanmak için sebep ne olursa olsun insanlara zarar vermez.

– Ana karakterimiz Clare Örgütün 47 numaralı savaşçısıdır. Anne ve babası Yomalar tarafından öldürüldükten sonra bir kasabada gelmiş geçmiş en güçlü Claymore olan Teresa ile karşılaşır. Teresa’ya bağlanır ve onla yolculuk etmeye başlar. Zaten animenin hikayesi de Clare’in almaya çalıştığı intikam üzerinedir.

* Her claymore un kendine özgü dövüş stili – özel yeteneği var.

* Bol bol kan ve dövüş sahnesi mevcut. Dövüş sahneleri sürükleyici ve başarılı

* Finalin sonu açıkta kaldığından ve anime mangaya uyumlu ilerlemediğinden 2.sezon yada FMA gibi bir yeniden çekim söz konusu olabilirmiş.