2023 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 23 Film

1072
2023 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 23 Film

Pandeminin gölgesinden çıkışımızla birlikte, sinema salonları yeniden hareketlenmeye başladı. 2022 yılında hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazanan pek çok film gösterime girdi. Bunlardan bazıları gişede battı, bazıları da büyük paralar kazandı… Ancak sonuç olarak asıl kazanan yine sinemaseverler oldu. 2023 yılı da sinema açısından oldukça bereketli bir yıl olacağa benziyor. Bu yıl hem büyük projeler var, hem Marvel filmleri var; devam filmlerine de korku filmlerine de doyacağız gibi duruyor.

Liste yayın tarihi sırasına göre hazırlandı. Yazının sonundaki ankete katılmayı unutmayın lütfen!

İşte 2023 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 23 Film:

1- Knock at the Cabin (Kulübeye Tıklat)

Knock at the Cabin (Kulübeye Tıklat)

Yayın Tarihi: 3 Şubat

Genç bir kız ve ebeveynleri ücra bir kulübede tatil yaparken, dört silahlı yabancı tarafından rehin alınırlar ve ailenin kıyameti engellemek için akıl almaz seçim yapmasını isterler. Dış dünyaya erişimleri sınırlı olan ailenin her şeyi kaybetmeden önce neye inandıklarına karar vermeleri gerekmektedir.

Oldukça inişli çıkışlı bir kariyeri olan yönetmen M. Night Shyamalan‘ın elinden çıkan filmde, Dave Bautista (Dune, Galaksinin Koruyucuları serisi), Tony ödüllü ve Emmy adayı Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Ben Aldridge (Pennyworth, Fleabag), BAFTA adayı Nikki Amuka-Bird (İkna, Old), küçük oyuncu Kristen Cui, Abby Quinn (Küçük Kadınlar, Landline) ve Rupert Grint (Servant, Harry Potter serisi) gibi isimler yer alıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2023 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 23 Yeni Dizi


2- Ant-Man and the Wasp: Quantumania

(L-R): Michael Douglas/Hank Pym, Michelle Pfeiffer as Janet Van Dyne, and Evangeline Lilly as Hope Van Dyne/Wasp in Marvel Studios’ ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA. Photo by Jay Maidment. © 2022 MARVEL

Yayın Tarihi: 17 Şubat

Marvel’ın üçüncü “Ant-Man” filmi “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” ismini taşıyor ve hem bu yıl sinema salonlarında arz-ı endam edecek ilk Marvel filmi hem de Marvel Phase 5’in de ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Yeni filmde tüm ana karakterlerimiz “Kuantum Alemi”nde sıkışıyorlar ve burada Marvel’ın geleceğinde çok önemli bir yeri bulanan “Kang” karakteriyle karşılaşıyorlar.

Filmde Paul Rudd’ı yeniden Scott Lang (Ant-Man) olarak, Evangeline Lilly‘i de eşi Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) olarak izleyeceğiz. Jonathan Majors’ın Kang karakteriyle kadroya dahil olduğu filmde Scott ile Kang karşı karşıya gelecek ve ikisi de hayatlarını ortaya koyacak.

Sinemaseverleri soluksuz bir serüvenin parçası yapacak Ant-Man and the Wasp: Quantumaniada usta oyuncular Michael Douglas ve Michelle Pfeiffer, Hope’un ailesi olarak yer alırken, Bill Murray ise Krylar karakteriyle izleyici karşısına çıkacak. Peyton Reed, 3. Ant-Man filminin de yönetmen koltuğunda…


3- Cocaine Bear (Çıldırmış Ayı)

Cokey snorts cocaine. | CREDIT: UNIVERSAL PICTURES

Yayın Tarihi: 24 Şubat

Bir ayı ve bir çanta dolusu uyuşturucuyu içeren bu çılgın film, 80’lerde yaşanmış gerçek bir olaydan yola çıkıyor. 1985 yılında bir uyuşturucu kuryesinin uçağı düşer, kaybolan kokaini ise bir Amerikan kara ayısı yer. Bu uyuşturucun etkisiyle daha güçlü, daha saldırgan ve çok daha korkutucu hale gelen ayı, Georgia ormanında tehlike saçacaktır.

Yönetmen koltuğunda Elizabeth Banks‘in yer aldığı filmde Keri Russell (The Americans), Emmy ödüllü Margo Martindale (The Americans), Emmy ödüllü Ray Liotta (The Many Saints of Newark), Alden Ehrenreich (Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi), O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton) ve Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) gibi isimler yer alıyor.


4- Scream VI (Çığlık 6)

Scream VI (Çığlık 6)

Yayın Tarihi: 10 Mart

2022 tarihli Scream filminin direkt devamı olan bu filmde, son Ghostface cinayetlerinden sağ kurtulan 4 kişi, kız kardeşler Samantha ve Tara Carpenter (Melissa Barrera ve Jenna Ortega) ile ikizler Chad ve Mindy Meeks (Mason Gooding ve Jasmin Savoy Brown) hayatlarına yeniden başlamak üzere Woodsboro’yu geride bırakıp New York’a taşınırlar. Ancak bu sefer de yeni “Ghostface” yeni cinayetlerle peşlerine düşer. Scream filmlerinin önemli ismi Courteney Cox efsane karakter Gale Weathers olarak yeni filmde de yer alacak. 4. Scream filminde yer alan Hayden Panettiere de, Scream 6’da yer alacak isimlerden. Ancak maalesef ücret anlaşmazlığı yaşayan Neve Campbell, yeni filmde yer alamayacak.


5- Shazam! Fury of the Gods

Shazam! Fury of the Gods

Yayın Tarihi: 17 Mart

Zachary Levi‘nin Shazam’ı, genç formu Billy Batson (Asher Angel) ve artık süper güçlerini kabullenmiş olan tüm üvey kardeşleriyle birlikte geri dönüyor. Dünyayı yok edebilecek bir silah kullanmak isteyen yeni kötüler Kalypso (Lucy Liu), Hespera (Helen Mirren) ve Anthea (Rachel Zegler) (nam-ı diğer Atlas’ın kızları) karşılarına çıkınca, çocuklar onları yenmek için birlikte çalışmayı öğrenmek zorunda kalırlar.


6- John Wick: Chapter 4

Keanu Reeves in John Wick: Chapter 4.Courtesy of Lionsgate via Everett Collection.

Yayın Tarihi: 24 Mart

Chad Stahelski ve Keanu Reeves‘in gişe rekorları kıran aksiyon serisi, COVID-19 salgınının neden olduğu iki yıllık bir gecikmenin ardından nihayet 2023’te izleyici karşısına çıkacak. John Wick’in “High Table” ile savaş halinde olduğu dışında film hakkında fazla bir şey bilmiyoruz. Wick, özgürlüğünü kazanmadan önce, dünya çapında güçlü ittifaklara ve eski dostları düşmana çeviren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda kalacak. Filmde Keanu Reeves dışında Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Ian McShane, Hiroyuki Sanada, Lance Reddick ve Clancy Brown da rol alıyor.

Ve uyaralım, Chad Stahelski‘nin yaptığı bir açıklamaya göre, final ana karakterimiz için bir mutlu sona sahip olmayabilirmiş…


7- Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur)

Dungeons & Dragons_ Honor Among Thieves (Zindanlar ve Ejderhalar_ Hırsızlar Arasındaki Onur)

Yayın Tarihi: 31 Mart (Türkiye Yayın Tarihi: 7 Nisan)

Büyüleyici bir hırsız ve bir grup beklenmedik maceracı, kayıp bir kalıntıyı geri almak için destansı bir soyguna girişir, ancak yanlış insanlarla ters düştüklerinde işler tehlikeli bir şekilde ters gider. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves efsanevi rol yapma oyununun zengin dünyasını ve oyuncu ruhunu, eğlenceli ve aksiyon dolu bir macerada beyaz perdeye taşıyor.

Filmin yönetmeni, Game Night filminin ortak yönetmenleri Jonathan Goldstein ve John Francis Daley. Yıldız oyunculardan oluşan kadroda ise Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis ve Hugh Grant gibi isimler yer alıyor.


8- Renfield

Renfield – Nicolas Cage ve Nicholas Hoult

Yayın Tarihi: 14 Nisan

Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X-Men serisi) bu modern canavar masalında tarihin en narsist patronu Drakula’nın (Oscar® ödüllü Nicolas Cage) sadık hizmetkârı Renfield rolünü canlandırıyor. Renfield, efendisinin avını temin etmek ve ne kadar alçaltıcı olsa da her emrini yerine getirmek zorundadır. Ama şimdi yüzyıllar süren esaretten sonra Renfiled, Karanlıklar Prensi’nin gölgesinin dışında bir hayat olup olmadığını görmek için hazırdır. Ancak önce bu karşılıklı bağımlılığa nasıl son vereceğini çözmesi gerekmektedir.

Chris McKay‘in elinden çıkan bu korku komedi filminde Nicholas Hoult ve Nicolas Cage dışında, Awkwafina ve Ben Schwartz yer alıyor.


9- Evil Dead Rise

Evil Dead Rise

Yayın Tarihi: 21 Nisan

Önce HBO Max içeriği olarak geçtiğimiz sonbaharda yayınlanacağı duyurulan “Evil Dead” serisinin yeni filmi “Evil Dead Rise“, gelecek Nisan ayında vizyona girme şansını yakaladı. Bir Evil Dead filmi ilk kez olayları ormanın içindeki ıssız bir kulübeden, şehirdeki bir apartmana taşıyor. Hikaye, iblisleri çağıran gizemli bir kitabın keşfiyle, buluşmaları korkunç bir ölüm kalım savaşına dönen iki kız kardeşe odaklanıyor.

Film, 2013 yeniden yapımı da dahil olmak üzere önceki filmlerin hiçbiriyle bağlantılı görünmüyor, ancak bol kanlı bir korku filmi olacağı kesin. Orijinal Evil Dead ekibi Sam Raimi, Bruce Campbell ve Robert Tapert, filmin yürütücü yapımcılığını üstleniyor.


10- Beau Is Afraid

Joaquin Phoenix stars in Beau Is Afraid (A24)

Yayın Tarihi: 21 Nisan

Hereditary ve Midsommar filmleriyle adından söz ettiren Ari Aster, “Beau Is Afraid” filminin hem senaristlik, hem de yönetmenlik görevini üstleniyor. Şu anda elimizde bir fragman da olmasına rağmen, başrolünde Joaquin Phoenix‘i izleyeceğimiz bu filmi tanımlamak oldukça zor. Resmi tanıtıma göre: paranoyak bir adam, annesinin yanına dönmek için destansı bir yolculuğa çıkıyor. Bu komedi, gizem ve drama unsurları içeren filmin kadrosunda yer alan diğer isimlerse şöyle: Nathan Lane, Amy Ryan, Stephen McKinley Henderson, Zoe Lister-Jones, Armen Nahapetian, Parker Posey ve Patti LuPone.


11- Guardians of the Galaxy Vol. 3

Gamora (Zoe Saldaña) and Peter Quill/Star-Lord (Chris Pratt) in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3.’ | CREDIT: JESSICA MIGLIO/MARVEL

Yayın Tarihi: 5 Mayıs

Gamora’nın yokluğuyla başa çıkmaya çalışan Peter Quill’in hem ekibi hem de gezegeni korumak için herkesi bir araya getirme çabasına odaklanan filmde, bu görevin başarıyla tamamlanmaması Guardian’ların kaderini belirleyecek.

Yazar/yönetmen James Gunn, üçüncü bir Galaksinin Koruyucuları filmiyle Marvel Studios’a veda ediyor. Chris Pratt (Star Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Karen Gillan (Nebula), Pom Klementieff (Mantis), Vin Diesel (Groot), Bradley Cooper (Rocket) filme geri dönen isimler… Will Poulter, Guardians of the Galaxy Vol. 2 filminin final sonrası sahnesinde gösterilmesi sonrasında “Adam Warlock” olarak Marvel evrenine dahil oluyor. Peacemaker yıldızı Chukwudi Iwuji ise “High Evolutionary” rolünde filmde yer alacak.


12- The Little Mermaid

The Little Mermaid (Disney)

Yayın Tarihi: 26 Mayıs

Disney’in 1989 çıkışlı animasyon & müzikal klasiği The Little Mermaid‘in bu live-action uyarlamasını, Rob Marshall yönetecek. Halle Bailey‘nin Ariel rolünde yer aldığı film, su altı krallığı Atlantica’nın hükümdarı Kral Triton’un (Javier Bardem) en küçük kızının, insanların dünyasından büyülenmeye başlamasının öyküsünü bir kez daha anlatacak. Yakışıklı Prens Eric’e (Jonah Hauer-King) aşık olan Ariel’in macerası onu entrikacı deniz cadısı Ursula’nın (Melissa McCarthy) pençesine düşürecek. Daveed Diggs, Jacob Tremblay ve Awkwafina da karakterleri seslendirenler arasında yer alıyorlar. Küçük denizkızı Ariel olarak siyah bir oyuncunun seçilmesiyle film bir anda adından çok fazla söz ettirmeye başladı. Şimdiden çok iyi bir gişe yapacağı beklenen film, bakalım izleyicilerden nasıl bir tepki alacak?


13- Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man Across the Spider-Verse

Yayın Tarihi: 2 Haziran

2018 çıkışlı, Oscar ödüllü animasyon Spider-Man: Into the Spider-Verse‘nin hem eleştirmenler hem de izleyiciler arasında büyük popülerlik kazanması ardından “Spider-Man: Across the Spider-Verse” 2022 yılının en büyük merakla beklenen filmlerinden biri haline gelmişti. Ve bu film de, 2023 yılına kalan filmlerden bir diğeri…

Shameik Moore, yeniden Miles Morales’i seslendiriyor ve bu filmde kendisine Hailee Steinfeld‘in seslendirdiği Gwen Stacy eşlik ediyor. Miles Morales, Gwen Stacy ile çoklu evrende bir maceraya atılacak ve karşımıza yeni evrenlerden, yeni Spider-Man’ler çıkacak: Oscar Isaac’in seslendirdiği “Spider-Man 2099” bunlardan yalnızca biri…


14- The Flash

Ezra Miller – The Flash

Yayın Tarihi: 16 Haziran

The Flash, tam olarak yılan hikayesine dönmüş bir film diyebiliriz… Sayısız yayın tarihi ertelemesi, Ezra Miller‘ın karıştığı türlü çeşit adli olay, DCEU’nun başına getirilen James Gunn‘ın yaptığı değişiklikler… Dürüst olmak gerekirse The Flash filminin 2023 yılında da yayınlanacağına inancım pek yok, sinema ekranında görmeden de inanamayacağım sanırım. Filmin, en önemli The Flash hikayelerinden biri olan Flashpoint‘e odaklandığı düşünülüyor, ancak maalesef HALA film hakkında kesin bir şey bilmiyoruz. İlk fragmanın da 12 Şubat’taki “Super Bowl” sırasında yayınlanması bekleniyor.


15- Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones (Harrison Ford) in Lucasfilm’s IJ5. ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Yayın Tarihi: 30 Haziran

Usta oyuncu Harrison Ford’un seriye adını veren efsanevi arkeoloğu canlandırdığı “Indiana Jones” serisi, merakla beklenen 5’inci filmle beyazperde serüvenine devam ediyor. Filmde Ford’a Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Shaunette Renée Wilson ve Antonio Banderas eşlik edecek. John Rhys-Davies‘i de yeniden “Sallah” rolünde izleyeceğiz.

1969 yılında geçen hikayede Indiana Jones, uzay yarışında Sovyetlerin önüne geçmeye çalışan ABD’nin, eski Nazilerden yardım aldığını öğrenir ve bu durumdan rahatsız olur.

Steven Spielberg “yapımcı” olarak yer alsa da, bu film Spielberg tarafından yönetilmeyecek ilk Indiana Jones filmi olacak. Yönetmen koltuğunda bu sefer James Mangold yer alıyor.


16- Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Yayın Tarihi: 14 Temmuz

Mission: Impossible serisinin iki bölümlük finalinin ilk yarısı olan Dead Reckoning Part One‘da, Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby ve Henry Czerny’yi gibi isimleri izleyeceğiz. Filmde, Ethan Hunt ve ekibi şimdiye kadarki en büyük küresel zorlukla yüzleşmek zorunda kalacaklar. Bu film de yine normalde 2022’de izleyeceğimiz ama 2023’e kalanlardan…


17- Barbie

Margot Robbie in Barbie. Photograph: Entertainment Pictures/Alamy

Yayın Tarihi: 21 Temmuz

Little Women uyarlamasıyla dikkatleri üzerine çeken yönetmen Greta Gerwig, bu sefer oldukça şaşırtıcı bir projeyle karşımızda: Live-action bir Barbie filmi. Romantik & komedi türündeki filmde, Barbieland’den sürülüp dünyamıza gelen Barbie’nin hikayesini izleyeceğiz.

Filmin senaryosu, Greta Gerwig ve Noah Baumbach tarafından yazılmış. Barbie rolünde son dönemin yıldız ismi Margot Robbie, Ken rolünde ise Ryan Gosling yer alıyor filmde. Gosling’in “Hayatımda okuduğum en iyi senaryo” dediği Barbie, nasıl bir film olacak ve bir oyuncak bebek hakkındaki bir senaryo ne kadar iyi olabilir… Henüz kafamda bir şey canlanmıyor ama hep beraber bekleyip göreceğiz.


18- Oppenheimer

Oppenheimer

Yayın Tarihi: 21 Temmuz

Günümüz sineması düşünüldüğünde, Christopher Nolan ismi başlı başına bir film için heyecanlanmaya yeterli. Bunun üzerine Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Kenneth Branagh, Josh Hartnett, Jack Quaid, Rami Malek gibi isimleri içeren dev bir oyuncu kadrosunu ekleyin… Sanıyorum sonuç ne olursa olsun, karşımızda izlenmeyi hak eden bir yapım var.

Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği Oppenheimer, izleyicileri dünyayı kurtarmak için yok etme riskini almak zorunda kalan esrarengiz adamın heyecan dolu paradoksuna iten epik bir gerilim filmi.

Filmde Cillian Murphy, J. Robert Oppenheimer rolünü, Emily Blunt ise karısı, biyolog, botanikçi Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünü canlandırıyor. Oscar ödüllü Matt Damon, Manhattan Projesi’nin yönetici olan General Leslie Groves Jr., Robert Downey, Jr. da ABD Atom Enerjisi Komisyonu’nun kurucu üyesi Lewis Strauss rolünde.


19- The Marvels

The Marvels will feature the first all-female superhero team in a Marvel movie. (Image credit: Marvel Studios/Walt Disney Company)

Yayın Tarihi: 28 Temmuz

Avengers: Endgame, WandaVision ve Ms. Marvel‘da yaşanan olayların ardından Carol Danvers (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) ve Kamala Khan (Iman Vellani) The Marvels filminde bir araya geliyorlar. Bu güçlerini her kullandıklarında birbirleriyle yer değiştiren üç karakter, kozmik bir maceraya atılacaklar. Disney Plus’ta yayınlanacak “Secret Invasion” dizisinden sonra gösterime girecek filmde, Samuel L. Jackson yeniden “Nick Fury” karakterini canlandıracak.


20- Blue Beetle

Blue Beetle

Yayın Tarihi: 18 Ağustos

Öncelikle bir HBO Max filmi olarak düşünülen ancak daha sonra vizyon şansı yakalayan listemizdeki bir diğer film de Blue Beetle. Bir DC çizgi romanı uyarlaması olan Blue Beetle’da, Cobra Kai dizisiyle başarı yakalayan Xolo Maridueña başrolde yer alacak. Filmin ana hikayesi, uzaylı bir böcek vasıtasıyla süper güçler kazanan El Paso’lu genç Jaime Reyes karakteri etrafında şekillenecek. Angel Manuel Soto’nun yönettiği filmin kadrosunda Harvey Guillén (What We Do in the Shadows), Susan Sarandon ve George Lopez de yer alıyor.


21- A Haunting in Venice

enneth Branagh, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio and Michelle Yeoh. Johan Persson/Adam Whitehead/Getty/Max Irons/Simon Annand

Yayın Tarihi: 15 Eylül

Kenneth Branagh’ın 3. Hercule Poirot filmi, Agatha Christie’nin “Hallow’een Party” (Elmayı Yılan Isırdı) kitabından uyarlanıyor ve A Haunting in Venice ismini taşıyor. Branagh dışında filmde Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarico ve Michelle Yeoh gibi isimler yer alacak. 2. Dünya Savaşı sonrası Venedik’te artık emekli olan ve kendi halinde yaşayan Poirot, isteksizce bir “seansa” katılır. Ancak bu seans sırasında misafirlerden biri öldürülünce, katili bir kez daha ortaya çıkarmak eski dedektife kalacaktır.


22- Kraven the Hunter

Kraven the Hunter

Yayın Tarihi: 6 Ekim

Sony’nin ilk olarak Andrew Garfield’lı Spider-Man filmleri döneminde hikayeye dahil etmeyi düşünüp sonra vazgeçtiği, Spider-Man’in en bilindik kötülerinden Kraven the Hunter, sonunda “solo” bir filmle vizyon şansı yakalıyor. Film J.C. Chandor (All Is Lost, Triple Frontier) tarafından yönetilecek ve Aaron Taylor-Johnson (Avengers: Age of Ultron’da Pietro Maximoff/Quicksilver’ı canlandırmıştı) hem bir avcı hem de aynı zamanda büyük bir hayvan sever olan Sergei Kravinoff aka Kraven the Hunter karakterini canlandıracak. Russell Crowe, filmin kötü adamları olarak gösterilen Christopher Abbott ve Alessandro Nivola ile birlikte rol alıyor. Ayrıca Fred Hechinger da Kraven’in kılık değiştirme ustası üvey kardeşi Chameleon’u canlandıracak.


23- Dune: Part Two

Dune: Part Two

Yayın Tarihi: 3 Kasım

Listemizin son sırasında, listeye eklememe rağmen 2023 yılında yayınlanacağından büyük şüphe duyduğum bir film var: Dune: Part Two. Yönetmen Denis Villeneuve‘nin, Frank Herbert’ın “Dune” serisinden uyarladığı filmin ilk kısmı 2021’de yayınlanmıştı. 2. Dune filmi, ilkinin kaldığı yerden devam edecek: Paul Atreides (Timothée Chalamet) ailesini katledenlerden intikam almak üzere Chani (Zendaya) ve Fremen’lerle bir araya gelecek. Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux ve Christopher Walken, kadroya yeni eklenen isimler arasında…


2023 Yılında Yayınlanacak Hangi Filmi Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

View Results

Yükleniyor ... Yükleniyor ...