2024 Yazının En Çok Beklenen Filmleri & Dizileri

899

AĞUSTOS

The Umbrella Academy 4. Sezon (8 Ağustos – Netflix)

Robert Sheehan as Klaus Hargreeves, Emmy Raver-Lampman as Allison Hargreeves, Tom Hopper as Luther Hargreeves, Justin H. Min as Ben Hargreeves, Aidan Gallagher as Number Five, Elliot Page as Viktor Hargreeves, David Castañeda as Diego Hargreeves, Ritu Arya as Lila Pitts in episode 401 of The Umbrella Academy. Cr. Christos Kalohoridis/Netflix © 2024

Netflix’in final yapacak dizilerinden bir diğeri de The Umbrella Academy, 4. ve final sezon 8 Ağustos’ta yayınlanacak. 3. Sezon finalinde Hotel Oblivion’daki olayların ardından kardeşler kendilerini hiçbirinin bir süper gücü olmadığı yeni bir evrende bulmuşlardı. Final sezon da tam olarak bu noktada başlayacak. Ve bu sezon gerçek hayattaki evli çift Megan Mullally ve Nick Offerman da doktorlar Gene ve Jean Thibedeau rolleriyle kadroya katılacaklar.


Borderlands (9 Ağustos’ta Vizyonda)

Borderlands

Aynı isimli video oyunu serisinde uyarlanan, bilim kurgu, aksiyon, komedi filmi Borderlands, 9 Ağustos’ta gösterime girecek. Film, hayal edilemez bir gücün anahtarını elinde bulunduran kayıp bir kızı kurtarma görevine çıkan bir grubun hikayesini anlatıyor. Kadroda Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Jack Black gibi önemli isimler var. Filmin yönetmeni ise geçen sene yayınladığı Thanksgiving filmini çok beğendiğim Eli Roth. Oyunlar hakkında hiçbir fikrim yok ancak fragmanlar fazlasıyla Guardians of the Galaxy benzerliğine sahip. Son dönemde oldukça başarılı oyun uyarlamaları izlediğimiz için, Borderlands’ın iyi gişe yapabilecek filmlerden biri olduğunu düşünüyorum.


Trap (9 Ağustos’ta Vizyonda)

Trap

Bir baba ve genç kızının gittikleri bir pop müzik konserinde karanlık ve uğursuz bir olayın merkezinde yaşadıklarını anlatan Trap / Tuzak, ülkemizde 9 Ağustos’ta gösterime girecek. Korku ustası M. Night Shyamalan’ın yazdığı ve yönettiği filmin başrollerinde Josh Hartnett ve Ariel Donoghue yer alıyor. Filmde Shyamalan’ın R&B şarkıcısı-söz yazarı kızı Saleka da, konserin yıldızı Lady Raven’ı canlandıracak.


Emily in Paris 4. Sezon (15 Ağustos – Netflix)

Lily Collins as Emily, Lucas Bravo as Gabriel in Emily in Paris. Cr. Stephanie Branchu/Netflix © 2024

Netflix’in hem sevilen hem nefret edilen hem yerden yere vurulan hem de çok izlenen dizisi Emily in Paris’te bu yaz ekranlara dönecek dizilerden bir diğeri. Netflix bu sezonu da yine ikiye bölmüş, ilk kısım 15 Ağustos’ta, ikinci kısımda 12 Eylül’de yayınlanacak. Geçen sezon finalinde Camille ve Gabriel’in olaylı düğünü sonrasında Emily hem Gabriel’e, hem de Alfie’ye karşı güçlü hisler beslese de, ikisiyle de birlikte olmayacak gibi. Emily bu sefer sorunlarının çözümünü seyahatte bulacak, Roma’ya ve Fransız Alplerine gidecek. Pek çok kişi gibi benim için de bu dizi bir guilty pleasure olmaya devam ediyor.


Alien: Romulus (16 Ağustos’ta Vizyonda)

Alien: Romulus

16 Ağustos’ta gösterime girecek olan Alien: Romulus sizleri bilemiyorum ama şahsen benim bu yaz en büyük merakla beklediğim film. Filmin yönetmen koltuğunda başarılı korku filmleri Don’t Breathe ve Evil Dead rebootunun da yönetmeni olan Fede Alverez var. Kronolojik olarak Ridley Scott’ın Alien ve James Cameron’ın Aliens filmlerindeki olaylar arasında geçen film “Uzak bir dünyada yaşayan ve kendilerini evrendeki en korkunç yaşam formuyla karşı karşıya bulan bir grup genç insan” hakkında. Alien: Romulus‘ta Xenomorph’ların tasarımı, Aliens filminin yaratık tasarım ekibinin sorumluluğundaymış ve açıkçası beni en çok heyecanlandıran filmde CGI’dan çok practical efektlerin kullanılmış olması.


It Ends With Us (16 Ağustos’ta Vizyonda)

It Ends With Us

Bu yaz izleyeceğimiz bir diğer kitap uyarlaması ise It Ends With Us ya da Türkçe ismiyle Bizimle Başladı Bizimle Bitti. 16 Ağustos’ta gösterime girecek olan film, Colleen Hoover’ın çok satan aynı isimli kitabından uyarlanmış. Ana karakterimiz Lily, yaşadığı travmatik çocukluktan kurtularak, hayalini kurduğu iş yerini açıyor. Sonra hayatına bir adam giriyor ve her şey çok güzel başlasa da, bir süre sonra ilişkilerinde sorunlar ortaya çıkıyor. Çünkü Lily, bu adamda ona ebeveynlerinin ilişkisini hatırlatan tarafları görmeye başlıyor. Filmin başrollerinde başrollerde Blake Lively ve Justin Baldoni yer alıyor. Justin Baldoni filmin yönetmenliğini de üstlenmiş. Şunu söylemek istiyorum ki, bu bir romantik komedi olmayacak arkadaşlar. Aksine bu hikâye çok daha ağır mevzularla uğraşıyor.


Blink Twice (21 Ağustos’ta Vizyonda)

Blink Twice

Korku, gerilim, polisiye filmi Blink Twice 21 Ağustos gösterimde girecek. Bu film, Zoë Kravitz’in ilk yönetmenlik deneyimi olacak. Filmin harika bir konusu var, Teknoloji milyarderi Slater King, bağış toplama etkinliğinde tanıştığı kokteyl garsonu Frida’yı, özel adasında rüya gibi bir tatile kendisine ve arkadaşlarına katılmaya davet ediyor ve adada Tuhaf şeyler olmaya başlayınca Frida kendi gerçekliğini sorgulamaya başlıyor. Kadroda Channing Tatum, Geena Davis, Adria Arjona, Kyle MacLachlan, Christian Slater, Haley Joel Osment gibi şahane isimler var. Fragman, bence gerçekten müthiş. Orijinal senaryoların pek karşımıza çıkmadığı şu son günlerde, ışıl ışıl parlayan bir film.


The Crow (23 Ağustos’ta Vizyonda)

The Crow

Ve yine karşımızda, iyi de olsa kötü de olsa hakkında çok konuşulacak bir yapım var. Brandon Lee’nin çekimleri sırasında hayatını kaybettiği 1994 çıkışlı The Crow filmi, pek çok kişi gibi benim içinde kült klasmanında, çok özel bir film. Ne gerek vardı diye düşündürten, yeni The Crow filmi, 23 Ağustos’ta gösterime girecek. Bu filmin eski filmin bir uyarlaması olmadığı, çizgi romanın kendisinden uyarlandığı söyleniyor. Ancak ilk görseller ve ilk fragman yayınlandığından beri çok kötü geri dönüşler aldı film. Ki yayın tarihini de sanıyorum bu sebeple ertelediler. Başrollerde Bill Skarsgård ve FKA twigs var. Ve dürüst olmak gerekirse, ben fragmandan nefret etmedim. Çok ümitli olmasam da filmi izleyeceğim.


Only Murders in the Building 4. Sezon (27 Ağustos – Hulu)

Only Murders In The Building

Steve Martin, Martin Short ve Selena Gomez’in başrollerini paylaştığı Only Murders in the Building’in 4. Sezonu 27 Ağustos’ta Hulu’da başlayacak. 3. Sezon finalinde, Charles’ın yıllardır dublörlüğünü yapan Sazz öldürülmüştü. Yeni sezonda podcast üçlümüz bir taraftan bu cinayeti araştıracak, diğer taraftan da podcastlarinin film uyarlaması için Hollywood’a gidecek. Yeni sezonda Mery Streep yeniden kadroda olacak, Molly Shannon, Eva Longoria, Eugene Levy, Kumail Nanjiani ve  Zach Galifianakis de 4. Sezonda göreceğimiz yeni isimlerden bazıları.


The Rings of Power 2. Sezon (29 Ağustos – Prime Video)

The Rings of Power 2. Sezon

Ve geldik bu yazın son yapımına Prime videonun Lord of The Rings dizisi “The Rings of Power” 2 yıllık aranın ardından 2. sezonuyla 29 Ağustos’ta geri dönüyor. Biliyorsunuz ilk sezon pek çok negatif eleştiri almıştı, diziden nefret eden çok izleyici olmuştu. Açıkçası ben biraz daha nötrüm diziye karşı, sevmediğim ve sevdiğim kısımları oldu ama nefret ettim diyemem. Prime Video eleştirileri ne kadar dikkate aldı, yeni sezonda bir şeyler iyileşmiş bir şeyler değişmiş olacak mı, hep birlikte göreceğiz.


Siz bu yaz yayınlanacak hangi diziler için, hangi filmler için heyecanlısınız? Bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz başka yapımlar var mı? Yorumlarınızı merakla bekliyorum.