“New Girl” Nasıl Bir Dizi?

2931
new-girl-season-1

Zooey Deschanel‘in başrolde yer aldığı 22 dakikalık sit-com New Girl, FOX kanalının yeni dizisi… Pilot bölümü 4 gün önce yayınlandı, 2. bölüm “Kryptonite” ise 27 Eylül’de yayınlanacak. Dizi için şimdilik 13 bölüm sipariş edilmiş görünüyor.

Hikaye kısaca şu şekilde: Jessica birlikte yaşadığı sevgilisinin ihanetine uğrayınca evden ayrılıp kendine yeni bir yer aramaya başlıyor, 3 erkeğin kaldığı bir eve 4. kişi olarak yerleşiyor. Schmidt, Nick ve Winston nevi şahsına münhasır 3 tuhaf karakter ancak Jessica onlardan da tuhaf 🙂 Kara çerçeveli gözlükleri (Ugly Betty kıvamında), hayal aleminde gibi dolaşması ve sürekli şarkı söylemesi ilk anda gözlemlediklerimiz.

Ben pilot bölümde bir Amerikan sit-comundan çok İngiliz dizisi tadı aldım. (Ev arkadaşı seçme kısımları da zaten hep Shallow Grave filmini hatırlatıyor bana ki o da İngiliz filmi zaten)  İlk bölümle ilgili aklımda kalan ilk şey bu oldu, ikincisi ise Dirty Dancing ve müzikal göndermeleri..

Çok farklı bir konuya değinmiyor hatta yıllardır temcit pilavı misali önümüze sürülen bir konuya sahip dizi ama Zooey Deschanel gibi bir kozu bulunuyor; bir de müzikal dokundurmaları var. Her ne kadar ben çok etkilenmemiş olsam da – benim komedi anlayışıma uygun değil gibi –  Pilot bölümün Amerika’da 10 milyon gibi bir izlenme oranına sahip olduğunu da hatırlatalım, bu oldukça iyi bir rakam ve geçen yılki Glee açılışını geçmiş.