2023 Yılında Final Yapacak Tüm Diziler

2723
2023 Yılında Final Yapacak Tüm Diziler (Dizi-Mania)

2023, pek çok diziye veda edeceğimiz bir yıl olacak. Bu yazımızda 2023 yılında final yapacak tüm dizileri listeledik.

HBO‘nun sevilen dizisi Succession sürpriz şekilde final yapıyor. Fear the Walking Dead, The Handmaid’s Tale ve The Flash da dahil olmak üzere pek çok uzun süredir devam eden dizi bu yıl ekranlara veda edecek. The Flash dışında, Riverdale ve Nancy Drew da The CW’nun 2023’te final yapacak dizileri arasında.

Final yapacak olan her dizinin henüz yayın tarihi ya da final tarihi kesin olarak belli değil. Ancak bu listeyi yıl boyunca gelen her yeni bilgiyle güncelleyeceğiz.

İşte 2023 Yılında Final Yapacak Tüm Diziler:

A Million Little Things

ABC kanalı geçtiğimiz Kasım ayında, David Giuntoli, Romany Malco ve Allison Miller‘ın başrolünde yer aldığı A Million Little Things dizisinin 5. sezonuyla final yapacağını duyurmuştu. 5. ve final sezon 8 Şubat’ta yayınlanmaya başladı.


Barry

Bir kiralık katilin, oyunculuğa olan sevgisini fark etmesiyle kariyerinde değişiklik yapma kararını alma hikayesini anlatan Barry, HBO dizisi, 4. sezonuyla final yapacak. Bill Hader’ın başrolünde yer aldığı dizinin final bölümü 28 Mayıs’ta yayınlanacak.


Carnival Row

Başrollerini Orlando Bloom ve Cara Delevingne‘nin paylaştığı Prime Video’nun fantastik dizisi Carnival Row, 2. sezonuyla birlikte final yapacak. On bölümlük 2. sezon 17 Şubat’ta yayınlanmaya başladı.


Cobra Kai

Cobra Kai. (L to R) William Zabka as Johnny Lawrence, Ralph Macchio as Daniel LaRusso, Yuji Okumoto as Chozen Toguchi in Cobra Kai. Cr. Curtis Bonds Baker/Netflix © 2022

Netflix’in sevilen dizisi Cobra Kai, geçtiğimiz Ocak ayının sonunda 6. ve final sezon onayı aldı. Final sezonun çekimleri ilkbahar aylarında başlayacak ancak final sezonun yayın tarihi henüz kesin olarak belli değil.


Doom Patrol

Doom-Patrol-Season-2-Release-Date-Cast-Story

HBO Max, 4. sezonun DC Comics uyarlaması Doom Patrol için final sezon olacağını duyurdu. 4. sezon on iki bölümden oluşuyor ve altı bölümlük ilk kısım yayınlandı. Kalan altı bölümün de bu yıl içerisinde, ileriki günlerde yayınlanması bekleniyor.


Endeavour

Endeavor (ITV)

PBS Masterpiece, Mayıs 2022’de Mammoth Screen yapımcıları, senarist Russell Lewis ve yıldızlar Shaun Evans ve Roger Allam‘ın “Inspector Morse” prequel serisi Endeavour‘u 9. sezonun ardından bitirme kararı aldıklarını duyurdu. Dizinin final sezonu şu anda İngiltere’de ITV’de yayınlanıyor ve ilerleyen günlerde de Amerika’da yayınlanacak.


Fear the Walking Dead

Fear_the_Walking_Dead_Dizi-Mania

The Walking Dead‘in ilk spin-offu, 8. sezonuyla final yapacak. 12 bölümlük final sezon AMC kanalında iki kısım olarak yayınlanacak. İlk 6 bölüm, 14 Mayıs’ta yayınlanmaya başlıyor ancak kalan bölümleri ne zaman izleyebileceğimiz henüz belli değil.


Firefly Lane

Firefly Lane

Kristin Hannah‘nın aynı adlı kitabından uyarlanan, Katherine Heigl ve Sarah Chalke‘nin iki yakın arkadaşı canlandırdığı “Firefly Lane” bu yaz sona erecek. İkinci sezonun ilk yarısı Aralık 2022’de yayınlandı ve son yedi bölüm de 8 Haziran 2023’te Netflix’te yayınlanacak.


Happy Valley

Happy Valley (BBC)

İkinci sezon finali yayınladıktan beş buçuk yıldan fazla bir süre sonra, İngiliz suç draması Happy Valley üçüncü ve final sezon onayı aldı. Altı bölümlük final sezon bu yılın başında İngiltere’de yayınlandı, Mayıs ayında da BBC America, AMC+ ve Acorn TV’de yayınlanacak.


Manifest

Hayranların favori dizileri arasında yer alan Manifest, 3. sezonun ardından NBC tarafından iptal edilmişti. Netflix hikaye düzgün bir sona kavuşabilsin diye diziyi 4. ve final sezon için kurtardı. 20 bölümlük final sezonun ilk 10 bölümü Kasım 2022’de yayınlandı, kalan 10 bölüm 2023 yılında yayınlanacak ancak kesin tarih henüz belli değil.


Mayans MC

Mayans_MC_3. Sezon

FX’in Sons of Anarchy spin-off serisi Mayans MC, 5. sezonuyla final yapacak, final sezon 10 bölümden oluşacak. Dizinin final bölümleri 24 Mayıs’ta yayınlanmaya başlayacak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2023’te İptal Edilen Tüm Diziler


Nancy Drew

Nancy Drew — “Pilot” — Image Number: NCD101D_0213r.jpg — Pictured: Kennedy McMann as Nancy Drew — Photo: Robert Falconer/The CW — © 2019 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

4. sezon, The CW kanalının gizem dizisi Nancy Drew için final sezon olacak. Final sezon 31 Mayıs’ta yayınlanmaya başlayacak.


NCIS: Los Angeles

NCIS: Los Angeles (CBS)

CBS kanalı, 300’den fazla bölümün ardından Ocak 2023’te “NCIS” spin-off dizisi NCIS: Los Angeles‘ın iptal edildiğini duyurdu. 14. ve final sezon şu anda yayınlanıyor ve final bölüm de 14 Mayıs’ta yayınlanacak.


Never Have I Ever

Never Have I Ever 2. Sezon - Netflix
JAREN LEWISON as BEN GROSS, MAITREYI RAMAKRISHNAN as DEVI VISHWAKUMAR, AND DARREN BARNET as PAXTON HALL-YOSHIDA in episode 201 of NEVER HAVE I EVER Cr. ISABELLA B. VOSMIKOVA/NETFLIX © 2021

Mindy Kaling ve Lang Fisher’ın elinden çıkan başarılı gençlik dizisi Never Have I Ever, 4. sezonuyla final yapacak. 10 bölümden oluşan 4. ve final sezon, 8 Haziran’da yayınlanacak.


New Amsterdam

NEW AMSTERDAM — “Pilot” Episode 101 — Pictured: Ryan Eggold as Dr. Max Goodwin — (Photo by: Francisco Roman/NBC)

Max Goodwin’i (Ryan Eggold) merkezine alan hastane dizisi New Amsterdam, 5. sezonuyla final yaptı. Dizinin final bölümü 17 Ocak’ta NBC’de yayınlandı. Oldukça iyi reytingleri olan ve Netflix’te de izlenebilen dizi için verilen final kararı büyük şaşkınlık yarattı.


Riverdale

riverdale-season-4
Riverdale – The CW

The CW kanalının Archie çizgi romanlarından “uyarladığı” ve dudak uçuklatan senaryo değişimleriyle ilgi çeken Riverdale dizisi 7. sezonuyla final yapacak. Final sezon 29 Mart’ta yayınlanmaya başlayacak.


Sanditon

Sanditon_Charlotte_Hayward2
Sanditon

PBS Masterpiece’in Jane Austen’in bitmemiş son romanından esinlenen drama dizisi Sanditon, 3. sezonuyla sona erecek. Dizi ilk sezonun ardından iptal edilmiş, hayranların talebiyle geri dönmüşü. Final sezon 19 Mart’ta yayınlanmaya başlayacak.


Servant

Servant (Apple TV+)

Yürütücü yapımcı M. Night Shyamalan‘ın başlangıçta altı sezon olarak planlamış olsa da, dizinin prodüksiyonuyla yoğun bir şekilde ilgilenmeye devam edince korku serisini dört sezonla bitirmeye karar verdi. 4. ve final sezon 13 Ocak’ta yayınlanmaya başladı ve final bölüm 17 Mart’ta yayınlanacak.


Snowfall

SNOWFALL — “Pilot” — Pictured: (l-r) Malcolm Mays as Kevin, Damson Idris as Franklin, Isaiah John as Leon. CR: Mark Davis/FX

Nisan 2022’de FX kanalı, en popüler dizilerinden biri olan Snowfall‘un altıncı sezonla sona ereceğini duyurmuştu. Final sezon 22 Şubat’ta yayınlanmaya başladı ve final bölüm de 19 Nisan’da yayınlanacak.


Star Trek: Picard

Star Trek: Picard

Star Trek: Picard, Paramount Plus’ın yeni genişletilmiş Star Trek evreninin bir parçası olarak 2020 yılında yayınlanmaya başlamıştı ve merkezine de Sör Patrick Stewart tarafından canlandırılan Jean-Luc Picard’ı alıyordu. Dizi, on bölümlük 3. sezonuyla final yapacak ve final bölümler 16 Şubat’ta yayınlanmaya başladı.


Succession

Succession – HBO

HBO‘nun en başarılı, eleştirmenlerce en beğenilen dizilerinden biri olan Succession, yaklaşan 10 bölümlük dördüncü sezonuyla sona eriyor. Succession‘ın yaratıcısı Jesse Armstrong haberi, dördüncü sezonun başlamasından yaklaşık bir ay önce yayınlanan The New Yorker ile yaptığı röportajda duyurdu. On bölümlük final sezon 26 Mart’ta yayınlanmaya başlayacak. Dizi, 28 Mayıs’ta final yapacak.


Ted Lasso

Ted Lasso

“Ted Lasso” yıldızı Jason Sudeikis, üçüncü sezonunun dizinin final sezonu olacağını geçtiğimiz Mart ayında açıklamıştı. Dizinin 12 bölümlük 3. ve final sezonu 15 Mart’ta yayınlanmaya başladı. Final bölümü ise 31 Mayıs’ta izleyeceğiz.


Titans

Titans (Ben Mark Holzberg / HBO Max)

Aynı Doom Patrol gibi, bir diğer DC Comics uyarlaması olan Titans dizisi de 4. sezonuyla final yapacak. On iki bölümlük final sezonun ilk altı bölümü 2022 sonunda HBO Max’te yayınlandı, kalan 6 bölüm de 13 Nisan’da yayınlanmaya başladı. Dizi, 11 Mayıs’ta final yapacak.


The Blacklist

The Blacklist
THE BLACKLIST — “Requiem” Episode 417 — Pictured: James Spader as Raymond “Red” Reddington — (Virginia Sherwood/NBC)

NBC, Şubat ayında James Spader‘ın başrolünde yer aldığı sevilen dizileri The Blacklist‘in 26 Şubat’ta yayınlanmaya başlayan 10. sezonuyla sona ereceğini duyurdu.


The Flash

The CW kanalının en uzun süredir devam eden Arrowverse dizisi The Flash nihayet sona eriyor. 8 Şubat’ta yayınlanmaya başlayan 9. ve final sezon, 13 bölümden oluşan kısaltılmış bir sezon olacak. Final bölümün yayınlanacağı tarihse 3 Mayıs Çarşamba…


The Goldbergs

The Goldbergs
The Goldbergs

Şubat ayında açıklandığı üzere, uzun süredir devam eden ABC komedisi şu anda yayınlanan 10. sezonuyla sona erecek. Final bölüm 3 mayıs tarihinde yayınlanacak.


The Handmaid’s Tale

Margaret Atwood‘un aynı adlı ufuk açıcı distopik romanından uyarlanan ve Elisabeth Moss’un başrolünde yer aldığı Hulu dizisi The Handmaid’s Tale, 6. sezonuyla final yapacak. Final sezonun yayın tarihi henüz belli değil.


The Marvelous Mrs Maisel

The_Marvelous_Mrs._Maisel_S4

Amy Sherman-Palladino tarafından yaratılan, Rachel Brosnahan‘ın başrolünde yer aldığı ve 2017 yılında Prime Video’da yayınlanmaya başlayan The Marvelous Mrs Maisel, 2023 yılında 5. sezonuyla final yapacak. Final sezonun 14 Nisan’da yayınlanmaya başladı, final bölümü ise 26 Mayıs’ta izleyeceğiz.


The Umbrella Academy

The Umbrella Academy (Netflix)

Netflix, Ağustos 2022’de The Umbrella Academy‘nin 4. sezonuyla sona ereceğini duyurmuştu. Diğer sezonlardan daha kısa olacak olan (6 bölüm) final sezon 2023’te yayınlanacak ancak kesin yayın tarihi henüz belli değil.


Tom Clancy’s Jack Ryan

Prime Video’nun aksiyon draması “Tom Clancy’s Jack Ryan” 4. sezonuyla final yapacak. John Krasinski‘nin başrolünde yer aldığı popüler dizi Jack Ryan‘ın altı bölümlük final sezonu 30 Haziran’da yayınlanacak.


Workin’ Moms

Kanada çıkışlı komedi dizisi 7. sezonuyla final yapacak ve CBC’de yayınlandıktan hemen sonra da 2023 yılında Netflix’e gelecek. Dizinin final sezonu 26 Nisan’da Netflix’te yayınlandı.


Wu-Tang: An American Saga

Bobby (Ashton Sanders), shown. (Photo by: Jeff Neumann/Hulu)

Efsanevi hip-hop gruplarından Wu-Tang Clan’in hikâyesini izlediğimiz Hulu dizisi 3. sezonuyla final yapıyor. 15 Şubat’ta başlayan final sezon, 5 Nisan’da yayınlanacak bölümle tamamlanacak.


Your Honor

(L-R): Bryan Cranston as Michael Desiato and Hunter Doohan as Adam Desiato in YOUR HONOR, “Part Two”. Photo Credit: Skip Bolen/SHOWTIME.

Showtime kanalı tarafından henüz onaylanmamış olsa da, dizinin başrolün Bryan Cranston‘ın yaptığı açıklamaya göre Your Honor‘ın 2. sezonu final sezonu olacak. Dizinin 10 bölümlük 2. sezonu 15 Ocak’ta yayınlanmaya başladı, final bölüm de 19 Mart’ta yayınlanacak.


Not: Bu listeyi alfabetik sıraya göre düzenledik, gelecek final haberleri ile beraber listemiz güncellenecektir.

(İlk Yayın Tarihi: 28 Şubat 2023)