2022 Kışında Kaçırmamanız Gereken 11 Yeni Dizi

4786
Around the World in 80 Days

2021 yılını belki birçok iyi yapımla kapatıyor olsak da, yeni yıl da bir o kadar farklı ve heyecan verici dizileri karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Spin-off’lardan gerçek hikâyelere, roman uyarlamalarından tarihin farklı dönemlerine uzanacak birçok dizi 2022’nin ilk aylarında hayatımıza girecek. Biz de yeni yıl öncesinde bu listeyi hazırlayarak 2022’deki dizi planlamanıza ufak bir katkı yapmak istedik.

İşte 2022 kışında kaçırmamanız gereken 11 yeni dizi;

1. The Tourist (1 Ocak – BBC One)

The Tourist

The Missing ve The Liar gibi birçok gizemli drama serisinin arkasındaki Harry-Jack Williams kardeşler yeni bir projeyle 2022’in ilk gününde karşımıza çıkıyor. The Tourist adını taşıyan bu altı bölümlük mini dizi, umutsuzca kimliğini arayan bir adamın yaşadıklarını konu alıyor. İngiliz bir adam, Avustralya taşrasının ortasında kendisini yoldan çıkarmaya çalışan büyük bir tanker tarafından takip edilmektedir. Bu kovalamacının ardından hastanede gözlerini açar. Yaralı olsa da bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştır. Fakat kim olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Kimliğine dair cevap arayışı kendisini uçsuz bucaksız bir taşraya doğru yöneltirken, geçmişinden acımasız insanlar da peşine düşer. Jamie Dornan’ı başrolde izleyeceğimiz dizide Danielle Macdonald, Shalom Brune-Franklin, Ólafur Darri Ólafsson, Alex Dimitriades ve Damon Herriman de rol almakta.


2. Around the World in 80 Days (2 Ocak – PBS)

Around the World in 80 Days

Jules Verne’in klasikler arasına girmeyi başaran, ülkemizde de Seksen Günde Devri Âlem adıyla yayımlanmış romanını bir dizi olarak izlemeye ne dersiniz? Daha başlamadan ikinci sezon onayını alan dizi, dünyanın etrafını 80 günde dolaşabileceğine dair 20.000 sterlinlik bir bahse giren İngiliz beyefendisi Phileas Fogg’un maceralarını konu alıyor. Fogg, zekâsının yanı sıra yaratıcılığının da test edileceği bu uzun yolculukta yalnız olmayacaktır. Kendisine Fransız gezgin Jean Passepartout ve gazeteci Abigail Fix eşlik eder. 5 Ekim 1872’de Londra’dan yola çıkan bu üçlü Noel arifesinde en geç saat 1’de Reform Kulübü’ne dönmeyi hedefler. Tehlikeli engellerle karşılaşacakları bu macerada kimi zaman gemilere veya trenlere, kimi zaman da develere ya da balonlara binerek yola devam etmeye çalışacaklardır. Dizide Phileas Fogg rolünü, oynadığı her karaktere hakkını veren David Tennant üstleniyor. Jean Passepartout rolünde Ibrahim Koma, Abigail Fix rolünde ise Leonie Benesch yer almakta.


3. The Cleaning Lady (3 Ocak – FOX)

The Cleaning Lady

La Chica Que Limpia adlı Arjantin serisinden uyarlanan bu drama dizisi, oğlunun tedavisi için ABD’ye gelen bir kadının tehlikelerle dolu macerasını konu alıyor. Kamboçyalı bir tıp doktoru olan Thony De La Rosa’nın oğlu, nadir görülen ve hayatını tehdit eden bir bağışıklık yetmezliği hastalığı ile mücadele etmektedir. Eşi Marco’yu Filipinler’de bırakan Thony, oğlunun tedavisine bir çözüm aramak için ABD’ye gelir. Eşleşen tek kemik iliği bağışçısının vazgeçmesi ve Thony’nin vize süresinin bitmesi işleri çıkmaza sokar. Las Vegas’ta kapana kısılmış bir halde kalan Thony, Filipinli baldızı Fiona’nın yanında temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Fakat bu iş de hayatını alt üst edecektir. Kazara bir cinayete tanık olması, mafya üyesi Arman Morales için çalışmasını zorunlu kılar. Yeraltının suç dünyasına adım atan Thony, burada oyunu kendi kurallarına göre oynaması gerektiğini öğrenecektir. Dizide Thony De La Rosa rolünü Élodie Yung üstlenirken, Arman Morales rolünde ise Adan Canto’yu izleyeceğiz.


4. Peacemaker (13 Ocak – HBO Max)

Peacemaker

İlk olarak The Suicide Squad filminde ete kemiğe bürünen DC Comics karakteri Peacemaker, nihayet bir dizi projesiyle kendi maceralarına kavuşuyor. Aslında dizinin gerçekleşme hikâyesi de bir o kadar ilginç. The Suicide Squad’in yaratıcısı ve yönetmeni James Gunn, filmi tamamladıktan sonra bir COVID-19 karantina döneminde Peacemaker’ın kendi hikâyesine odaklanan bir spin-off serisini kaleme alıyor. DC Films kendisine The Suicide Squad’deki herhangi bir karakterden spin-off serisi yapmak isteyip istememesini sorunca, sırf eğlencesine yazdığı bu iş hayata geçirilmiş oluyor. Filmdeki olayların ardından geçen hikâye, ne pahasına olursa olsun barışı sağlamaya inanan acımasız katil Christopher Smith, namı diğer Peacemaker’ın kökenine bir yolculuk yaparken, yeni görevlerinde yaşadıklarını gösteriyor. John Cena filmdeki Peacemaker rolüne yeniden hayat verirken, Robert Patrick’i Peacemaker’ın babası Auggie Smith rolünde izleyeceğiz. Steve Agee, Danielle Brooks, Jennifer Holland, Freddie Stroma ve Chukwudi Iwuji de dizinin ana kadrosunda bulunuyor.


5. The Gilded Age (24 Ocak – HBO)

The Gilded Age Season 1, Episode 10 CR: Alison Cohen Rosa

Downton Abbey’nin yaratıcısı Julian Fellowes bu defa New York’u merkezine alarak yeni bir çağı karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Amerikan İç Savaşı sonrası ülkede uçsuz bucaksız bir ekonomik değişimin yaşandığı Yaldızlı Çağ dönemini yansıtacak olan hikâye 1882 yılında başlıyor. Genç Marian Brook babasının ölümü sonrası Pensilvanya kırsalından New York’taki paralı teyzeleri Agnes van Rhijn ve Ada Brook’un yanına taşınır. Burada yazar olma hevesiyle şehre taşınan Peggy Scott ile arkadaş olur. Marian bir dikkatsizlik sonucu kendisini eski sistemin savunucusu teyzesi ile gelişen demiryolu endüstrisi sayesinde büyük bir servet kazanan Bertha-George Russell çifti arasındaki sosyal savaşın içinde bulur. Modern çağın eşiğindeki bir dünyayla karşı karşıya kalan Marian, toplumun bilindik kurallarına mı uymalıdır, yoksa kendi yolunu mu seçmelidir? Dizide Marian Brook rolünü Louisa Jacobson üstlenirken, Christine Baranski ve Cynthia Nixon Marian’ın teyzelerini canlandırmakta. Carrie Coon ve Morgan Spector ise Bertha-George Russell çiftine hayat veriyor. Denée Benton ise Marian’ın arkadaşı Peggy rolünde. Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones ve Jack Gilpin de dizinin ana kadrosunda göreceğimiz isimler arasında.


6. Pam & Tommy (2 Şubat – Hulu)

90’lı yılların en popüler çiftlerinden biri olan Pamela Anderson ve Tommy Lee’nin hikâyesini izlemeye var mısınız? Tabii izleyeceğimiz hikâyede çiftin balayında çekilen seks kasetinin ortaya çıkmasıyla birlikte yaşanan olaylar var. İkilinin fırtınalı ilişkisini de gözler önüne serecek olan bu mini dizi Lily James ve Sebastian Stan’i tıpatıp Pam ve Tommy olarak karşımıza çıkarıyor diyebiliriz. Dizinin ortaya çıkmasını sağlayan Seth Rogen da bu meşhur balayı kasetini çalıp yayılmasını sağlayan elektrikçi Rand Gauthier rolünü üstelniyor. Craig Gillespie’nin (I, Tonya) yönetmenliğindeki dizide Nick Offerman ve Taylor Schilling de rol almakta.


7. Power Book IV: Force (6 Şubat – Starz)

Starz kanalının sevilen dizilerinden Power, yeni bir spin-off serisini daha 2022’de karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Power Book IV: Force adını taşıyan dizi, Power takipçilerinin favori karakterlerinden Tommy Egan’ın maceralarını merkezine alıyor. Yaşananlardan sonra New York’u sonsuza dek geride bırakmaya karar veren Tommy, yıllardır peşini bırakmayan bir yarayı kapatmak için Chicago’ya gelir. Uğrayacağı hızlı bir durak olması gereken bu şehirde, aile sırları ve yalanların iç içe geçmesi yüzünden kendini bir anda Chicago’nun uyuşturucu dünyasında bulur. Tommy kendi kurallarını oluşturarak şehrin en büyük uyuşturucu satıcısı olmak için harekete geçerek. Joseph Sikora’yı yeniden Tommy Egan rolünde izleyeceğimiz dizide Isaac Keys, Lili Simmons, Gabrielle Ryan, Shane Harper ve Tommy Flanagan da rol alıyor.


8. Inventing Anna (11 Şubat – Netflix)

Inventing Anna
Inventing Anna. Julia Garner as Anna Delvey in episode 105 of Inventing Anna. Cr. Aaron Epstein/Netflix © 2021

Gerçek bir dolandırıcılık hikâyesini konu alan bu dizi, Jessica Pressler’ın 2018’de New York Magazine’de yayımlanan “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” makalesinden yola çıkarak hazırlandı. Dizide, kendisini zengin bir Alman varisi olarak tanıtan Anna Delvey’nin (gerçek adı Anna Sorokin) New York jet sosyetesini etkileyerek nasıl dolandırdığını izleyeceğiz. Shonda Rhimes’ın yaratıcılığında hayata geçirilen dizi, Ozark’ın yıldızı Julia Garner’ı Anna Delvey rolüyle karşımıza çıkarıyor. Anna’nın gerçekte kim olduğunu bulmaya çalışan hırslı gazeteci Vivian rolünü ise Anna Chlumsky üstleniyor. Laverne Cox, Katie Lowes ve Arian Moayed de dizinin kadrosunda yer almakta.


9. From (20 Şubat – Epix)

Bir kasaba düşünün ki, girdiğiniz andan itibaren çıkma şansınız yok. Hem de hava karardıktan sonra korkunç yaratıklara ev sahipliği yapıyor. İşte Epix’in yeni korku dizisi From, Orta Amerika’da bulunan ve içine giren herkesi tuzağa düşüren kâbus gibi bir kasabayı merkezine alıyor. Kasabanın isteksiz sakinleri hem normal hayatlarını sürdürmek hem de bir çıkış yolu aramak için savaşırken, güneşin batmasıyla ortaya çıkan korkunç yaratıklara ve ormandaki tehditlere karşı hayatta kalmaya çalışırlar. Lost’un yapımcılarının da yer aldığı projenin başrolünde yine Lost’un oyuncularından biri karşımıza çıkmakta: Harold Perrineau. Eion Bailey, Catalina Sandino Moreno ve Shaun Majumder dizinin ana kadrosunda yer alan oyuncular.


10. Vikings: Valhalla (25 Şubat – Netflix)

Bir zamanlar birçoğumuzun her hafta sabırsızlıkla yeni bölümünü beklediği Vikings her ne kadar 2020’de sona erse de yeni yılda yeni bir spin-off serisiyle Vikinglerin maceralarını izlemeye devam edeceğiz. Orijinal dizinin yüz yıl sonrasında geçen hikâyede Kuzey Amerika’ya yolculuk yapan ilk Avrupalı (Grönland haricindeki) Leif Erikson, Leif’in korkusuz ve hırslı bir savaşçı olan üvey kardeşi Freydis, Danimarka ve İngiliz tahtlarında hak iddia eden Norveç Kralı Harald Sigurdsson’un maceralarını izleme şansımız olacak. Sam Corlett, Frida Gustavsson ve Leo Suter dizinin başrollerini üstleniyor.


11. Super Pumped: The Battle For Uber (27 Şubat – Showtime)

Brian Koppelman ve David Levien, Billions’ın ardından heyecan verici bir seriyi daha Showtime’da karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Her sezon iş dünyasında değişim yaratan ve kültürleri etkileyen farklı hikâyeleri izleyeceğimiz Super Pumped, açılışını Uber’la yapacak. Mike Isaac’in 2019’da yayımlanan Super Pumped: The Battle for Uber ise ilk sezonun oluşmasını sağlayan kitap. Dizide Silikon Vadisi’nin en başarılı ve bir o kadar da en yıkıcı şirketlerinden biri olan Uber’ın inişli çıkışlı yolculuğu, şirketin kurucuları arasında yer alan eski CEO’su Travis Kalanick’in bakış açısından anlatılıyor. Travis Kalanick’e hayat verecek isim ise Joseph Gordon-Levitt’den başkası değil. Uber’ın yatırımcıları arasında yer alan Bill Gurley rolünde ise Kyle Chandler’ı izleyeceğiz. Apple’ın CEO’su Tim Cook rolüne Hank Azaria hayat verirken, Uber’ın yönetim kadrosunda yer alan Arianna Huffington’ı ise Uma Thurman canlandıracak. Kerry Bishé, Babak Tafti ve Elisabeth Shue da ilk sezonun oyuncu kadrosunda.


“2022 kışında kaçırmamanız gereken 11 yeni dizi” listemizi nasıl buldunuz? Bu dizilerden hangilerini izlemeyi planlıyorsunuz?