Dizisinin Yapılmasını Sabırsızlıkla Beklediğimiz Süper Kahramanlar

Dizilerde hangi yeni Süper Kahramanları bekliyoruz?

8265
Banner-Marvel-VS-DC

Dizi piyasasına sürülen Süper Kahramanlar beklenenden fazla rağbet görmeye başladı. Özellikle DC Comics ve Marvel’in elinde öyle geniş bir malzeme havuzu var ki, geçmişten aşina olan takipçiler “daha fazla süper kahraman” diye haykırmaya başladılar.

Tabi burada kastımız dizilerde görünen yan karakter kahramanlar değil. Burada kastedilen, bizzat kendisi üzerinden senaryosu ve hikaye örgüsü yaratılan “Başroldeki Süper Kahraman”. Yani irdelediğimiz konuya Smallville’de görünen Flash (Bart Allen) ya da Gotham’da görünen Bruce Wayne dahil değil. Dizinin bizzat bu karakterler üzerinden yürüdüğü projelerden bahsediyoruz.

Ancak süper kahraman hikayelerinin ekranda tutunması sanıldığı kadar kolay değil. Öncelikle hikaye altyapısının çok sağlam olması, sonrasında da DC’nin Warner Bros ile yaptığı gibi sağlam bir prodüksiyonu arkasına alması gerekiyor.

2000’li yıllarda net biçimde dizi evrenine aktarılan ve izleyici tabiriyle “tutan” süper kahraman projeleri ve karakter içerikleri şunlar:

Smallville: Superman – Superboy – Clark Kent – Kal’El
Arrow: Arrow – Oliver Queen
The Flash: Flash – Barry Allen
Constantine: John Constantine
DC’s Legends of Tomorrow – Atom, White Canary, Cpt. Cold, Heatwave, Hawkgirl, Hawkman, Firestorm, Rip Hunter,
Supergirl: Supergirl – Kara Zor’El
Gotham: James Gordon
– Blade: Blade
Agents of SHIELD: Agent Coulson ve SHIELD ajanları
Daredevil: Matthew Murdock
Jessica Jones: Jessica Jones
– Street Fighter Assasin’s Fist: Ken Master ve Ryu Hoshi
– Mortal Kombat Legacy: Scorpion (Hanzo Hasashi), Subzero (Bi-Han), Liu Kang, Raiden, Sonya Blade, Johnny Cage, Kenshi, Kung Lao, Kitana, Mileena, Cyrax, Sector
Heroes: Peter Petrelli, Sylar, Hiro Nakamura, Claire Bennet, Matt Parkman, Mohinder Suresh

Belli bir reyting seviyesinin üzerine çıkıp devam etmeyi başarabilen “Süper Kahraman” içerikli yapımlar bunlar. Peki ya henüz yapılmayanlar? 2000’ler dizi furyasında henüz sinematik evrenin “TV Serisi” kısmına bulaştırılmamış olanlar neler? Hepsi dizi yapılmaya değer mi? Dizi yapılmaya değer olanlar neden bu nitelemeye layık?
Not: Filminin yapılmış olması, o karaterin dizi evrenine aktarılmasına engel değil diye düşünüyorum, zira dizi evreni bambaşka bir serüven…