2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi

7401
2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi

Her ne kadar COVID-19 pandemisinin en çok etkilediği sektörlerden birisi eğlence sektörü olsa da, 2021 yılında yine oldukça büyük ve iddialı dizi projeleri izleyeceğiz – en azından bir kısmını. Bir tarafta çekimleri ertelendiği için 2021’e sarkan diziler, diğer tarafta 2021 hedefiyle çekimlerine başlanan yapımlar… Tüm olumsuzluklara rağmen şundan eminiz; sokaklarda özgürce dolaşamıyoruz ama 2021 boyunca evimizde iyi diziler izlemekten mahrum kalmayacağız.

Bu yazımızda 2021 yılında izlemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 21 yeni diziyi listeledik. O kadar çok ilgi çekici yapım var ki listeyi 21 dizi ile sınırlamanın bizi oldukça zorladığını da ekleyelim. Yazının sonundaki ankete katılmayı unutmayın 😉

2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi

1- Clarice

“The Silence Is Over”– Pictured Rebecca Breeds as Clarice Starling in CLARICE on the CBS Television Network. Photo: Brooke Palmer ©2020 CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved

Kanal: CBS
Yayın Tarihi: 11 Şubat Perşembe

Clarice, FBI ajanı Clarice Starling’in, The Silence of the Lambs’de yaşanan olayların bir yıl sonrasındaki hayatına odaklanıyor. 1991 tarihli unutulmaz film The Silence of the Lambs‘de Jodie Foster tarafından; 2001 yılındaki Hannibal filmindeyse Julianne Moore tarafından canlandırılan Clarice Starling rolü bu sefer Rebecca Breeds‘e emanet.


2- Dexter

Kanal: Showtime
Yayın Tarihi: 7 Kasım Pazar

Tamam, kabul; geri dönen dizilerden hepimiz bıktık. Ama sanırım Dexter için bir istisna yapabiliriz. Gelmiş geçmiş en kötü dizi finallerinden birine sahip Dexter için bu “revival” belki de finalini doğru dürüst şekilde yeniden yazmak için bir şanstır. Dexter’ın devamı niteliğince olacak bu mini seri 10 bölümden oluşacak, yine Showtime kanalında yayınlanacak ve yine başrolünde Michael C. Hall bulunacak. Geçtiğimiz günlerde gelen habere göreyse, bu sezonun kötü adamı Clancy Brown olacak. Julia Jones (The Twilight Saga), Alano Miller (Jane the Virgin), Johnny Sequoyah (Believe) ve Jack Alcott (The Good Lord Bird) kadroya eklenen diğer isimler.

İLGİLİ: Dexter Geri Dönüyor!


3- Foundation

Kanal: Apple TV+
Yayın Tarihi:
 24 Eylül Cuma

Isaac Asimov‘un aynı adlı kitap serisinden uyarlanan “Foundation”, Galaktik İmparatorluk’un çöküşü sırasında bir grup sürgünün insanlığı kurtarma ve medeniyeti yeniden kurma çabalarını konu alıyor. Dizide imparatorluğun çöküşünü öngören Hari Seldon rolünü Jared Harris üstleniyor. Lee Pace Brother Day rolüyle karşımıza çıkarken Lou LlobellLeah HarveyLaura BirnTerrence Mann ve Cassian Bilton da dizinin ana kadrosunu oluşturan oyuncular arasında. 

David S. Goyer ve Josh Friedman dizinin yürütücü yapımcıları olarak görev alıyorlar.

İLGİLİ: Isaac Asimov’un Serisinden Uyarlanan “Foundation” Dizisine İlk Bakış


4- Gossip Girl

Meet-the-New-Cast-of-Gossip-Girl

Kanal: HBO Max
Yayın Tarihi: 8 Temmuz Perşembe

Listemizdeki bir diğer “revival” dizi de Gossip Girl. (İlki Dexter idi 😉 ) 6 sezonluk Gossip Girl, 2012’de final yapmıştı. Şimdi ise karşımızda tamamen yeni bir kadro var; dizinin kanalı da değişiyor. Orijinal dizi The CW’da yayınlanmıştı, yeni seri ise HBO MAX’te yayınlanacak. Sevgili Kristen Bell’in yine “Gossip Girl”ü seslendireceği dizinin kadrosunda yer alacak isimler Whitney Peak, Thomas Doherty, Tavi Genvinson, Jordan Alexander, Savannah Smith, Zión Moreno, Eli Brown, Emily Alind ve Evan Mock olarak açıklandı. Ne York’u yine ekranlara taşıyacak dizinin çekimleri geçtiğimiz Ekim’de başladı. İlk sezon 10 bölümden oluşacak.

İLGİLİ: Yeni “Gossip Girl” Hakkında Neler Biliyoruz?


5- Halo

Kanal: Showtime
Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

Abartmıyoruz, hayranların yıllardır beklediği oyun uyarlaması Halo’nun en sonunda bu sene izleyici karşısına çıkacak. Yani umudumuz bu yönde en azından. Halo, efsanevi video oyunu serisinin başlangıcı olan Halo: Combat Evolved’dan uyarlanıyor. Master Chief karakterini Pablo Schreiber canlandıracak. Dizinin yapımcılığını, Steven Spielberg’ün Amblin Television’ı üstleniyor. İlk sezon 9 bölümden oluşacak.

2019’da başlayan prodüksiyon 2020 yılında pandemi sebebiyle durdu. Ancak alttaki tweete bakılırsa çekimler Kasım ayında yeniden başlamış.


6- Hawkeye

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi: 24 Kasım Çarşamba

Disney+’da izleyeceğimiz MCU dizilerinden biri de (en az sevilen Avengers üyesi de diyebileceğimiz) Jeremy Renner tarafından canlandırılan Clint Barton karakterine odaklanacak olan Hawkeye olacak. Dizide, Hawkeye‘ın, genç kadın çırağı Kate Bishop’ı yetiştirme hikayesini izleyeceğiz. Kate Bishop’ı Hailee Steinfeld canlandırıyor. Marvel bu projeyi ilk olarak solo bir film olarak düşünse de, daha sonra 8 bölümlük bir dizide karar kılınmış.


7- Inventing Anna

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: Şubat 2022’ye kaldı.

Shonda Rhimes’ın Netflix için yazacağı ve showrunnerlığını üstleneceği ilk dizi Inventing Anna olacak – Shondaland’den çıkan Bridgerton’un elde ettiği başarı ve Rhimes’ın daha önceki dizileri düşünüldüğünde; diziyi neden bu kadar büyük bir heyecanla beklediğimiz ortaya çıkıyor aslında.

Inventing Anna‘da kendini kanıtlamaya çalışan bir gazeteci, New York sosyetesinin hem kalbini hem de parasını çalan Instagram’ın ünlü ismi, mirasyedi Alman Anna Delvey olayını araştırıyor. Anna, New York’un en büyük dolandırıcısı mıdır, yoksa sadece Amerikan rüyasının yeni yüzü müdür? Anna yargılanmayı beklerken ikili arasında karanlık ve eğlenceli bir sevgi-nefret ilişkisi kurulur. Zamanla yarışan gazeteci, New York’un en popüler sorusuna yanıt aramaktadır: Anna Delvey kimdir? 

Dizi, Jessica Pressler tarafından yazılan ve New York Magazine’de yayınlanan “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” adlı makaleden esinlenerek hayata geçirildi. Anna Delvey rolünde Julia Garner‘ı izleyeceğiz. Kadroda yer alan diğer isimlerse Anna Chlumsky, Laverne Cox, Katie Lowes, Jeff Perry ve Anna Deavere Smith.


8- Loki

Loki_Disney+

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi: 9 haziran Çarşamba

Tom Hiddleston tarafından canlandırılan ve 2011 yılında ilk kez Thor filminde göründüğünden bu yana hayranların favorisi olan düzenbaz Tanrı Loki, Disney+’da kendi dizisine kavuşacak Marvel karakterlerinden bir diğeri. Dizi, Avengers: Endgame filminde Tesseract’ı çalmayı başarıp ortadan kaybolduktan sonra Loki’nin başına gelenleri anlatacak. Loki Tesseract’ı kullanarak, 2012 tarihli The Avengers filminde oluşmaya başlayandan farklı bir alternatif zaman dilimi yaratmış olacak. Bu alternatif zaman diliminde Loki kendini Time Variance Association‘ın (Zaman Varyansı Derneği) eline geçmiş bulacak. Loki’nin buradan kurtulup kendi zaman dilimine dönmesi içinse TVA adına çalışması gerekecek.

Loki dizisinin, MCU’nun 4. fazı için “yön belirleyici” bir yapım olacağı söyleniyor. Dizinin, Mayıs 2021’de yayınlanması umut edilen Doctor Strange and the Multiverse of Madness filmiyle de bağlantılı olması bekleniyor.

Dizi 6 bölüm olacak. Kadroda Hiddleston dışında yer alacak isimler Sophia Di Martino, Owen Wilson ve Gugu Mbatha-Raw olarak açıklandı.


9- Lord Of The Rings

Kanal: Amazon Prime
Yayın Tarihi: 2 Eylül Cuma 2022

Amazon Prime Video’nun, 250 milyon dolar ödeyerek yayın haklarını satın aldığı Lord Of The Rings dizisine dair henüz çok detaylı bir bilgimiz yok. Ancak şu kesin ki, Amazon bu dizi için gerçekten çok para akıttı. Henüz kesin bir ismi olmayan dizi, şimdiden 2 sezon onayı aldı ve ortada 5 sezonluk bir anlaşma var. Dizi, Orta Dünyanın 2. çağına, yani film ve kitaplarda izlediğimiz olayların öncesine odaklanacak.

İlk sezon 8 bölümden oluşacak, çekimler Yeni Zelenda’da sürüyor ve daha şimdiden spin-off potansiyelleri hakkında konuşuluyor. Dev bir proje var karşımızda anlayacağınız. Dizinin başrolünde ise Robert Aramayo yer alacak.


10- Midnight Mass

Mike Flanagan attends the LA premiere of “Doctor Sleep” at the Regency Theatre Westwood on Tuesday, Oct. 29, 2019, in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: 24 Eylül Cuma

The Haunting of Hill House ve The Haunting of Bly Manor dizilerinin yaratıcısı Mike Flanagan, yine bir korku dizisiyle izleyici karşısına çıkacak. İzole bir ada halkı, karizmatik, gizemli ve genç bir rahibin gelişinin ardından mucizevi olaylar yaşamaya ve korkutucu alametler görmeye başlar. 7 bölümlük dizinin çekimleri geçtiğimiz ay tamamlandı.

Dizinin oyuncu kadrosunda Kate Siegel, Zach Gilford, Hamish Linklater, Annabeth Gish, Henry ThomasAlex Essoe, Michael Trucco, Samantha Sloyan gibi isimler yer alıyor.