2024 Yazının En Çok Beklenen Filmleri & Dizileri

899
2024 Yazının En Çok Beklenen Filmleri & Dizileri

2024 yazı, dizi ve filmler açısından gerçekten dolu dolu geçecek, pek çok ilgi çekici yapım karşımıza çıkacak. Geri dönen diziler de var, yeni başlayacak olanlar da var, farklı türden filmler de var. Herkesin zevkine hitap eden bir şeyler var. Ben de bu yazıda sizler için 2024 yazının öne çıkan dizi ve filmlerini listelemek istedim. Bu liste bu yaz yayınlanacak tüm dizileri ve filmleri içermeyecek, sadece en çok beklenen yapımlardan bahsedeceğim. Buna rağmen listemde 15 dizi ve 15 film olmak üzere toplam 30 yapım var.

İşte 2024 yazının en çok beklenen filmleri ve dizileri:

HAZİRAN

The Acolyte (4 Haziran – Disney+)

Mae (Amandla Stenberg) in Lucasfilm’s THE ACOLYTE, exclusively on Disney+. ©2024 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

4 Haziran’da, Disney’in yeni Star Wars dizisi “The Acolyte” ile açılışı yapıyoruz. Bu dizi bizi Yıldız Savaşları kronolojisinde tamamen yeni bir zaman dilimine götürüyor, hikâye ana Star Wars filmlerindeki olayların öncesinde, Jedi’ların güçlerinin zirvesinde olduğu Yüksek Cumhuriyet döneminde geçiyor. Dizi saygın bir Jedi Ustası’nı geçmişinden gelen tehlikeli bir savaşçıyla karşı karşıya getiren acımasız ve şok edici bir suç serisine ilişkin soruşturmayı konu alıyor. Son dönemde Star Wars’a dair her şey çok olumsuz, bu dizinin fragmanı yayınlandığında da bazı hayranlar resmen sinir krizleri geçirdiler anlam veremediğim şekilde, bence fragman gayet ilgi çekici görünüyordu halbuki. İyi de olsa kötü de olsa, The Acolyte’ın bu yazın en çok konuşulan dizilerinden biri olacağı kesin.


Hit Man (7 Haziran’da Vizyonda)

Hit Man (Netflix)

Romantik, komedi, aksiyon filmi Hit Man, 7 Haziran’da Türkiye dahil olmak üzere bazı ülkelerde kısa bir süre için gösterime giriyor, gösterime girmediklerinde de Netflix’te yayınlanacak. Hit Man’in hikayesi, Texas Monthly dergisinde 2001’de yayınlanmış aynı isimli makaleye dayanıyor. Hikâyenin merkezinde Gary Johnson karakteri var. Aslında bir profesör olan Gary, polisle birlikte çalışıyor ve kiralık katilmiş gibi yaparak, kendini tutmaya çalışan insanların yakalanmasını sağlıyor. Tabi bir gün kocasını öldürmek üzere kendini kiralamaya çalışan çekici bir kadınla tanışınca olaylar karışıyor. Gary rolünde Glen Powell var. Yönetmen koltuğunda ise Richard Linklater oturuyor, filmin senaryosunu Powell ve Linklater birlikte yazmışlar. Gösterildiği film festivallerinde çok beğenilen bir film oldu Hit Man, çok eğlenceli bir yapıma benziyor, türü sevenler kaçırmasın. Ben biletlerimi çoktan aldım 😊


The Watchers (7 Haziran’da Vizyonda)

The Watchers – Gözcüler

7 Haziran’da gösterime girecek bir de korku filmi var: The Watchers, Türkçe ismiyle Gözcüler. Film, İrlanda’nın batısındaki büyük ve el değmemiş bir ormanda mahsur kalan Mina’nın başından geçen gizemli olayları konu alıyor. M. Night Shyamalan’ın kızı Ishana Shyamalan‘ın yazıp yönettiği filmin başrolünde Dakota Fanning var. Bu film kendisinin ilk beyazperde yönetmenlik denemesi olacak, eğer o da babasının yolundan gidiyorsa bizi muhtemelen büyük sürprizler bekliyor filmde. O yüzden de film hakkında çok fazla şey okumadan, görmeden ve SPOILER almadan izlemekte fayda var diye düşünüyorum. Bir de ben açıkçası bu filmin afişine gerçekten bayıldım.


Presumed Innocent (12 Haziran – Apple TV+)

Presumed Innocent

90’larda Harrison Ford’un başrolünde yer aldığı bir filme uyarlanan Scott Turow’un hukuki gerilim romanı Presumed Innocent, bu sefer David E. Kelley ve J.J. Abrams tarafından bir mini dizi olarak Apple TV+ için uyarlandı. Hikâye, başsavcı yardımcısı Rusty Sabich’in şüpheli olduğu, Chicago Savcılığını alt üst eden korkunç bir cinayeti konu alıyor. Rusty çaresizce ailesini ve evliliğini bir arada tutmaya çalışırken dizi takıntıyı, seksi, politikayı ve aşkın sınırlarını araştırıyor. Başrolde Jake Gyllenhaal var ki kendisi ilk defa bir TV dizisinde başrol olarak yer alacak. 8bölümlük mini dizi, 12 Haziran’da Apple TV+’da başlıyor.


The Boys 4. Sezon (13 Haziran – Prime Video)

The Boys 4. Sezon (Copyright: © Amazon Content Services LLC)

Ekranların devam eden en iyi dizilerinden biri olan The Boys tam 2 yılın ardından geri dönüyor. 4. Sezon 13 Haziran’da Prime Video’da başlayacak. 3. Sezon finalinde Homelander destekçilerinin, Starlight destekçileriyle karşı karşıya gelmesiyle Amerika’yı her zamankinden daha fazla kutuplaşmış durumda bırakmıştık. Geçen sene The Boys yayınlanmadı ama spin-off serisi Gen V yayınlandı. Bu dizide ortaya çıkan ve süper güçleri olanları etkisiz hale getirebilen bir virüs vardı, işte The Boys’un 4. Sezonunda hikâye bu virüs etrafında şekilleneceğe benziyor. Henüz izlemediyseniz Gen V izlemenin tam zamanı yani. Bu arada çok sevgili Jeffrey Dean Morgan da gizemli bir rolle The Boys 4. Sezon kadrosunda yer alacak. 


Bridgerton 3. Sezon (13 Haziran – Netflix)

Bridgerton 3. Sezon (Netflix)

Tam 2 yıl sonra geri dönen bir diğer dizi de Bridgerton. Dizinin 3. sezonunun ilk 4 bölümü 16 Mayıs’ta yayınlanmıştı, kalan 4 bölümse 13 Haziran’da yayınlanacak. Açıkçası bu zaten toplam 8 bölümden oluşan sezonları ikiye bölme fikrini aşırı derecede saçma buluyorum. Netflix bunu tüm popüler dizilerine uygulamaya başladı. Yeni sezon için 2 sene beklediğimiz yetmiyor gibi bir de sezonları bölüyorlar, gerçekten çok saçma. Bölümleri haftalık yayınlasalar çok daha anlamlı olur yani o kadar saçma. Neyse. Bu sezon Bridgerton’da Penolope ve Colin’in hikayesini izliyoruz ama çok fazla yan hikâye ve yan karakter var. Diğer sezonlara göre dizinin odağı bana çok dağınık geldi. Yine de bir guilty pleasure olarak diziyi izlemeye elbette devam edeceğim.


Inside Out 2 (14 Haziran’da Vizyonda)

Inside Out 2

Pixar’ın 2015’te yayınlanan ve çok sevilen animasyonu Inside Out‘un devam filmi Inside Out 2, ya da Ters Yüz 2 yılın en ilgi çekici animasyon filmlerinden biri ve film 14 Haziran’da gösterime girecek. İlk filmin ana karakteri Riley yeni filmde artık bir ergen, bu da kendisinin Kaygı dahil olmak üzere Kıskançlık, Utanç, İğrenme gibi zihninde yer edinen bazı yeni duygularla uğraştığı anlamına geliyor. Ve bu sebeple de seslendirme kadrosuna Maya Hawke, Ayo Edebiri, Paul Walter Hauser gibi isimler de ekleniyor. Inside Out Pixar’ın en çok bilinen, en çok sevilen, en önemli filmlerinden biri. Bir devam filmi olarak ilgi çekici bir senaryo ortaya koymuşlar. Artık gişe tahmini yapmak çok zor ama Inside Out 2 bu yazın gişe rekortmeni de olabilir, batadabilir. Hep beraber göreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Inside Out İnceleme Videosu


House of the Dragon 2. Sezon (16 Haziran – MAX)

House of the Dragon 2. Sezon

Sırada bu yazın en çok beklenen 2-3 dizisinden biri var: Game of Thrones’un spin-offu olan House of the Dragon. Yine 2 yıl aradan sonra ekranlara dönüyor dizi ve 8 bölümlük 2. sezon 16 Haziran’da HBO MAX’te başlayacak. İlk sezonda hazırlığını yaptığımız Ejderhaların Dansı olarak bilinen Targaryen iç savaşı bu sezonda artık başlıyor. Bu da demek oluyor ki, daha çok ejderha, daha çok kan, daha fazla ölüm ve çok daha fazla entrika yeni sezonda bizi bekliyor. House of the Dragon beni Game of Thrones ilk sezonlar kadar heyecanlandırmıyor açıkçası ama dizi kesinlikle bu yazın en çok izlenen ve hakkında en çok konuşulan dizilerinden biri olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: House of the Dragon 2. Sezon: Demir Taht İçin Mücadele Başlıyor


That ’90s Show 2. Sezon (27 Haziran – Netflix)

That ’90s Show. (L to R) Max Donovan as Nate, Ashley Aufderheide as Gwen, Sam Morelos as Nikki, Callie Haverda as Leia, Reyn Doi as Ozzie, Mace Coronel as Jay in episode 201 of That ’90s Show. Cr. Patrick Wymore/Netflix © 2024

That ’70s Show’un spin-offu olan komedi dizisi That ’90s Show 2. Sezonuyla 27 Haziran’da Netflix’te olacak. Netflix dizinin 3. Sezonunun da 24 Ekim’de yayınlanacağını duyurdu bu arada, iki sezon da 8’er bölümden oluşacak. That ’90s Show ilk sezonuyla pek popülerlik kazanamamış olsa da oldukça eğlenceli bir yapım aslında, kafa dağıtmak isteyenler için birebir. 90’lar referansları zaten şahane, ki yeni sezonda Will Forte, Seth Green, Carmen Electra ve ikonik karakterler Jay and Silent Bob’u canlandıran Kevin Smith ve Jason Mewes de diziye konuk olacaklar. Tüm bu drama, korku, savaş, cinayet, polisiye ağırlıklı içeriklerin arasında iç açıcı komik bir şeyler arayanlara özellikle tavsiye ediyorum bu diziyi.


The Bear 3. Sezon (27 Haziran – Hulu)

Ayo Edebiri ve Jeremy Allen White – The Bear

Şahsi favorilerimden The Bear’in 3. sezonu da 27 Haziran’da Hulu’da yayınlanacak. Emmy ödüllü dizi zaten çok başarılı o ayrı da, sezonlar arasını da çok uzatmıyor ve her yıl yeni bir sezon yayınlıyorlar, bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Carmy hayalini kurduğu restoranı açmayı başardı ancak açılış akşamında dünyanın en talihsiz insanı olarak bazı ilişkilerini mahvetti. Bakalım yeni sezonda yeni restoran başarılı olabilecek mi? Carmy tüm bu keşmekeş içerisinde ruh sağlığını korumayı becerebilecek mi? Bu sezona dair neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz şimdilik ama yine de bu yazın en büyük merakla beklenen yapımlarından biri kesinlikle The Bear 3. Sezon.


A Quiet Place: Day One (28 Haziran’da Vizyonda)

A Quiet Place: Day One / Sessiz Bir Yer: Birinci Gün

Sinemada izleyeceğim için gerçekten çok heyecanlı olduğum A Quiet Place: Day One, 28 Haziran’da gösterime girecek. John Krasinski tarafından yaratılan 2018 tarihli “A Quiet Place” filmi beklenmedik bir başarı elde etmiş, 2020’de seriye “A Quiet Place Part II” isimli 2. film eklenmişti. Bu iki filmde de hikâye süper işitme gücüne sahip, süper ölümcül uzaylı yaratıklar dünyamızı işgal edip, bildiğimiz uygarlığı yok ettikten sonra geçiyordu. Serinin 3. filminde ise, adından da anlaşabileceği üzere olayların en başına, kimsenin bu yaratıklardan ne bekleyeceğini bilmediği istilanın ilk günlerine dönüyoruz. Ve hikâye dünyanın en gürültülü şehirlerinden biri olan New York’ta geçiyor. Filmin başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Lupita Nyong’o var. Kendisine Stranger Things’in Eddie Munson’ı Joseph Quinn eşlik ediyor ve 2. filmde de yer alan Djimon Hounsou da kadroda. Bu filmi büyük ekranda izlemek şahane bir deneyim olacak bence.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2024 Yazının En Çok Beklenen Filmleri ve Dizileri Videosu