2020 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi

6888

2020 yılına, Ocak ayında başlayan tam 33 yeni dizi ile hızlı bir giriş yaptığımız söylemiştik. Dizi dünyası gelecek aylarda da hızını kesmeyecek, hem ilk defa izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan pek çok birbirinden farklı yapım var, hem de pek çok dizi yeni sezonlarıyla ekranlara dönecek. Streaming platformlarının çeşitlenmesi ve bunun aralarındaki rekabeti kızıştırması ile sektöre ciddi bir canlılık geldiğini de söylemeliyiz -ki bu durumdan oldukça memnunuz.

Bu yazımızda 2020 yılında izlemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 20 yeni diziyi listeledik. O kadar çok ilgi çekici yapım var ki listeyi 20 dizi ile sınırlamanın bizi oldukça zorladığını da ekleyelim. Yazının sonundaki ankete katılmayı unutmayın 😉

2020 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi

1- Brave New World

Kanal: USA Network
Yayın Tarihi:
15 Temmuz Çarşamba

Dizi, Aldous Huxley‘in 1932 tarihli aynı isimli distopik bilim kurgu klasiğinden uyarlanıyor. Hikaye; tekeşlilik, mahremiyet, para, aile, sanat, tarih gibi kavramların yasaklanmasıyla barış ve istikrara ulaşan, ilaç şirketi Soma’nın hüküm sürdüğü bir gelecekte geçiyor. Ancak iki kişi şimdiye dek bildiklerin hayatın ötesini keşfetmeye karar verdiğinde şiddetli bir isyan ortaya çıkar.

10 bölümlük dizinin kadrosunda yer alan isimler Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp), Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story), Jessica Brown Findlay ve Demi Moore olarak açıklandı.


2- Bridgerton

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

Başarılı ve çok sevilen yürütücü yapımcı Shonda Rhimes’ın, Netflix için hazırladığı ilk dizi olan Bridgerton; Julia Quinn’in çok satan romantik roman serisinden uyarlanıyor. Londra’da geçen ve bir dönem dizisi olan yapım; Londra sosyetesinin seksi, lüks ve rekabetçi dünyasını ekrana getirecek. 8 bölümlük dizi Scandal yazarlarından Chris Van Dusen tarafından kaleme alınacak. Nicola Mary Coughlan, Phoebe Dynevor ved Regé-Jean Page kasroda yer alacağı duyurulan isimler. Ayrıca Julie Andrews’un kendisi de gizemli dedikodu yazarı Lady Whistledown’u seslendirecek.


Netflix ve Shondaland Ortaklığından İlk Haberler!

3- Devs

Kanal: FX
Yayın Tarihi:
5 Mart Perşembe

Ex Machina ve Annihilation filmlerinin yaratıcısı Alex Garland‘ın hazırladığı 8 bölümlük mini-dizi; FX kanalında yayınlanacak. Dizi; “erkek arkadaşının ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü işvereninin gizli gelişim bölümünü (DEVS, development division) araştıran genç bir yazılım mühendisi hakkında bir gerilim” olarak tanımlanıyor. Genç yazılım mühendisi Lily Chan rolünde Sonoya Mizuno (Ex Machina), Amaya şirketinin gizemli CEO’su Forest rolünde ise Nick Offerman yer alacak.


4- Hunters

Kanal: Amazon Prime
Yayın Tarihi:
21 Şubat Cuma

Al Pacino, Logan Lerman, Jerrika Hinton, Josh Radnor, Kate Mulvany, Tiffany Boone, Greg Austin, Louis Ozawa Changchien, Carol Kane, Saul Rubinek, Dylan Baker ve Lena Olin gibi isimlerin yer aldığı dev bir kadroya sahip olan dizi; oldukça farklı kişilerden oluşan bir “Nazi Avcıları”nın, 1977 New York’unda geçen hikayesini anlatacak. Avcılar, ABD’de Dördüncü Reich’i kurmak için çabalayan yüzlerce üst düzey Nazi subayını keşfedecek ve onlara engel olmaya çalışacaklar.


5- Katy Keene

Kanal: The CW
Yayın Tarihi:
6 Şubat Perşembe

Katy Keene çizgiroman uyarlaması, Riverdale ve Chilling Adventures of Sabrina’nın ardından TV’deki “Archieverse”e dahil oluyor. Bir Riverdale spin-offu olarak izleyeceğimiz dizide, Pretty Little Liars’dan hatılanabilecek Lucy Hale Katy Keene karakterini canlandıracak. Gelecek vaat eden, hevesli bir moda tasarımcısı olan Katy ve arkadaşları, hayallerini gerçekleştirmek üzere New York’ta tutunmaya çalışacaklar.


6- Little Fires Everywhere

Kanal: Hulu
Yayın Tarihi:
18 Mart Çarşamba

Scandal’dan Kerry Washington ve Big Little Lies’dan Reese Witherspoon; Celeste Ng’nın son derece popüler kitabından uyarlanan Little Fires Everywhere‘de Hulu için bir araya geliyorlar. Hikaye, Shaker Heights, Ohio’da yaşayan birbirinden çok farklı iki aile çevresinde şekilleniyor. İki aile arasında başlayan beklenmedik arkadaşlık; Çin kökenli Amerika’lı bir bebeğin vesayet savaşı sebebiyle bozuluyor. Dizi Hulu’ya satılmadan evvel, farklı streaming platformları arasında ciddi bir çekişmeye sebep olmuştu.


7- Locke and Key

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi:
7 Şubat Cuma

Joe Hill ve Gabriel Rodriguez’in aynı isimli popüler çizgi roman serisi Locke and Key’den uyarlanan dizi, hayranların gerçekten uzun süredir beklediği bir yapım. Dizide, babaları korkunç bir cinayete kurban giden 3 kardeşin, anneleriyle beraber Maine şehrindeki atalarından kalan eve yerleştikten sonra yaşadıkları olayları izleyeceğiz. Bu evde bazı sihirli anahtarlar bulunuyor ve bu anahtarlar vasıtasıyla bazı güçlere kavuşulabiliyor. Üç kardeş hem anahtarları hem de bu anahtarların peşindeki bir kötücül varlığı keşfedecekler. Dizinin showrunnerlığını üstlenen isim Carlton Cuse…


8- Lovecraft Country

Kanal: HBO
Yayın Tarihi:
16 Ağustos 2020

Listemizdeki bir başka kitap uyarlaması da Lovecraft Country. Bu sefer diziyi yürütücü yapımcı Jordan Peele (Get Out); Matt Ruff’ın aynı isimli romanından uyarlıyor. Dizi ırkçılığın korkutucu seviyelere ulaştığı 1950’ler Amerikası’nda geçen bir yol hikayesini anlatacak. Atticus Black (Jonathan Majors), arkadaşı Letitia (Jurnee Smollett-Bell) ve amcası George (Courtney B. Vance) ile beraber kayıp babasını bulmak üzere yollara düşecek. Tabi bu sırada hem ırkçılıkla hem de HP Lovecraft romanlarından fırlamışa benzeyen yaratıklarla mücadele etmeleri gerekecek.


9- Monsters at Work

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi:
12 Kasım Perşembe

The Monsters, Inc. filminin spin-offu olacak dizi, 2001 yapımı filmin devamındaki yaşanan olayları anlatacak. Monstropolis şehri artık enerjisini çığlıklardan değil, kahkahalardan almaktadır. Mike Wazowski (Billy Crystal) ve Sully (John Goodman) beraber çalışmaya devam ediyorlar ve tamirci olarak çalışan Tylor Tuskmon’un (Ben Feldman) “Gülme Katı”nda onların ekibine katılma konusunda büyük umutları var.


10- Nine Perfect Strangers

Kanal: Hulu
Yayın Tarihi:
Henüz belli değil.

Dizi, Big Little Lies’ın da yazarı olan Liane Moriarty’nin aynı isimli kitabından uyarlanacak. Ve yine Big Little Lies serisinde olduğu gibi, başrolde Nicole Kidman var. Dizide, 10 günlüğüne bir “sağlıklı yaşam” merkezine gelen 9 yabancının yaşadıkları sürpriz bir gelişme ardından başından geçenler anlatılacak. Nicole Kidman‘ı bu merkezin yöneticisi Masha rolünde izleyeceğiz.


2020 Yılında Final Yapacak Tüm Diziler

11- Penny Dreadful: City of Angels

Kanal: Showtime
Yayın Tarihi:
26 Nisan Pazar

Penny Dreadful: City of Angels, 2016 yılında 3. sezonu sonrasında iptal edilen Penny Dreadful dizisinin spin-offu olarak karşımıza çıkıyor.

Hikayemiz, sosyal ve politik gerilimin derinden yaşandığı 1938 Los Angeles’ında geçecek. Korkunç bir cinayetin şehri şok etmesinin ardından, dedektif Tiago Vega kendisini Los Angeles’ın zengin tarihini yansıtan destansı bir hikayenin içerisinde bulacak.


12- Ratched

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi:
Henüz belli değil.

Bu dizide 1975 yapımı “One Flew Over The Cuckoo’s Nest” filmindeki saidst hemşire Mildred Ratched’in hikayesini izleyeceğiz. Filmde karakteri bu rolüyle Oscar ödülünü de kazanan Louise Fletcher canlandırmıştı, dizide ise bu görev Sarah Paulson’a emanet. Ryan Murphy (American Horror Story) tarafından yaratılan dizi, 1947’de başlayacak ve Ratched’in, onu kabuslarımızın otorite figürü haline getiren kariyer yolculuğunu odaklanacak.


13- Snowpiercer

Kanal: TNT
Yayın Tarihi:
25 Mayıs Pazartesi

Snowpiercer dünyanın çorak ve donmuş bir yer haline gelmesinden 7 yıl sonrasında; dünyada hayatta kalan insanların içinde yaşadığı sürekli hareket halinde olan ve dünyanın etrafında dolanan bir trende geçen bir hikayeyi anlatıyor. Dizi, 2013 yılında yayınlanan aynı isimli filmden uyarlanıyor. İlgili filmin yönetmeninin geçtiğimiz yıl Parasite filmiyle hem izleyiciden hem de eleştirmenlerden tam not alan; Palme d’Or ve Golden Globe da dahil pek çok ödülü evine götüren Bong Joon Ho olduğunu hatırlatalım.

Snowpiercer‘ın başrollerinde Jennifer Connelly ve Daveed Diggs yer alıyor. Merakla beklenen dizinin kadrosunda yer alan diğer isimle ise şöyle: Alison Wright, Mickey Sumner, Susan Park, Iddo Goldberg, Katie McGuinness, Lena Hall, Annalise Basso, Sam Otto, Roberto Urbina, Sheila Vand, Jaylin Fletcher, Sakina Jaffrey ve Damian Young.


14- Star Trek: Picard

Kanal: CBS All Access
Yayın Tarihi:
24 Ocak Cuma

Star Trek evreninin kaptanlarından Jean-Luc Picard’ı merkezine alan bu dizi, Patrick Stewart’ın yeniden bu karaktere hayat vermesiyle bizlerin karşısına çıkıyor. Star Trek: Nemesis’in 20 yıl sonrasında geçen hikâyede Data’nın ölümünden oldukça etkilenen Picard’ı yeni bir maceranın içinde izleyeceğiz. İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizi şimdiden 2. sezon onayını da aldı.


15- Stargirl

Kanal: DC Universe/The CW
Yayın Tarihi:
18 Mayıs Pazartesi

Yeni DC Universe dizisinde bu sefer genç süper kahraman Stargirl’ün maceralarını izleyeceğiz. Dizi, lise ikinci sınıf öğrencisi Courtney Whitmore’un (Brec Bassinger) geçmişin kötü adamlarını durdurmak için beklenmedik bir genç kahraman grubuna (Justice Society of America) liderlik etmeye başlamasının hikayesini anlatacak. Dizinin bölümleri önce DC Universe’de, bir gün sonra ise The CW’da yayınlanacak. Başrolde Brec Bassinger var.


16- The Falcon and the Winter Soldier

Kanal: Disney +
Yayın Tarihi:
Henüz belli değil.

Disney Plus’da yer alacak ilk Marvel dizisi olacak olan The Falcon and the Winter Soldier‘da, Avengers: Endgame filmi sonrasında yaşananları izleyeceğiz. Steve Rogers’ın emekli olmasının ardından, Sam Wilson (Anthony Mackie) ve Bucky Barnes (Sebastian Stan), Kaptan Amerika’nın yokluğunu doldurmaya çalışacaklar. Dizide ayrıca Baron Helmut Zemo (Daniel Brühl) ve Emily VanCamp (Sharon Carter) karakterlerinin geri dönüşüne de şahit olacağız. Dizinin önemli karakterlerinden bir diğeri de süper kahraman U.S. Agent olacak, karakteri Wyatt Russel canlandıracak.


17- The Luminaries

Kanal: BBC2
Yayın Tarihi:
17 Mayıs 2020

Yine bir kitap uyarlaması, yine bir dönem hikayesi. Eleanor Catto’un aynı isimli kitabından BBC2 için uyarlanan dizinin başrolünde Eva Green yer alacak. “Altına Hücum”un yaşandığı 1860’lı yıllarda, Yeni Zelanda’da da geçen hikaye; her ikisinin de açıklayamayacağı büyülü bir bağlantıyla yolları kesişen iki kişinin “destansı bir aşk, cinayet ve intikam hikayesi” olarak tanımlanıyor.


18- The Stand

Kanal: CBS All Access
Yayın Tarihi:
Henüz belli değil.

The Stand, Stephen King‘in aynı isimli post-apokaliptik kitabından uyarlanıyor. CBS’de yayınlanacak olan Stand dizisinde, James Marsden (30 Rock, Westworld) ve Amber Heard’ı (Aquaman, Justice League) başrollerde izleyeceğiz. Hikaye, bir veba salgını sonrası insanların neredeyse tamamen yok olduğu bir “kıyamet sonrası” dünyasında geçiyor. İnsanlığın kaderi 108 yaşındaki Mother Abagail’in (Whoopi Goldberg) ve bir avuç vebadan kurtulmayı başarmış insanın ellerinde… En büyük korkuları ise ölümcül bir gülümsemeye ve bilinmeyen güçlere sahip “Randall Flagg-the Dark Man”. The Dark Man’e, (aslında oldukça sarışın olan) Alexander Skarsgård hayat verecek.

The Stand - Alexander Skarsgard
The Stand: Stephen King Uyarlamasından İlk Fotoğraflar Yayınlandı

19- The Walking Dead: World Beyond

Kanal: AMC
Yayın Tarihi:
4 Ekim 2020

TWD: World Beyond, zombi istilasının ortaya çıkışından yıllar sonrasındaki bir hikâyeyi konu alacak. Bu seride zombi istilası sırasında büyüyen genç jenerasyonun mücadelesine tanık olacağız. Hikâyenin merkezinde ise iki genç kadın kahraman karşımıza çıkmakta. Bu iki gence hayat verecek isimler de Alexa Mansour ve Aliyah Royale. Ayrıca başarılı oyuncu Julia Ormond da dizide yer alacak isimlerden.


The Walking Dead Evreninin Yeni Dizisi İsmine Kavuştu

20- WandaVision

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi:
Henüz belli değil.

Disney Plus, ilk olarak 2021 yılında yayınlanacağı duyurulan WandaVision’ın yayın tarihini 2020’ye çekti; biz de listemize ekledik. Marvel’ın Vision (Paul Bettany) ve Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) karakterlerine odaklanacağımız bu dizi, Avengers Endgame filmi sonrası dönemde geçecek. Dizi birer saatlik 6 bölümden oluşacak. Dizi klasik sit-com ile Marvel evreninden alıştığımız aksiyon yüklü filmleri bir araya getiren bir yapım olarak tanıtılıyor. Bitmedi, hikayenin bir kısmı 1950’lerde geçecek ve aslında Vision karakteri de Avengers: Infinity War filminde Thanos tarafından öldürülmüştü. Tüm bu şaşırtıcı unsurlar dizide nasıl bir araya getirilecek; açıkçası biz de büyük bir merakla bekliyoruz.


2020 Yılında Başlayacak Hangi Diziyi Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

View Results

Yükleniyor ... Yükleniyor ...