2022 Yazında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi

2240
2022 Yazında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi

Yaz geliyor, takip ettiğimiz çoğu dizi ya tatile giriyor ya da iptal ediliyor. Belki kış aylarındaki gibi bir yoğunluk olmayacak ama 2022 yazı yine heyecan verici yapımları karşımıza çıkaracak. Romandan filme yine birçok uyarlama bu yazın gündeminde diyebiliriz. Yaza girmeden hazırladığımız bu listeye bakın ve şimdiden izleyeceklerinize karar verin.

İşte 2022 yazında kaçırmamanız gereken 10 yeni dizi;

1. Irma Vep (6 Haziran – HBO)

Irma Vep

Fransız yönetmen Olivier Assayas kendi yazdığı ve yönettiği 1996 yapımı filmi Irma Vep’i bu defa bir mini dizi olarak karşımıza çıkarıyor. Hem kariyerinde hem de özel hayatında hayal kırıklığı yaşayan Amerikalı film yıldızı Mira, Fransız sessiz film klasiklerinden Les Vampires’in yeniden çekimi için Paris’e gider. Film setinde problemler yaşanırken, Mira kendi benliği ve filmde canlandırdığı karakter arasında ayrım yapmakta zorlanmaya başlar. Dizide Mira rolüne Alicia Vikander hayat veriyor. Tom Sturridge, Byron Bowers, Carrie Brownstein, Adira Arjona, Fala Chen ve Vincent Macaigne dizinin kadrosunda göreceğimiz isimler arasında.


2. Ms. Marvel (8 Haziran – Disney+)

ms. marvel

Marvel evreninin ilk Müslüman süper kahramanıyla tanışmaya hazır mısınız? İşte karşınızda Kamala Khan yani namı diğer Ms. Marvel. New Jersey’de büyüyen 16 yaşındaki Pakistanlı-Amerikalı Kamala harika bir öğrenci, tam bir oyun tutkunu. Kaptan Marvel’a ise apayrı bir sevgisi var. Fakat Kamala ne okul ne de ev yaşamında uyum sağlamayı pek başaramaz. Ta ki birdenbire süper güçler edinene kadar. Peki, bu süper güçlerle hayatı daha kolay mı olacak? Onu da dizide izleyip göreceğiz. Bisha K. Ali’nin yaratıcılığında ortaya çıkan bu mini dizi, Iman Vellani’ı başrolde karşımıza çıkarıyor.  Çekimleri Tayland ve ABD’de gerçekleşen dizide Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Naki, Azher Usman, Travina Springer ve Nimra Bucha rol almakta.


3. Dark Winds (12 Haziran – AMC)

Dark Winds

Tony Hillerman’ın Leaphorn & Chee roman serisinden uyarlanan dizi, Navaho yerlisi iki polis memuru Joe Leaphorn ve Jim Chee’nin yaşadıklarını konu alıyor. Dizinin hikâyesi ise 1970’lerin güneybatısında geçmekte. Leephorn ve Chee, tüyler ürpertici bir cinayet vakasında ipuçlarını bulmaya çalışırken kendi maneviyatlarını da sorgulamaya başlarlar. Graham Roland’ın hayata geçirdiği dizide Robert Redford ve Game of Thrones serisinin yazarı George R.R. Martin yapımcı olarak karşımıza çıkıyor. Zahn McClarnon ve Kiowa Gordon, Leephorn ve Chee rollerinde izleyeceğimiz isimler. Noah Emmerich ve Rainn Wilson da bu psikolojik gerilimin kadrosunda yer alıyor.


4. The Old Man (16 Haziran – FX)

The Old Man

Neredeyse bütün yapımlarını Hulu’ya paslayan FX, bu defa kendisine bir dizi ayırmış desek yalan olmaz. (Gerçi bu dizi de yine Hulu platformunda arzı endam edecek.) Thomas Perry’nin aynı adlı romanından uyarlanan The Old Man, eski bir CIA ajanı olan Dan Chase’i merkezine alıyor. Dan, uzun yıllardır sistemden uzakta hayatını sürdürmektedir. Ancak bir gün başarısız bir suikast girişiminin hedefi olur ve gün yüzüne çıkması gerekir. Kaçmaya başlayan Dan, bir oda kiraladığı Zoe McDonald’da birlikte hareket ederek gerçeği bulmaya çalışır. Bu arada FBI’da Karşı İstihbarat Direktör Yardımcısı olarak çalışan Harold Harper, karmaşık geçmişlerinden dolayı Dan’i yakalamak için göreve çağırılır. Black Sails’in yaratıcıları Jonathan E. Steinberg ve Robert Levine’nin elinden çıkan dizi Dan Chase rolünde Jeff Bridges’i karşımıza çıkarıyor. Harold Harper rolünde ise John Lithgow’u izleyeceğiz. Zoe McDonald’a hayat verecek isim ise Amy Brenneman.


5. Moonhaven (30 Haziran – AMC)

Moonhaven

Günümüzden 100 yıl sonrasında geçen bu bilim kurgu dizisi, Dünya’daki yaşamı sürdürmenin yolunu arayan ütopik bir ay kolonisini merkezine alıyor. Kargo pilotu ve kaçakçı olan Bella Sway, bir suçla itham edilince kendisini Moonhaven’da mahsur kalmış bir şekilde bulur. Moonhaven, Ay’da Cennet Bahçesi üzerine inşa edilmiş ütopik bir topluluktur. Kafasında burasıyla ilgili şüpheler barındıran Bella, Moonhaven’de mucizelerden sorumlu yapay zekânın kontrolünü eline geçirmek için bir komploya çekilir. Dünyanın tek umudunu yok etmek isteyen güçleri durdurmak için yerel bir dedektif olan Paul Serno’yla birlikte hareket etmeye başlar. Peter Ocko’nun elinden çıkan dizide Emma McDonald’ı Bella Sway rolünde izliyoruz. Dedektif Paul Serno rolünde ise Dominic Monaghan var. Joe Manganiello ise eski bir asker olan Tomm Schultz rolünde karşımıza çıkacak.


6. The Terminal List (1 Temmuz – Amazon Prime)

The-Terminal-List

Jack Carr’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizi, ABD donanmasının özel kuvvetlerinde görev yapan James Reece’in yaşadıklarını konu alıyor. Gizli bir görev sırasında pusuya düşürülen fakat kurtulmayı başaran James, çelişkili anılar ve kafasında sorularla ailesinin yanına döner. Yeni kanıtlar ortaya çıktıkça karanlık güçlerin sadece kendisinin değil, sevdiklerinin de peşinde olduğunu keşfeder. Chris Pratt’i James Reece rolünde izleyeceğimiz dizide Taylor Kitsch, Constance Wu, Jeanne Tripplehorn, Riley Keough ve Jai Courtney de yer almakta.


7. Black Bird (8 Temmuz – Apple TV+)

Black Bird

James Keene ve Hillel Levin’in gerçek suç anı kitabı In With The Devil: A Fallen Hero, A Serial Killer, and A Dangerous Bargain for Redemption’dan uyarlanan bu mini dizi, lisede bir futbol kahramanı ve madalyalı bir polis memurunun oğlu Jimmy Keene’in yaşadıklarını konu alıyor. Uyuşturucu ticaretinden dolayı 10 yıllık hapse mahkûm edilen Jimmy’ye erken tahliye için hayatının seçimi sunulur: Maksimum güvenlikli bir hapishaneye girmek, şüpheli seri katil Larry Hall ile arkadaş olmak ve ondan bir itiraf almak. Peki, Jimmy bu itirafı alıp kendi kurtuluşunu da sağlayabilecek midir? Dennis Lehane tarafından bir dizi haline dönüşen projede Jimmy Keene rolüne Taron Egerton hayat veriyor. Paul Walter Hauser ise seri katil Larry Hall rolünde. Ray Liotta Jimmy’nin babası James “Big Jim” Keene rolünü üstlenirken, Greg Kinnear ve Sepideh Moafi de dizide yer alıyor.


8. Flowers in the Attic: The Origin (9 Temmuz – Lifetime)

Flowers in the Attic-The Origin

V. C. Andrews’un ülkemizde de Çatı adıyla yayımlanan meşhur romanı Flowers in the Attic’in kökenine inmek isteyenler arasındaysanız bu diziyi gözden kaçırmayın. Çünkü bu dizi Olivia Winfield’ın torunlarını bir tavan arasına kilitlemesine yol açan nedenleri ortaya çıkaracak. Bir zamanlar babası ile birlikte çalışan Olivia, ülkenin en seçkin bekârlarından Malcolm Foxworth tarafından baştan çıkarılır. Bu fırtınalı aşk başlarda bir peri masalı gibi gözükse de Olivia zamanla yaşamının hızla bir kâbusa dönüştüğünü fark eder. Malcolm’un zarafet dolu dış görünüşünün altında karanlık bir kalp vardır ve Foxworth evinde Olivia ve çocukların mutluluğunu tehdit edecek bir kötülük barınmaktadır. Jemima Rooper’ı Olivia Winfield rolüyle izleyeceğimiz dizide Max Irons, Harry Hamlin, Kelsey Grammer, Paul Wesley, Kelsey Grammer ve Kate Mulgrew da yer almakta.


9. Resident Evil (14 Temmuz – Netflix)

Yıllar içinde yedi sinema filmi ve bir animasyon serisine dönüşen video oyunu Resident Evil, bu defa bir aksiyon serisi olarak Netflix platformunda hayat buluyor. Hikâye bu defa 2036 yılında, ölümcül virüsün küresel bir kıyamete yol açmasından 14 yıl sonrasını konu alıyor. Kana susamış, enfekte ve çılgın yaratıkların istila ettiği dünyada hayatta kalmaya çalışan bir kadın: Jade Wesker. Jade bu mutlak katliamda Raccoon Şehri’ndeki geçmişini, babası Albert’ın Umbrella Corporation ile olan tüyler ürpertici bağlantısını ve en önemlisi kız kardeşi Billie’nin başına gelenleri düşünmeye başlar. Andrew Dabb’in (Supernatural) hayata geçirdiği projede Resident Evil evreninin ana düşmanlarından Albert Wesker rolünü Lance Reddick üstleniyor. Tamara Smart ve Ella Balinska ise Jade Wesker’in genç ve yaşlı hallerine hayat verecekler.


10. House of the Dragon (21 Ağustos – HBO)

House of the Dragon

Game of Thrones ile tüm dünyayı etkisi altına alan HBO, fenomene dönüşme ihtimali yüksek bir yapımı daha bu yaz dizi severlerin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. George R.R. Martin’in Ryan Condal ile birlikte hayata geçirdiği House of the Dragon, yazarın 2018’te yayımlanan romanı Fire & Blood’a dayanmakta. Game of Thrones’daki olayların 200 yıl öncesinde geçen hikâye, Targaryenlerin sonunun başlangıcını gözler önüne serecek. “Ejderhaların Dansı” olarak bilinen Targaryen iç savaşına yol açan olayları ve savaşın kendisini dizide izleme şansımız olacak. İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizi Paddy Considine, Emma D’Arcy, Matt Smith, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Eve Best ve Fabien Frankel’den oluşan bir kadroya sahip. “Tarih kanı hatırlamaz, isimleri hatırlar” sözleriyle iddialı bir giriş yapan dizi, bakalım sloganı gibi dizi severlerde de aynı etkiyi bırakacak mı, göreceğiz.


2022 Yazında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi” listemizdeki dizilerden hangisini daha çok merak ediyorsunuz, hangilerini izleyeceksiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz!