2021 Sonbaharında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi

3364
2021 Sonbaharında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi

Sonbaharın gelişi demek biz dizi severler için yeni diziler, yeni hikâyeler demek. Ve bu sonbahar da kimi zaman bir roman uyarlamasını, kimi zaman gerçek bir olayı, kimi zaman da çözülmesi gereken bir cinayeti karşımıza çıkaracak. Biz de şimdiden gelecek günlerde başlayacak heyecan verici yapımların bir listesini hazırlayalım istedik.

İşte 2021 Sonbaharında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi;

1. Foundation (24 Eylül – Apple TV+)

Foundation

Isaac Asimov‘un Vakıf kitap serisinden uyarlanan dizi, insanlığın galaksiye yayıldığı ve büyük Galaktik İmparatorluğu’nun kurulduğu uzak bir gelecekte geçiyor. Toplumun ve onun soyundan gelenlerin davranışlarını tahmin etmek ve hesaplamak için bilimsel modeller kullanan psikotarihçi Hari Seldon, imparatorluğun çöküşünü ve bir kaosa sürükleneceğini öngörmektedir. Nihai sondan kaçınılmaz olsa da bu huzursuzluk dönemini kısaltmak için bir plan geliştirilmiştir. Yarattığı Vakıf adındaki toplulukla insanlığın bilgisini koruma altına almayı sağlayacaktır. Bu sayede imparatorluk çöktükten yıllar sonra bile insanlar yeniden başlama şansına erişebilecektir. Fakat Seldon’ın planı gerçekten işe yarayacak mı? Dizide Hari Seldon rolünü Jared Harris canlandırıyor. Lee Pace ise Galaksinin İmparatoru Brother Day rolüyle karşımıza çıkacak. Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann ve Cassian Bilton da dizinin ana kadrosunda yer alıyor.


2. Dopesick (13 Ekim – Hulu)

Dopesick

Bir şirketin Amerikan tarihindeki en kötü uyuşturucu salgınını nasıl tetiklediğini gözler önüne serecek olan Dopesick, gerçek bir hikâyeden ilham alıyor. Big Pharma adındaki ilaç firmasının yönetim kurulu odalarından Virginia’daki yıpranmış bir maden topluluğuna ve Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’ne uzanan bu hikâye, Amerika’nın opioid bağımlılığına karşı mücadelesini gösterecek. Gazeteci Beth Macy’nin New York Times’ın en çok satanlar listesindeki kitabından esinlenilen dizi sekiz bölümden oluşmakta. Danny Strong’un elinden çıkan ve yönetmen koltuğunda Barry Levinson’ın yer aldığı dizi oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmekte. Michael Keaton, genç bir ilaç temsilcisinin kendisine ısrarla verdiği mucize ilaçtan şüphelenen Dr. Samuel Finnix rolüyle karşımıza çıkıyor. Genç ve hırslı ilaç temsilcisini Billy Will Poulter canlandırırken, nu uyuşturucunun en büyük destekçilerinden biri olan iş adamı Richard Sackler rolünü Michael Stuhlbarg üstleniyor. Sırt ağrısı için ilacı kullanan ve bir bağımlı haline dönüşen madenci betsy rolünde ise Kaitlyn Dever var. Uyuşturucunun etkilerine ilk elden tanıklık eden polis memuru Bridget Meyer rolünde Rosario Dawson’u izleyeceğiz. Peter Sarsgaard ise davayı yürüten ABD Başsavcı Yardımcısı Rick Mountcastle rolüyle karşımıza çıkıyor.


3. Invasion (22 Ekim – Apple TV+)

Invasion

Ne zamandır uzaylı istilasına karşı bir şey izleyemiyorum diyenlerdensiniz işte bu isteğe karşılığınız Apple’dan geliyor. Bir uzaylı istilasını dünyanın değişik yerlerindeki beş insanın bakış açısından karşımıza çıkaran Invasion, Simon Kinberg (X-Men) ve David Weil (Hunters) tarafından yaratılmış. Karakterlerin yaşadıklarını merkezine alan dizinin oyuncularına gelirsek… Sam Neill şerif John Bell Tyson rolünde dizinin başrolünde yer almakta. Shamier Anderson, Afganistan’da görev yapan asker Trevante Ward rolünü, Shioli Kutsuna ise Japonya’nın uzay programında çalışan Mitsuki rolünü üstleniyor. Golshifteh Farahani ve Firas Nassar da dizinin ana kadrosunda yer alan isimler.


4. Dexter: New Blood (7 Kasım – Showtime)

Dexter New Blood
(L-R): Julia Jones as Angela and Michael C. Hall as Dexter in DEXTER: NEW BLOOD. Photo Credit: Seacia Pavao/SHOWTIME.

2013 yılındaki finaliyle hüsran yaratan Dexter, biz hayranlarının gönlünü almak için geri dönüyor desek yalan olmaz. Finalde yaşanan olayların 10 yıl sonrasında geçen hikâyede Dexter Morgan’ı New York’un Iron Lake adındaki küçük bir kasabasında yerel bir dükkân işleten Jim Lindsay olarak göreceğiz. Dexter her ne kadar yeni hayatını kabul etmiş gibi gözükse de beklenmedik olayların yaşanmasıyla yeniden karanlık tarafa doğru çekildiğini hissedecektir. Michael C. Hall yeniden Dester Morgan olarak karşımıza çıkarken, dizinin ilk dört sezonunda emeği geçen Clyde Phillips bu serinin de yürütücü yapımcılığını üstleniyor. Yeni sezonun büyük kötüsü olarak izleyeceğimiz isim ise Clancy Brown. Julia Jones, Alano Miller, Johnny Sequoyah ve Jack Alcott dizinin ana kadrosunda yer alırken, Jennifer Carpenter ve John Lithgow da orijinal kadrodan diziye dönenler arasında.


5. Ragdoll (11 Kasım – AMC+)

Ragdoll

Az ama öz orijinal yapımlarıyla adım adım ilerleyen AMC+ platformu bu defa Daniel Cole’un aynı adlı romanından uyarlanan Ragdoll’u karşımıza çıkarıyor. Dizi, vücutları parçalanıp “Ragdoll” lakaplı garip bir beden biçiminde dikilmiş altı kişinin öldürülmesini merkezine alıyor. Tüyler ürperten bu davaya Londra polis departmanına yeniden yerleştirilen dedektif Nathan Rose, kendisinin en iyi arkadaşı ve patronu olan Emily Baxter ve birimin yeni üyesi Lake Edmunds atanır. Ragdoll Katili soruşturmanın başlamasıyla aralarında Nathan’ın isminin de bulunduğu bir sonraki kurbanlar listesini polise gönderir. Korunması gereken kurbanlarla birlikte sıkı bir kamuoyu baskısı da ekibin karşısına çıkar. Dizide Lake Edmunds rolüne Lucy Hale hayat verirken, Henry Lloyd-Hughes’u Nathan Rose, Thalissa Teixeira’yı ise Emily Baxter rolünde izleyeceğiz.

İLGİLİ: 2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi


6. The Shrink Next Door (13 Kasım – Apple TV+)

The Shrink Next Door

Bloomberg köşe yazarı Joe Nocera’nın aynı adlı podcast’inden uyarlanan The Shrink Next Door, gerçek bir hikâyeyi daha karşımıza çıkarıyor. Hem iş hem de özel yaşamında problemler yaşayan Marty Markowitz artık profesyonel yardım almaya karar verir. Ve psikiyatrist Dr. Isaac “Ike” Herschkopf’un kapısını çalar. Normal bir doktor-hasta ilişkisi olarak başlayan bu yolculuk yavaş yavaş Marty’nin evine taşınmaktan aile işini devralmaya kadar ilerler. Yaklaşık 30 yıllık bir terapi boyunca Ike’ın Marty’nin tüm hayatına nasıl hükmettiğini, onu ailesinden ve arkadaşlarından nasıl kopardığını gözlemleyeceğimiz dizi iki başarılı oyuncuyu da başrolde karşımıza çıkarıyor. Marty Markowitz rolünde Will Ferrell yer alırken, Dr. Ike rolünde ise Paul Rudd’u izleyeceğiz. Kathryn Hahn ve Casey Wilson’ın da dizinin ana kadrosunda.


7. Mayor of Kingstown (14 Kasım – Paramount+)

Mayor of Kingstown

Yönetmen-senarist Taylor Sheridan, Yellowstone’un ardından yine gücün merkezindeki bir aile hikâyesini daha karşımıza çıkarıyor. Bu yeni hikâyede Michigan, Kingstown’un güçlü ailelerinden McLuskylerin yaşadıklarını izleyeceğiz. McLusky ailesi, gelişen tek sektörün hapishane işi olduğu bu kasabaya düzen ve adalet getirmeye çalışacaklar. Irkçılık, yolsuzluk ve eşitsizlik gibi konulara da değinecek olan dizi iyi bir oyuncu kadrosuyla da ümit vaat ediyor. Jeremy Renner, Dianne Wiest, Kyle Chandler ve Taylor Handley McLusky ailesinin fertlerini canlandıracak isimler. Aidan Gillen da dizinin kadrosunda yer almakta.


8. The Wheel of Time (19 Kasım – Amazon Prime)

The Wheel of Time

Robert Jordan’ın aynı adlı kitap serisinden uyarlanan The Wheel of Time, sihrin var olduğu ama belirli kişilerin buna erişebildiği bir dünyada geçiyor. Hikâyenin merkezinde ise sihir kullanabilen kadınlardan oluşan Aes Sedai adındaki organizasyonun üyelerinden Moiraine yer almakta. Beş gençten oluşan bir grubu dünya çapında bir yolculuğa çıkaran Moiraine, aralarından birinin dünyayı kurtarmak ya da yok etmek için kehanet edilen “Ejderha”nın reenkarnasyonu olabileceğine inanır. Dizide Moiraine rolüne Rosamund Pike hayat veriyor.


9. Hawkeye (24 Kasım – Disney+)

Hawkeye

İşte bir Marvel karakteri daha bir mini diziyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor: Clint Barton yani namı diğer Hawkeye. Sekiz bölümden oluşan dizide Hawkeye’ın yolu Kate Bishop ile kesişecek ve kendisini bir Hawkeye olarak yetiştirecek. Jeremy Renner Hawkeye rolüyle yeniden geri dönüş yaparken, Hailee Steinfeld ise Kate Bishop rolünü üstlenecek.


10. Ridley Road (BBC One – Yayın tarihi henüz belli değil)

Ridley Road

Jo Bloom’un aynı adlı romanından uyarlanan Ridley Road, faşizmin yükseldiği 1960’ların Londra’sında bir yolculuğa çıkarıyor. Vivien Epstein adındaki genç bir Yahudi kadın, ‘62 Grubu’nun bir üyesine âşık olunca Manchester’daki rahat orta sınıf hayatını geride bırakarak sevdiği adam uğruna Londra’da faşizme karşı savaşa katılır. ’62 Grubu’, 2. Dünya Savaşı sonrası İngiltere’de Neo-Nazizm’e karşı duran, Yahudi erkeklerden oluşan bir topluluktur.   Vivien, kayıp erkek arkadaşı Jack’in ağır yaralandığını fark edince bu toplulukla birlikte çalışmaya başlar. Ve Londra’da ön plana çıkmaya başlayan Neo-Nazi hareketi NSM’in içine sızar. Vivien bu faşist örgütün derinliklerine indikçe cesareti ve sadakati test edilecektir. Dizide Vivien rolünü Agnes O’Casey canlandırmakta. Vivien’in erkek arkadaşı Jack rolünde ise Tom Varey yer alıyor. Eddie Marsan ve Rory Kinnear da dizide izleyeceğimiz isimler arasında.


2021 Sonbaharında Kaçırmamanız Gereken 10 Yeni Dizi” listemiz içerisinde ilginizi en çok çeken yapım hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz!