2022 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 22 Yeni Dizi

2877

12- Secret Invasion

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

Pek çok Marvel filminde yan karakter olarak gördüğümüz Nick Fury, sonunda kendi dizisine kavuşuyor. Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige’in dediğine göre bu hikaye “sinemada anlatılamayacak kadar büyük bir hikaye” olduğu için, dizi formatında geliyor. İlk sezon 6 bölümden oluşacak.

Dizide, Nick Fury (Samuel L. Jackson) ve Telos (Ben Mendelsohn), şekil değiştiren Skrull’ların dünyayı ele geçirmesine engel olmaya çalışacak. Maria Hill’in de (Cobie Smulders) geri dönerek onlara yardım etmesi bekleniyor. Bu arada Emilia Clarke ve Olivia Colman da MCU’ya bu diziyle girmiş olacaklar.


13- Severance

Kanal: Apple TV+
Yayın Tarihi: 18 Şubat

Dan Erickson’un yarattığı, Ben Stiller’ın hem yönettiği hem de yürütücü yapımcılığını üstlendiği Severance, ilginç hikayesiyle öne çıkan bir yapım. Dizi, iş-özel hayat dengesini bir üst seviyeye taşıyan “Lumen Industries” isimli bir iş yerinde geçiyor. Burada uygulanan “Severance prosedürü” ile, kişilerin iş ve iş dışı hayatlarına dair anılar cerrahi olarak birbirinden ayrılıyor. Adam Scott, dizide karanlık bir geçmişi olan ve kendini toparlamaya çalışan bir çalışan olan Mark’ı canlandırıyor. Kadroda Patricia Arquette, John Turturro, Dichen Lachman, Jen Tullock, Tramell Tillman ve Christopher Walken gibi isimler yer alıyor.


14- She-Hulk

Kanal: Disney+
Yayın Tarihi: 17 Ağustos

Marvel hayranları kızmasınlar ama bizim bu dizi için heyecanlanmamızın tek sebebi var, o da Tatiana Maslany. Orphan Black dizisindeki performansıyla ne kadar iyi bir oyuncu olduğu konusunda kendini ispatlayan Maslany dizide ana karakterimiz She-Hulk a.k.a. Jennifer Walters’ı canlandıracak. Walters “insanüstü yaratıkları içeren yasal davalarda” uzmanlaşmış bir avukat, Jameela Jamil süper kötü/rakip Titiana, Mark Ruffalo ve Tim Roth, sırasıyla Hulk ve Abomination olarak dizide yer alacaklar.


15- Shining Vale

Kanal: Starz
Yayın Tarihi: 6 Mart

Shining Vale, “klasik korku hikayelerine saygı duruşunda bulunan bir aile komedisi” olarak tanımlanıyor. Dizi, şehirden küçük bir kasabaya taşınan, birbirleriyle pek iyi geçinemeyen bir aile hakkında. Taşındıkları evde korkunç olaylar yaşanıyor ama bu olayları ailenin annesi Patricia “Pat” Phelps dışında kimse fark etmiyora benziyor. Pat en nihayetinde kendisinin “ya depresyonda olduğuna ya da içine şeytan girdiğine” ikna oluyor.

İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizinin kadrosunda Courteney CoxGreg Kinnear ve Mira Sorvino gibi isimler var.  


16- Star Trek: Strange New Worlds

Kanal: Paramount+
Yayın Tarihi: 5 Mayıs

İlk olarak Star Trek: Discovery 2. sezonda izlediğimiz ve hayranların çok sevdiği üçlü, Captain Pike (Anson Mount), Number One (Rebecca Romijn) ve Spock (Ethan Peck) o kadar popüler oldular ki, bu sefer kendi dizileriyle izleyici karşısına çıkacaklar. Üçlü, orijinal Star Trek’ten 10 yıl önceki olayların anlatıldığı, “Atılgan” ile çıktıkları cesur yolculuklarına devam edecek.

Yürütücü yapımcı Akiva Goldsman’ın, bu diziyle Star Trek’in her hafta yeni yaşam formları, medeniyetler aranan haftalık bölüm formatına geri döneceğine söz verdiğini de hatırlatalım.


17- The Dropout

Kanal: Hulu
Yayın Tarihi: 3 Mart

Bu dönemin modası da pod-cast uyarlamaları: bir yeni uyarlama da 8 bölümlük bir mini-dizi olarak Hulu’dan geliyor. Aynı isimli pod-castten uyarlanan The Dropout, bir dönem Silikon Vadisi’ni etkisi altına alan ve kendi malvarlığıyla milyarder olan kadınlar listesinde ilk sıraya yerleşen Elizabeth Holmes ve şirketi Theranos’un büyük yükselişini ve düşüşünü anlatacak. Elizabeth Holmes rolünde Amanda Seyfried yer alıyor. Kadroda yer alan diğer isimlerse Naveen Andrews, William H. Macy, Laurie Metcalf, Alan Ruck ve Sam Waterston.


18- The Last of Us

Kanal: HBO
Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

The Last of Us, aynı isimli PlayStation oyunundan HBO için uyarlanıyor ve HBO’nun Chernobyl mini dizisinin yaratıcısı Craig Mazin ile The Last of Us video oyununun yaratıcısı Neil Druckmann tarafından hayata geçiriliyor.

Dizi, modern uygarlığın yok edilmesinden 20 yıl sonra geçiyor. Joel, 14 yaşında bir kız olan Ellie’yi zalim bir karantina bölgesinden kaçırmak için işe alınır. Küçük bir iş olarak başlayan şey, her ikisinin de ABD’yi kat etmek zorunda kalması ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmeleri gerektiğinden, çok geçmeden acımasız ve yürek burkan bir yolculuk haline gelir.

The Last of Us dizisinde Joel rolünde Pedro Pascal‘ı, Ellie rolündeyse Bella Ramsey‘i izleyeceğiz.


19- The Lord of the Rings: The Rings of Power

Kanal: Amazon Prime Video
Yayın Tarihi: 2 Eylül

Yıllardır beklediğimiz bir diğer dizi de The Lord of the Rings. “2021 Yılında İzlemeyi Merakla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi” listemizde de yer alan dizi, sonunda resmi adına kavuştu: The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Amazon Prime Video’nun 250 milyon dolar vererek yayın haklarını satın aldığı dizinin bütçesi, 1 milyar dolara yaklaştı ve dizi tarihin en pahalı TV projesi haline geldi. 2 Eylül’de başlayacak dizi en az 2 sezon olacak, toplamda 5 sezonluk da anlaşma var. Dizi, Orta Dünyanın 2. çağına, yani film ve kitaplarda izlediğimiz olayların öncesine – yaklaşık 6000 bin yıl öncesine -odaklanacak.


20- The Sandman

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: 5 Ağustos

2021 Yılında İzlemeyi Merakla Beklediğimiz 21 Yeni Dizi” listemizde yer verdiğimiz ama 2022’ye sarkan bir diğer dizi de The Sandman uyarlaması. Neil Gaiman’ın edebiyata kazandırdığı en şahane işlerden biri olan The Sandman çizgi romanları Netflix için uyarlanıyor. Gaiman aynı zamanda yürütücü yapımcı ve yazar olarak projede yer alıyor.

The Sandman’de, 7 Ebedi karakterden biri olan “Dream”in (ya da Morpheus) hikayesini izliyoruz. Dizide başrolde, yani “Dream” rolünde Tom Sturridge yer alacak. Cehennemin Hakimi “Lucifer” olarak şaşırtıcı bir seçim yapıldı – dizide bu rolü, Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Brienne of Tarth ile tanıdığımız Gwendoline Christie canlandıracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: The Sandman İnceleme Videosu


21- Wednesday

Kanal: Netflix
Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

The Addams Family’nin spin-offu olan dizi Wednesday Addams’ın Nevermore Akademi’deki okul günlerine odaklanacak. Wednesday, bir taraftan psişik yeteneğinde ustalaşmaya çalışırken, diğer taraftan kasabayı etkileyen doğaüstü bir gizemi çözmeye çalışacak.

Diziyi yılın en merak uyandıran işlerinden biri kılan detay, ünlü yönetmen Tim Burton‘un elinden çıkıyor olması. İlk sezon 8 bölümden oluşacak ve daha önce Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas filmlerinde Burton ile beraber çalışan Danny Elfman, Wednesday dizisinin müziklerini yapacak.

Jenna Ortega‘nın ana karakterimiz Wednesday’ı canlandıracağı dizide, anne babası Morticia ve Gomez’i ise Catherine Zeta-Jones ve ​​Luis Guzmán canlandıracak. Nevermore Akademisinin müdürü Larissa Weems rolündeyse Gwendoline Christie var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Wednesday İnceleme Videosu


22- WeCrashed

Kanal: Apple TV+
Yayın Tarihi: 18 Mart

Listemizde yer alan son dizi bir diğer pod-cast uyarlaması olan WeCrashed. Mini-dizi, aynı isimli hit pod-castten uyarlanıyor ve WeWork’ün düşüşünü ve şirketin başarısızlığına neden olan oldukça tuhaf kişilerin hikayesini anlatıyor.

Dizide, Oscar ödüllü oyuncular Jared Leto ve Anne Hathaway, dünyanın en değerli start-uplarından biri olan WeWork’ün yükselişinin ve düşüşünün arkasındaki asıl kişiler olan Adam ve Rebekah Neumann karakterlerini canlandırıyor. Projenin arkasında The Office’in yazarı ve yapımcısı Lee Eisenberg, Drew Crevello ile beraber yer alıyor.


2022 Yılında Başlayacak Hangi Diziyi Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

View Results

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Önemli Not: Bu liste alfabetik sıraya göre hazırlanmıştır. Dizilerin kesin yayın tarihleri belli oldukça güncellenecektir. Kendi merakla beklediğiniz dizi bu listede yer almıyorsa, lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.


“2022 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 22 Yeni Dizi” listemizi nasıl buldunuz? Bu listede olmayan ama sizi heyecanlandıran başka yapımlar var mı?