Burcu Babal

16 Ocak 1984 Balıkesir, Bandırma doğumluyum, 2002 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Yıldız Teknik Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği bölümü mezunuyum. Mezuniyetin hemen ardından SAP sektöründe çalışmaya başladım, 11 yıl boyunca kıdemli SAP QM (Kalite Yönetimi modülü) danışmanı olarak çalıştıktan sonra, Ekim 2019’da istifa ederek işten ayrıldım. Şu anda freelance yazar ve çaylak bir “YouTuber” olarak çalışmaktayım.

Çocukluğumdan beri ilgi (ve büyük bir heyecan) duyduğum film ve diziler başta olmak üzere; üniversite yıllarından bu yana çeşitli platformlarda ve alanlarda yazdığım yazıları paylaşıyorum. Önceleri daha çok film eleştirileri yazıyor olsam da zamanla daha çok yabancı diziler hakkında yazmaya başladım. Bu yazıları tek bir portalda toplama isteği ile yola çıkarak 11 Ağustos 2011’de Dizi-Mania’yı kurdum. Ayrıca bir süredir dizi kültürü dergisi Episode yazarları arasında yer alıyorum.

Buffy the Vampire Slayer, Veronica Mars ve That ‘70s Show en sevdiğim diziler arasında yer alıyor; Joss Whedon ve Neil Gaiman da büyük hayranlık duyduğum iki yaratıcı…

Bir süredir YouTube kanalım üzerinden de dizi eleştirisi yapmaya devam ediyorum. Şuradan abone olabilirsiniz.

Zeynep Erpamir

7 Ekim 1977 İstanbul doğumluyum. Çalışma hayatıma Number One Grubu’nda başlayarak, müziğe olan sonsuz sevgimi bir nevi iş alanına dönüştürmeyi başardım. Ardından Skyturk’te “Mesajınız Var”, “Backstage” ve “Yaşama Keyfi” programlarının sunuculuğunu ve yardımcı yapımcılığını üstlenerek televizyonculuk alanında kendimi geliştirme fırsatı yakaladım. Şu sıralar belgesel dünyasına adım atarak daha farklı yönlerimi keşfetmeye çalışıyorum. Müziğin yanı sıra sinema da en sevdiklerim arasında.

Ve tabii ki yabancı diziler… Sanırım “Cheers”, “Frasier” ve “Seinfeld” gibi klasikleşmiş dizilerle sıkı bir yabancı dizi takipçisi olmanın adımlarını atmış olabilirim. Ne mutlu ki bu dizi severlik beni bir Dizi-Mania yazarına dönüştürdü.

Gökhan Babal

13 kasım 1985 İstanbul doğumluyum. Üniversite hayatım boyunca sinema kulübü aracılığı ile her daim sinema ile ilgiliydim. Dizi sektöründeki inanılmaz büyüme ve ortaya çıkan kaliteli işler ile birlikte sinemaya olan ilgim yabancı diziler için de geçerli olmaya başladı.

Asıl tutkum müzik olsa da özellikle sinema ve dizi hayatımın önemli bir parçası. Dizi-Mania’nın kurucusu ile aynı evde yaşıyorsanız başka bir şansınız da olmuyor zaten  Aslında her şey “Lost” ile başladı diyebilirim. Lost çıtayı öyle yükseltti ki sonrasında kendimiz her daim kaliteli diziler izlerken bulduk. Son olarak en sevdiğim diziyi de buraya bırakayım, rengimiz belli olsun;
Battlestar Galactica
So say we all…