2023 Yazında Kaçırmamanız Gereken 14 Yeni Dizi

956
2023 Yazında Kaçırmamanız Gereken 14 Yeni Dizi

Sadık bir dizi sever, yaz dönemi gelse bile yeni yapımların hiçbirini kaçırmak istemez. Ve 2023 yazı da güzel ve kaliteli yapımları karşımıza çıkaracak gibi gözüküyor. Eğer siz de deniz, güneş ve dizi üçlüsünden vazgeçemeyenlerdenseniz, bu listeyi şimdiden kendinize not edin.

İşte 2023 yazında kaçırmamanız gereken 14 yeni dizi;

1. The Idol (4 Haziran – HBO)

Lily-Rose Depp and Abel “The Weeknd” Tesfaye (HBO)

Neredeyse 2023 yılının başlangıcından bu yana beklediğimiz The Idol, 4 Haziran itibariyle hayatımıza giriyor. Euphoria’nın yaratıcısı Sam Levinson’ın yanı sıra The Weeknd ve Reza Fahim tarafından ortaya çıkan dizi, kariyerine yeni bir başlangıç yapmak isteyen bir pop yıldızının yaşadıklarını merkezine almakta. Gelecek vadeden pop yıldızı Jocelyn’in yaşadığı ruhsal çöküş, son turnesinin iptal edilmesine neden olur. Amerika’nın en seksi pop yıldızı unvanını geri almaya karar veren Jocelyn, bu yeni başlangıcı gece kulübü sahibi ve modern bir tarikatın lideri Tedros’la yapmaya karar verir. Abel Tesfaye yani namı diğer The Weeknd’i Tedros rolünde izleyeceğimiz dizide Lily-Rose Depp Jocelyn karakteriyle karşımıza çıkacak. Suzanna Son, Troye Sivan, Jennie Ruby Jane, Moses Sumney, Jane Adams, Dan Levy, Eli Roth, Hank Azaria ve daha niceleri dizinin kadrosunda yer almakta.


2. Based on a True Story (8 Haziran – Peacock)

Based on a True Story (Peacock)

Gerçek ve tuhaf bir gerçek hikâyeye dayanan bu dizi, Amerika’nın gerçek suç takıntısından yararlanmak için eşsiz bir fırsat yakalayan bir emlakçı, eski bir tenis yıldızı ve bir tesisatçının yaşadıklarını konu alıyor. Dizi severlerde Only Murders in the Building tadını bırakacağını düşündüğüm dizi suç hikâyelerinin peşinde sürükleyici bir yapım olacağa benziyor. The Boys’un yapımcılarından Craig Rosenberg’in ortaya çıkardığı dizi Kaley Cuoco, Chris Messina ve Tom Bateman’ı başrollerde karşımıza çıkaracak.


3. The Crowded Room (9 Haziran – Apple TV+)

Sasha Lane and Tom Holland in “The Crowded Room,” premiering June 9, 2023 on Apple TV+.

Daniel Keyes’in kurgusal olmayan kitabı The Minds of Billy Milligan’dan ilham alan bu mini dizi, 1979 yılının New York’unda silahlı bir çatışmaya karışmasının ardından tutuklanan Danny Sullivan’ın hikâyesini anlatıyor. Meraklı ve sorgulayıcı Rya Goodwin’in bir dizi röportajıyla anlatılan Danny’nin hikâyesinde, kendisini şekillendiren gizemli geçmişi de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Dizi, A Beautiful Mindın Akademi ödüllü yazarı Akiva Goldsman’ın elinden çıkıyor. Tom Holland Danny Sullivan rolünü üstlenirken, Amanda Seyfried ise Rya Goodwin karakterine hayat verecek.


4. The Full Monty (14 Haziran – Hulu)

The Full Monty – Hulu Talitha Wing as Gaz’s teenage daughter, Destiny.

Simon Beaufoy tarafından yazılan ve müzikallere, tiyatro oyunlarına uyarlanan 1997 yapımı The Full Monty filmi bu defa bir mini seri olarak geri dönüş yapıyor. Film, 90’lı yılların Sheffield’ında dördü eski çelik işçisi olan altı işsiz adamın Chippindale dansçıları gibi bir erkek striptiz ekibi kurma öyküsünü konu alıyordu. Dizide ise bu olaylardan 25 yıl sonrasında tüm ekibin hayat mücadelesini izleyeceğiz. Robert Carlyle, Mark Addy, Lesley Sharp, Hugo Speer, Paul Barber, Steve Huison, Wim Snape ve Tom Wilkinson filmdeki rolleriyle yeniden geri dönüyorlar.


5. Secret Invasion (21 Haziran – Disney+)

Secret Invasion (Disney Plus)

MCU evreninin karakterlerinden Nick Fury bu defa kendisinin merkezde olduğu bir hikâyeyle geri dönüyor. Nick Fury, dünyanın dört bir yanındaki güç konumlarına sızmaya çalışan bir grup Skrull’ın komplosunu ortaya çıkarmak için harekete geçer. Samuel L. Jackson yine Nick Fury olarak dizide yerini alırken Ben Mendelsohn’ı yardımsever Skrull lideri Talos rolünde izleyeceğiz. Dizide Talos’un kızı Gi’ah rolünde Emilia Clarke, Mariah Hill rolünde Cobie Smulders, MI6 ajanı Sonya Falsworth rolünde Olivia Colman, eski CIA ajanı rolünde Martin Freeman, ABD Başkanı Ritson rolünde Delmot Mulroney ve Rhodey rolünde Don Cheadle yer alıyor.


6. Hijack (28 Haziran – Apple TV+)

Idris Elba in “Hijack,” premiering June 28, 2023 on Apple TV+.

24 serisi gibi gerçek zamanlı olarak anlatılan bu mini dizi, Dubai’den Londra’ya yolculuk yapan bir uçağın kaçırılması ardından yaşananları anlatıyor. 6 saat 54 dakika sürecek olan bu uçuşta başarılı bir iş müzakerecisi olan Sam Nelson, bu yeteneğini teröristler üzerinde kullanmaya çalışacaktır. Yedi bölümden oluşan ve muhtemelen her saat dilimini bir bölüm içinde izleyeceğimiz dizi Idris Elba’yı Sam Nelson rolüyle karşımıza çıkarıyor. Archie Panjabi ise terörle mücadele ekibinden Zahra Gahfoor’u canlandıracak.


7. The Horror of Dolores Roach (7 Temmuz – Prime Video)

The Horror of Dolores Roach

Gimlet Media’nın aynı adlı podcast serisinden uyarlanan bu dizi, Sweeney Todd’dan ilham alan ve içinde aşkı, ihaneti, esrarı, yamyamlığı, güçlü olanın hayatta kalmasını barındıran bir şehir efsanesi olarak karşımıza çıkmakta. Dolores Roach, 16 yıllık mahkûmluğun ardından üstündeki kıyafetler ve cebinde 200 dolarla hapishaneden çıkar ve nezih hale dönüşen Washington Heights’a geri döner. Erkek arkadaşı kayıp ve ailesi çoktan gitmiş olan Dolores, eski esrar arkadaşı Luis ile yeniden bir araya gelir. Luis, işlettiği Empanada dükkânının altındaki bodrumda masöz olarak çalışmasına ve kalmasına izin verir. Fakat istikrarı sağladığı bu yeni hayatı tehdit altına girince, “Sihirli Eller” Dolores hayatt kalabilmek için şaşırtıcı aşırılıklara doğru sürüklenir. Aaron Mark, Empanada Loca adında tek kişilik oyun olarak yarattığı bu hikâyeyi önce bir podcaste, şimdi ise bir diziye dönüştürmüş diyebiliriz. Justina Machado’nun Dolores rolünü üstlendiği dizide Alejandro Hernandez, Kita Updike ve K. Todd Freeman da rol almakta.


8. Full Circle (13 Temmuz – Max)

Full Circle (MAX)

Steven Soderbergh’in 2018’den bu yana ilk TV serisi olan Full Circle, bir suça alışılmadık bir bakış açısı sunuyor diyebiliriz. Günümüz New York’unda geçen hikâyede, başarısız bir adam kaçırma olayıyla ilgili bir soruşturmanın uzun süredir gömülü sırları ortaya çıkarmasını izleyeceğiz. Altı bölümden oluşan dizi Ed Solomon’un kaleminden çıkarken, Soderbergh ise tüm bölümlerin yönetmen koltuğunda. Claire Danes, Dennis Quaid, Timothy Olyphant, Zazie Beetz, Jharrel Jerome, CCH Pounder, Sheyi Cole ve Jim Gaffigan da dizinin ana kadrosunda izleyeceğimiz isimler.


9. Survival of the Thickest (13 Temmuz – Netflix)

Survival of the Thickest

Bir A24 yapımı olan bu dizi, komedyen ve oyuncu Michelle Buteau’nun aynı adlı anı kitabından ilham alarak hayata geçirilmiş. Vücuduyla barışık Mavis Beaumont, kısa süre önce sevgilisinden ayrılınca hayatını yeniden kurmak için harekete geçer. İyi bir stilist olmayı da hedefleyen Mavis, hem kariyer hem de ilişki açısından sorunlarını aşmaya çalışır. Fakat bu yeni yolculuğunda beklenmedik engellerle karşılaşacaktır. Buteau’yu Mavis Beaumont rolünde izleyeceğimiz dizi Tone Bell, Tasha Smith ve Christine Horn’u da kadrosunda barındırıyor.


10. Justified: City Primeval (18 Temmuz – FX)

JUSTIFIED: CITY PRIMEVAL “The Question” Episode 8 (Airs Tuesday, August 29) Pictured: Timothy Olyphant as Raylan Givens. CHUCK HODES/FX

FX’in sevilen dizilerinden Justified, 6 sezonun ardından 2015 yılından final yapmış olsa da yeni bir hikâyeyle bir mini dizi olarak yeniden geri dönüyor diyebiliriz. Elmore Leonard’ın öykülerinde yer alan federal şerif Raylan Givens bu defa yazarın City Primeval: High Noon in Detroit kitabındaki hikâyeyle karşımıza çıkıyor. Seri, dizinin finalinden sekiz yıl sonrasındaki olayları anlatmakta. Kentucky’den ayrılıp Miami’ye yerleşen Givens, mesleğine devam ederken ergenlik çağındaki kızını da yetiştirmektedir. Fakat kısa süre içinde kendisini Detroit’te, The Oklahoma Wildman lakaplı Clement Mansel’i yakalamaya çalışırken bulur. Timothy Olyphant, Raylan Givens rolüyle geri dönüş yaparken, Boyd Holdbrook’u yine ruh hastası bir rolde Clement Mansel olarak izleyeceğiz. Raylan’ın ergen kızı Willa rolünde ise Olyphant’ın gerçek hayattaki kızı Vivian Olyphant yer alıyor. Bu arada eğer Justified’ı hiç izlemeyenler arasındaysanız, bu mini seri başlamadan bir göz atabilirsiniz. Dizinin tüm sezonlarına ise Disney+’ta mevcut.


11. Twisted Metal (27 Temmuz – Peacock)

Twisted Metal (Peacock)

Sony’nin aynı adlı sevilen video oyunundan uyarlanan Twisted Metal, kıyamet sonrası bir dünyada macera dolu bir yolculuğun kapılarını açıyor. Hafıza kaybı yaşayan ve hızlı konuşan bir yabancı olan John Doe, hayatta kalabilmek için bir paketi teslim etmek üzere ıssızlaşan dünyada bir yolculuğa başlar. Doe, hayatını değiştirecek ve kendisine daha iyi bir gelecek verecek olan yolculukta ölümcül ve yıkıcı araçlarda bulunan acımasız yağmacılarla yüzleşmek zorundadır. Bu yağmacılar arasında dondurma kamyonu olan çılgın katil palyaço Sweet Tooth da bulunmaktadır. Dizide John Doe rolüne Anthony Mackie hayat verirken, Stephanie Beatriz Doe’nun yardım edecek araba hırsızı Quiet rolünde yer alacak. Thomas Haden Church ise Ajan Stone rolünü üstlenecek. Katil palyaço Sweeth Tooth’un bedenine profesyonel güreşçi Samoa Joe, sesine ise Will Arnett hayat verecek. Richard Cabral ve Neve Campell da dizinin kadrosunda yer alıyor.


12. Painkiller (10 Ağustos – Netflix)

Tyler Ritter as John Brownlee, Uzo Aduba as Edie in episode 105 of Painkiller. Cr. Keri Anderson/Netflix © 2023

Hulu’nun ödüllü Dopesick serisinin ardından bu defa Netflix platformu Amerika’nın opioid krizini anlatan bir yapımı karşımıza çıkarıyor. Barry Meier‘in Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic adlı kitabına ve Patrick Radden Keefe‘in The New Yorker’daki “The Family That Build an Empire of Pain” makalesine dayanan dizi, OxyContin’in üreticisi Purdue Pharma’yı merkezine alarak opioid krizinin doğuşunu gözler önüne seriyor. Matthew Borderick, Uzo Aduba, Sam Anderson, Taylor Kitsch, John Rothman, Dina Shihabi ve West Duchovny altı bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosunu oluşturmakta.


13. The Winter King (20 Ağustos – MGM+/ITVX)

The Winter King

Bernard Cornwell’in The Warlord Chronicles adlı roman serisinden uyarlanan bu dönem dizisi, Kral Arthur efsanesinin yeni bir anlatımı olarak karşımıza çıkıyor. Kate Brooke ve Ed Whitmore’un uyarlamasıyla ortaya çıkan hikâye, 5. yüzyılda İngiltere’nin birleşmesinden çok önce, dünyanın acımasız, hayatların ise gelip geçici olduğu bir zamanda geçiyor. Güçlü hükümdar Kral Uther’ın dışlanmış oğlu Arthur Pendragon’un efsanevi bir savaşçı ve lidere dönüşmesini izleyeceğimiz dizide Iain De Caestecker’ı Arthur rolünde göreceğiz. Eddie Marsan ise Kral Uther rolüyle dizide yer almakta. Peki, Merlin’siz bir Arthur olabilir mi, tabii ki de olmaz. Nathaniel Martello-White da dizide Merlin’e hayat verecek isim.


14. Ahsoka (23 Ağustos – Disney+)

Ahsoka (Disney+)

İlk olarak 2008 yapımı Star Wars: The Clone Wars animasyon filminde tanıştığımız, The Mandalorian’ın 2. sezonunda da yer alan Ahsoka, Star Wars evreninde kendi dizisiyle yer almaya hazırlanıyor. Jon Favreau ve Dave Filoni tarafından oluşturulan dizi, Return of the Jedi filminin beş yıl sonrasında, The Mandalorian’ın 2. sezon sonundaki zaman diliminde geçiyor. Eski bir Jedi şövalyesi ve bir zamanlar Anakin Skywalker’ın da çırağı olan Ahsoka Tano, İmparatorluk’un çöküşünden sonra galakside ortaya çıkan bir tehdidi araştırmaya başlar. Rosario Dawson yeniden Ahsoka rolüyle karşımıza çıkarken Hayden Christensen de bir kez daha Anakin Skywalker yani namı diğer Darth Vader olarak dizide yer alacak. Natasha Liu Bordizzo ve Mary Elizabeth Winstead’in yanı sıra kısa bir süre önce kaybettiğimiz Ray Stevenson da dizinin ana kadrosunda bulunmakta. Dizinin yayın tarihi ise henüz netleşmiş değil.


2023 Yazında Kaçırmamanız Gereken 14 Yeni Dizi” listemizdeki hangi diziler ilginizi çekti, hangilerini izlemeyi planlıyorsunuz? Anketimize katılın, 3 dizi seçebilirsiniz 😉

Hangi Yaz Dizisini Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

View Results

Yükleniyor ... Yükleniyor ...