2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi

7423

11- Nine Perfect Strangers

Nine-Perfect-Strangers

Kanal: Hulu
Yayın Tarihi: 18 Ağustos Çarşamba

2017 yılında yayınlanan Big Little Lies dizisi büyük ses getirmiş; pek çok Emmy ve Altın Küre ödülünü de kazanmıştı. İşte Nine Perfect Strangers dizisi de, Big Little Lies’ın uyarlandığı kitabın yazarı Liane Moriarty’nin aynı adlı kitabından uyarlanıyor. Aynı Big Little Lies’da olduğu gibi, bu dizinin yaratıcısı da David E. Kelley ve başrolde yine Nicole Kidman yer alıyor.  Dizide, 10 günlüğüne bir “sağlıklı yaşam” merkezine gelen 9 yabancının yaşadıkları sürpriz bir gelişme ardından başından geçenler anlatılacak. Nicole Kidman‘ı bu merkezin yöneticisi Masha rolünde izleyeceğiz. Kadroda yer alan diğer isimlerse şöyle; Melissa McCarthy, Luke Evans, Michael Shannon, Manny Jacinto, Regina Hall ve Samara Weaving.

(Bu dizi aslında 2020’de yayınlanması beklenen bir yapımdı, hatta 2020 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi listemizde de yer vermiştik. Ancak dizinin yayın tarihi 2021’e sarktı.)


12- Only Murders In The Building

Only Murders In The Building

Kanal: Hulu
Yayın Tarihi: 31 Ağustos Salı

Şarkıcı Selena Gomez, bir “gizemli cinayet” mini serisi için efsanevi komedi ikilisi Martin Short ve Steve Martin‘le bir araya gelecek. Dizi, gerçek hayatta gizemli cinayet hikayelerine kafayı takmış üç kişinin, kendilerini New York’ta yaşadıkları apartmanda işlenen bir cinayetin ortasında bulmalarıyla başlayan hikayesini anlatacak. Dizinin yaratıcısı Steve Martin olunca, dizinin Martin’in kendine has komedi anlayışı ile bezeli olacağını düşünmek yanlış olmayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Only Murders In The Building İnceleme Videosu


13- Shadow and Bone

Shadow-and-Bone

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2021

Leigh Bardugo‘nun tüm dünyada en çok satan Grishaverse romanlarından uyarlanan Shadow and Bone, yetim bir asker olan Alina Starkov’un savaş mağlubu ülkesini kurtarabilecek özel bir gücü keşfetmesiyle başlıyor. Karanlıklar Diyarı’ndaki tehdidin büyümesiyle, Alina, Grisha isimli seçkin bir büyülü asker ordusuna katılıp bildiği her şeyden uzaklaşır. Gücünü geliştirmek için mücadele verdiği sırada, müttefiklerin ve düşmanların bir olabileceğini ve dünyadaki hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar. Karizmatik suçlulardan oluşan tehlikeli bir grubun da oyuna dahil olması, hayatta kalmak için sihirden çok daha fazlasının gerektirdiğini öğretecek.

Dizi 2. sezon onayı aldı. Shadow and Bone’a dair detaylı bir incelemeye de şuradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ: “Shadow and Bone” Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu


14- Superman and Lois

Kanal: The CW
Yayın Tarihi: 23 Şubat Salı

Arrowverse‘e son katılan dizi Superman and Lois olacak. Tyler Hoechlin’in canlandırdığı Superman/Clark Kent karakteriyle ilk defa Supergirl dizisinde karşılaşmıştık. İşte Superman and Lois dizisinde de, DC’nin en önemli karakterlerinden Superman/Clark Kent ve Lois Lane‘in evlenmeleri ardından hikayelerini izleyeceğiz. Ayrıca alttaki fragmanda da görüldüğü üzere, ikilinin iki de oğlu var.

The CW’da yayınlanan DC uyarlamaları genelde çok karanlık ya da dramatik yapımlar olmuyorlar. Ancak 2 gün evvel yayınlanan alttaki fragman, bu dizinin önceki uyarlamalardan biraz daha farklı bir tonda olacağını gösteriyor gibi. Dizi 2 saatlik ilk bölümüyle 23 Şubat Salı akşamı başlayacak.


15- The Book Of Boba Fett

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi:
29 Aralık Çarşamba

The Book Of Boba Fett spin-off serisinden ilk olarak The Mandalorian 2. sezon finalinde haberdar olduk. (Disney+ bu sırrı tutmak için büyük çaba göstermiş olmalı). Adından da anlaşıldığı üzere dizi, Star Wars evreninin efsanevi ödül avcısı Boba Fett‘in hikayesini anlatacak.

The Mandalorian 2. sezon finalinde Boba Fett, Jabba the Hutt’ın tahtına oturuyor ve Bib Fortuna da dahil olmak üzere etraftaki herkesi öldürüyordu. İşte dizinin tam da bu noktada başlaması bekleniyor. The Mandalorian’ın tartışmasız başarısı ortadayken, Boba Fett dizisi için heyecanlanmamak imkansız.


16- The Falcon and the Winter Soldier

The Falcon and the Winter Soldier
Editorial use only. No book cover usage. Mandatory Credit: Photo by Marvel Studios/Kobal/REX/Shutterstock (5886221bn) Anthony Mackie Captain America – Civil War – 2016 Director: Anthony Russo / Joe Russo Marvel Studios USA Scene Still Action/Adventure Editorial use only. No book cover usage. Mandatory Credit: Photo by Marvel Studios/Kobal/REX/Shutterstock (5886221bn) Anthony Mackie Captain America – Civil War – 2016 Director: Anthony Russo / Joe Russo Marvel Studios USA Scene Still Action/Adventure

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi:
19 Mart Cuma

The Falcon and the Winter Soldier‘ın Disney+’da yayınlanacak ilk MCU dizisi olması bekleniyordu. (Ki yine 2020 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi listemizde yer vermiştik bu yapımı da). Pandemi sebebiyle planlar değişti ve The Falcon and the Winter Soldier‘ın yayını 2021 yılına sarktı.

The Falcon and the Winter Soldier‘da, Avengers: Endgame filmi sonrasında yaşananları izleyeceğiz. Steve Rogers’ın emekli olmasının ardından, Kaptan Amerika’nın kalkanını tutan Sam Wilson (Anthony Mackie) ve Bucky Barnes (Sebastian Stan), Kaptan Amerika’nın yokluğunu doldurmaya çalışacaklar. Dizide ayrıca Baron Helmut Zemo (Daniel Brühl) ve Emily VanCamp (Sharon Carter) karakterlerinin geri dönüşüne de şahit olacağız. Dizinin önemli karakterlerinden bir diğeri de süper kahraman U.S. Agent olacak, karakteri Wyatt Russel canlandıracak.


17- The Nevers

The Nevers

Kanal: HBO
Yayın Tarihi:
11 Nisan 2021.

The Nevers’ı ilk olarak Temmuz 2018’de “Joss Whedon’un Yeni Dizisi” olarak duyurmuştuk, belki hatırlarsınız. Hayatımızda çok şeyi değiştiren pandemi maalesef The Nevers’ı da etkiledi. Başarılı yaratıcı/yazar Whedon, Kasım ayında pandemiye bağlı zorluklar sebebiyle dizideki görevinden ayrıldığını duyurdu. Joss Whedon projeden ayrılmış olsa da, The Nevers için çalışmalar devam ediyor.

HBO kanalında yayınlanacak dizi, kendilerini sıra dışı yeteneklerle, acımasız düşmanlarla ve dünyayı değiştirecek bir misyon ile bulan Viktorya dönemi kadınlarından oluşan bir çetenin, epik hikayesini anlatan bir bilim kurgu olarak tanımlanıyor. Dizide başrollerde Laura Donnelly, Olivia Williams ve Nick Frost yer alıyor.

İLGİLİ: The Nevers: Laura Donnelly ve Rochelle Neil İle Çok Özel Bir Söyleşi


18- The Sandman

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi:
Henüz belli değil.

Neil Gaiman’ın edebiyata kazandırdığı en şahane işlerden biri hiç kuşkusuz The Sandman çizgi romanları. Yazarın Good Omens ve American Gods romanlarından sonra The Sandman çizgi romanları da TV’ye uyarlanıyor.  Neil Gaiman ve David S. Goyer projede yürütücü yapımcı olarak yer alıyorlar; Allan Heinberg ise dizinin asıl patronu.

Netflix’in The Sandman için 11 bölümlük bir ilk sezon siparişi verdiği 2019’da duyurulmuştu. Çekimler Mart 2020’debaşlasa da, dünyadaki her şeyle beraber, The Sandman’in çekimlerine de ara verildi. Ancak hayranların dört gözle beklediği dizinin bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor.

The Sandman’de, 7 Ebedi karakterden biri olan “Dream”in (ya da Morpheus) hikayesini izliyoruz. Dream, binlerce yıllık bir varlıktır ve rüyalara hükmedebilmektedir. Bir büyücü tarafından 70 yıl boyunca hapsedilen Dream sonunda kaçar ve krallığına geri döner. Ancak onun yokluğunda, krallığı perişan bir hale gelmiştir ve onu yeniden inşa etmesi gerekmektedir. Tutsak iken, Dream’in geçmişi ve geçmişteki hataları üzerine düşünmek için çok zamanı olur. Ancak binlerce yıllık yaşamın üzerine, tüm o hataları düzeltmeye çalışmak kolay bir iş değildir.


19- The Wheel of Time

“Wheel of Time” S01_106_D04 – 6/28 – EXT MEADOW/WAYGATE MOIRAINE arrives at the Waygate, met by LOIAL. And all the other. Who is the Dragon?

Kanal: Amazon Prime
Yayın Tarihi:
19 Kasım Cuma

The Wheel of Time ya da Türkçe adıyla Zaman Çarkı, Amazon Prime Video’nun bir diğer dev kitap uyarlama projesi. Dizi, Robert Jordan’ın Zaman Çarkı kitap serisinden uyarlanıyor.

Uzun bir süredir üzerinde çalışılan bir proje olan The Wheel of Time‘ın çekimleri Eylül 2019’da başladı. Pandemi etkisiyle Mart 2020’de çekimler durdu, Eylül 2020’de yeniden başladı. Tüm olumsuzluklara rağmen dizinin 8 bölümlük ilk sezonunun 6 bölümünün çekiminin tamamlandığı, bu yüzden 2021’de ilk sezonu izleyebileceğimiz düşünülüyor.

Dizi, Aes Sedai olarak bilinen, tamamı kadınlardan oluşan gizemli grubun bir üyesi olan Moiraine’i merkezine alacak. Moiraine, beş arkadaşla birlikte bir keşif ve macera yolculuğuna çıkar. Moiraine, kırsal bir mezradan genç bir adamın, Rand al’Thor’un, dünyayı kurtaracağı ya da mahvedeceği önceden söylenen “Dragon” olarak bilinen efsanevi bir kahramanın reenkarne olmuş hali olduğuna inanmaktadır.

Dizide Moiraine karakterini Rosamund Pike, Rand al’Thor karakterini Josha Stradowski ve Siuan Sanche karakterini ise Sophie Okonedo canlandıracak.


20- Underground Railroad

Kanal: Amazon Prime
Yayın Tarihi:
14 Mayıs 2021

Amazon prime Video’dan bir kitap uyarlaması daha. Bu sefer platform, Colson Whitehead’in 2017 Pulitzer ödüllü kitabı Underground Railroad‘u bir mini dizi olarak uyarlıyor. Projenin başında, Moonlight filmiyle Oscar kazanan yönetmen Barry Jenkins var.

Cora adında genç bir kadın, güneydeki kölelikten kurtulma girişimi sırasında inanılmaz bir keşifte bulunur: mühendisler ve kondüktörlerle dolu bir demiryolunun yanı sıra Güney toprağının altında gizli bir ray ve tünel ağı… Genç oyuncu Soo Mbedu‘yu Cora rolünde izleyeceğiz.


21- WandaVision

Elizabeth Olsen as Wanda Maximoff and Paul Bettany as Vision in Marvel Studios’ WANDAVISION exclusively on Disney+. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2020. All Rights Reserved.

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi:
15 Ocak Cuma

Bu yazının yayınlandığı tarih itibariyle artık WandaVision‘ı beklemiyoruz; dizinin ilk 3 bölümünü izlemiş bulunmaktayız. WandaVision 2020 yılında yayınlanmasını beklediğimiz Disney+’nin Marvel filmlerinden birisiydi; 2021’in başında yayınlanan dizi, Disney+’da yayınlanan ilk MCU dizisi oldu.

Marvel’ın Vision (Paul Bettany) ve Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) karakterlerine odaklanacağımız bu dizi, Avengers Endgame filmi sonrası dönemde geçiyor. 9 bölümlük dizi, siyah-beyaz başladı ve renklenerek yayınlanmaya devam ediyor 🙂 Wanda ve Vision Westview kasabasında sıradan bir banliyö yaşamı sürdürerek güçlerini gizlemeye çalışmaktadır. Fakat ikili yeni on yıllara adım atmaya başladıkça olayların pek de göründüğü gibi olmadığından şüphelenmeye başlarlar.

Vision karakteri Avengers Endgame’de ölmüşken nasıl bu dizide yeniden karşımıza çıktı, bu kasaba aslında neresi, hangi zamandayız, neler oluyor? WandaVision klasik bir Amerikan sit-comu olarak başladı ve henüz neler olup bittiğine dair teorilerden ve verilen minik ipuçlarından başka fikrimiz yok.


2021 Yılında Başlayacak Hangi Diziyi Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

  • Lord Of The Rings (37%, 30 Votes)
  • Dexter (11%, 9 Votes)
  • Loki (11%, 9 Votes)
  • Foundation (6%, 5 Votes)
  • Gossip Girl (6%, 5 Votes)
  • The Sandman (6%, 5 Votes)
  • Shadow and Bone (5%, 4 Votes)
  • WandaVision (4%, 3 Votes)
  • Clarice (4%, 3 Votes)
  • The Book Of Boba Fett (2%, 2 Votes)
  • Halo (2%, 2 Votes)
  • Inventing Anna (1%, 1 Votes)
  • The Falcon and the Winter Soldier (1%, 1 Votes)
  • The Nevers (1%, 1 Votes)
  • The Wheel of Time (1%, 1 Votes)
  • Midnight Mass (0%, 0 Votes)
  • Nine Perfect Strangers (0%, 0 Votes)
  • Only Murders In The Building (0%, 0 Votes)
  • Superman and Lois (0%, 0 Votes)
  • Hawkeye (0%, 0 Votes)
  • Underground Railroad (0%, 0 Votes)

Total Voters: 81

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Önemli Not: Bu liste alfabetik sıraya göre hazırlanmıştır. Dizilerin kesin yayın tarihleri belli oldukça güncellenecektir. Kendi merakla beklediğiniz dizi bu listede yer almıyorsa, lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.


2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi listemizi nasıl buldunuz? Bu listede olmayan ama sizi heyecanlandıran başka yapımlar var mı?