2022 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 22 Yeni Dizi

2871
2022'de İzlemeyi Merakla Beklediğimiz 22 Yeni Dizi

Dizi gündemi 2022 yılında da hız kesmiyor: uzun yıllardır merakla beklenen diziler yayın hayatına başlamak için gün sayıyor, Marvel, Star Trek ve Star Wars evrenleri genişliyor, oyun ve pod-cast uyarlamaları birbiri ardına sıralanıyor… Pandemi henüz tamamen bitmiş değil, hala evde çok fazla zaman geçiriyoruz ve şükürler olsun ki izleyecek hala çok dizi var. Ve pek çok yenisi de yolda geliyor.

Bu yazımızda 2022 yılında izlemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 22 yeni diziyi listeledik. O kadar çok ilgi çekici yapım var ki listeyi 22 dizi ile sınırlamanın bizi oldukça zorladığını da ekleyelim. Liste alfabetik sıraya göre düzenlendi, yazının sonundaki ankete katılmayı unutmayın 😉

İşte 2022 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 22 Yeni Dizi

1- Andor

Kanal: Disney +
Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

Listemizin açılışını bir Star Wars dizisiyle yapıyoruz: Andor. Rogue One: A Star Wars Story filminden 5 yıl öncesinde geçecek dizi, Cassian Andor’un Direniş için casusluk yapmaya başlamasının hikayesini anlatacak. Cassian Andor rolünde yeniden Diego Luna‘yı izleyeceğiz. Star Wars evreninin biraz daha genişleyeceği dizi casusluk/gerilim tarzında olacak.


2- Bel-Air

Kanal: Peacock
Yayın Tarihi: 13 Şubat

90’lı yılların sevilen dizisi The Fresh Prince of Bel-Air‘in yeniden çevrimi olan Bel-Air yine aynı hikayeye odaklanıyor: Will’in Batı Philadelphia sokaklarından Bel-Air’in malikanelerine uzanan karmaşık yolculuğu. Dizi bu sefer sit-com formatından biraz uzaklaşıyor, ilk sezon 1’er saatlik 6 bölümden oluşacak. The Fresh Prince of Bel-Air‘in yıldızı Will Smith’in yapımcıları arasında yer aldığı Bel-Air’de bu kez başrolde çömez oyuncu Jabari Banks’i izleyeceğiz.


3- Conversations With Friends

Kanal: BBC Three / Hulu
Yayın Tarihi: 15 Mayıs

2020 yılında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Normal People dizisinin uyarlandığı kitabın yazarı Sally Rooney‘nin 2017 yılında çıkış yaptığı ilk kitabı da TV’ye uyarlanıyor: Conversations With Friends. BBC’de yayınlanacak dizinin ilk sezonu 12 bölümden oluşacak, başrollerde Alison Oliver, Sasha Lane, Joe Alwyn ve Jemima Kirke var. Dizide, iki üniversite öğrencisi olan Frances ve Bobbi’nin, evli bir çiftle kurdukları tuhaf ve beklenmedik bağ sonrası değişen hayatlarını izleyeceğiz.


4- The Boys: Diabolical

Kanal: Amazon Prime Video
Yayın Tarihi: 4 Mart

Son yıllarda ekranlarda izlediğimiz en özgün “süper kahraman” serilerinden biri hiç şüphesiz “The Boys”. 8 bölümlük The Boys: Diabolical animasyon serisi de, The Boys evrenini biraz daha genişletecek. Bu antoloji serisinde Awkwafina, Garth Ennis, Eliot ve Ilana Glazer, Simon Racioppa, Justin Roiland ve Ben Bayouth, Andy Samberg ve Aisha Tyler ile Seth Rogen ve Evan Goldberg elinden çıkan hikayeler izleyeceğiz.


5- Halo

Kanal: Paramount+
Yayın Tarihi: 24 Mart

Yapım süreci yılan hikayesine dönen Halo, “2021 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi” listemizde de yer alan dizilerden biriydi. Dizi 2021’e yetişmediği gibi, henüz 2022’de de ne zaman yayınlanacağı belli değil. Ama bu yıl en azından elimizde bir “İlk Bakış” videosu var.

Halo, efsanevi video oyunu serisinin başlangıcı olan Halo: Combat Evolved’dan uyarlanıyor. Master Chief karakterini Pablo Schreiber canlandıracak. Dizinin yapımcılığını, Steven Spielberg’ün Amblin Television’ı üstleniyor. İlk sezon 9 bölümden oluşacak.


6- House of the Dragon

House of the Dragon_HBO_DiziMania

Kanal: HBO
Yayın Tarihi: 21 Ağustos

Game of Thrones gibi dev bir projenin, dev bir hayal kırıklığıyla final yapması ardından HBO’nun pek çok spin-off seriyle şansını yeniden deneyeceği çok belliydi. House of the Dragon dizisi, Game of Thrones serisinden 200 yıl öncesinde geçecek ve Targaryen iç savaşına (The Dance of Dragons / Ejderhaların Dansı) odaklanacak. Her ne kadar Game of Thrones konusunda sinirimiz henüz geçmemiş olsa da, House of Dragon 2022’nin mutlaka izlenmesi gereken dizilerinden biri. İlk sezonu 10 bölümden oluşacak dizide Paddy Considine, Emma D’Arcy ve Matt Smith gibi isimleri izleyeceğiz.


7- Inventing Anna

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: 11 Şubat

2021 yılında yayınlanmasını umduğumuz ama 2022’ye kalan dizilerden bir diğeri de Inventing Anna. Shonda Rhimes’ın Netflix için yazacağı ve showrunnerlığını üstleneceği ilk dizi Inventing Anna olacak – Shondaland’den çıkan Bridgerton’un elde ettiği başarı ve Rhimes’ın daha önceki dizileri düşünüldüğünde; diziyi neden bu kadar büyük bir heyecanla beklediğimiz ortaya çıkıyor aslında.

Inventing Anna‘da kendini kanıtlamaya çalışan bir gazeteci; New York sosyetesinin hem kalbini hem de parasını çalan Instagram’ın ünlü ismi, mirasyedi Alman Anna Delvey olayını araştırıyor. Anna, New York’un en büyük dolandırıcısı mıdır, yoksa sadece Amerikan rüyasının yeni yüzü müdür? Anna yargılanmayı beklerken ikili arasında karanlık ve eğlenceli bir sevgi-nefret ilişkisi kurulur. Zamanla yarışan gazeteci, New York’un en popüler sorusuna yanıt aramaktadır: Anna Delvey kimdir? 

Dizi, Jessica Pressler tarafından yazılan ve New York Magazine’de yayınlanan “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” adlı makaleden esinlenerek hayata geçirildi. Mini-dizi 9 bölümden oluşuyor; başrollerde Julia Garner, Anna Chlumsky, Katie Lowes ve Laverne Cox var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Inventing Anna İnceleme Videosu


8- Money Heist: Korea – Joint Economic Area

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: 24 Haziran

Eh, hep biz Kore’den uyarlayacak değiliz; bu sefer Kore bir uyarlama diziyle geliyor: tüm dünyada fenomene dönüşen La Casa de Papel’in (Money Heist) uyarlamasıyla. Money Heist: Korea – Joint Economic Area ismini taşıyan dizi yine Netflix’te yayınlanacak ve gerçekten rüya gibi bir kadrodan oluşuyor: “Profesör” rolünde Yoo Ji Tae, Tokyo rolünde Jeon Jong Seo, Berlin rolünde Park Hae Soo, Lee Won Jong, Denver rolünde Kim Ji Hoon, Nairobi rolünde Jang Yoon Ju, Rio rolünde Lee Hyun Woo, Helsinki rolünde Kim Ji Hoon ve Oslo rolünde Lee Gyu Ho.

Dizide yine aynı hikayeyi izleyeceğiz: çok iyi bir soygun planı olan Profesör, topladığı ekip ve onları durdurmaya çalışan polis kuvvetleri… Bakalım Kore’nin bu hikayeye bakış açısı nasıl olacak?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Money Heist: Korea İnceleme Videosu


9- Moon Knight

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi: 30 Mart 2022

Disney+’ın Marvel evreni büyümeye devam ediyor. Bu sene yine pek çok farklı Marvel dizisini izleme şansı bulacağız platformda. Bunlardan en ilgi çekeni, hiç şüphesiz ki, son yılların en öne çıkan oyuncularından biri olan Oscar Isaac‘in baş rolünde yer aldığı Moon Knight. İlk sezon 6 bölümden oluşacak.

Mısır ay tanrısı Khonshu’nun bir tür uzantısı olan Moon Knight, – alter egosunun çoklu kişilikleriyle savaşmadığı zamanlarda – tek başına çalışmayı tercih eden bir süper kahraman. Oscar Isaac, Khonshu’nun avatarı olan ve Moon Knight olarak suçla savaşmaya başlayan Marc Spector’ı canlandıracak. “Çoklu kişilik bozukluğu” psikolojik rahatsızlığıyla mücadele eden Marc, oldukça kafası karışık ve kararsız bir süper kahraman…

Dizide Oscar Isaac dışında ünlü oyuncu Ethan Hawke ve geçtiğimiz günlerde bir kayak kazasında hayatını kaybeden Gaspard Ulliel yer alıyor.


10- Obi-Wan Kenobi

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi: 25 Mayıs

Disney’in listemizde yer verdiğimiz 2. Star Wars dizisi: Obi-Wan Kenobi. Ve bu mini dizinin ismi de ne hakkında olacağını özetler nitelikte. Ewan McGregor, ikonik karakterin genç versiyonu olarak Star Wars evrenine geri dönüyor. Ayrıca Hayden Christensen’i de yeniden Anakin Skywalker olarak izleyeceğiz. Diziye dair detaylar şimdilik çok kısıtlı olsa da, hikayenin Revenge of the Sith filminden 8 yıl sonra, A New Hope filmindense 11 yıl önce geçeceğini biliyoruz.


11- Pam & Tommy

Kanal: Hulu
Yayın Tarihi: 2 Şubat

Dizi, tarihin ilk viral videosunun yayınlanmasının ardındaki sözde gerçek hikayeyi anlatacak: Pamela Anderson ve Tommy Lee’nin seks kaseti…

90’lı yılların en popüler çiftlerinden olan ikilinin fırtınalı ilişkisini de gözler önüne serecek olan bu mini dizi Lily James ve Sebastian Stan’i tıpatıp Pam ve Tommy olarak karşımıza çıkaracak. Dizinin ortaya çıkmasını sağlayan Seth Rogen da bu meşhur balayı kasetini çalıp yayılmasını sağlayan elektrikçi Rand Gauthier rolünü üsteleniyor. Craig Gillespie’nin (I, Tonya) yönetmenliğindeki dizide Nick Offerman ve Taylor Schilling de rol almakta.