2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi

776
2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi

Hollywood’daki yazar ve oyuncu grevinin damga vurduğu, dizi ve filmler açısından bir tuhaf yıl olan 2023’ü sonunda geride bıraktık. Önce pandemi, sonra grev derken defalarca yayın tarihi ertelenen yapımlar hepimiz için sıradanlaştı. 2024’te artık tüm bunları geride bırakacağımızı umuyoruz ve ilgi çekici bir sürü yapımla buluşacağımız yeni yıl için fazlasıyla heyecanlıyız.

Bu yazımızda 2024 yılında izlemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz 20 yeni diziyi listeledik. Yayın tarihi belli olan yapımlara tarih sırasına göre öncelik verdik. Yazının sonundaki ankete oy vermeyi unutmayın, 3 dizi seçme hakkınız bulunuyor.

İşte 2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi

1- Echo

Alaqua Cox as Maya Lopez in Marvel Studios’ Echo, exclusively on Disney+. Photo by Chuck Zlotnick. ©Marvel Studios 2023. All Rights Reserved.

Kanal: Disney+
Yayın tarihi: 9 Ocak 2024

2021 sonunda yayınlanan Hawkeye dizisinin spin-offu olarak ortaya çıkan Echo, listemizin ertelenerek 2024’e sarkan dizilerinden ilki ama asla sonuncusu değil 🙂 Normalde 29 Kasım 2023 tarihinde yayınlanacağı duyurulmuştu ancak ertelenerek Ocak ayının ilk haftasına kaldı. Dizi ayrıca Disney+’da yayınlanan önceki Marvel dizilerinden farklı olarak haftalık olarak yayınlanmayacak; 5 bölümden oluşan ilk sezonun tamamı 9 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak.

Dizi, ilk defa Hawkeye dizisinde tanıştığımız işitme engelli Maya Lopez’in yani namı diğer Echo’nun hikâyesini konu alıyor. Wilson Fisk’in ekibi tarafından takip edilen Maya, çareyi memleketi Oklahoma’ya dönmekte bulur. Burada kökleriyle yeniden bağ kurarak ailesi ve ait olduğu toplumu benimsemesi gerekecektir. Alaqua Cox yeniden Echo karakterine hayat verirken, Vincent D’Onofrio’yu Wilson Fisk, Charlie Cox’u ise Daredevil rolleriyle bir kez daha izleyebileceğiz.


2- Expats

Clarke (Brian Tee), Margaret (Nicole Kidman)

Kanal: Prime Video
Yayın tarihi: 26 Ocak

Janice Y. K. Lee’nin dünya çapında çok satan The Expatriates adlı romanından uyarlanan bu dizi, 2014 yılında çalkantılı bir dönemin yaşandığı Hong Kong’da geçiyor. Hikâye ani bir aile trajedisinden sonra hayatları kesişen üç Amerikalı kadını; Margaret, Hilary ve Mercy’yi merkezine alıyor. Ayrıcalıklı yaşamların sorgulandığı dizi, mağduriyet ile suçluluk arasındaki çizgi bulanıklaştığında neler olabileceğini gözler önüne seriyor. 

Nicole Kidman’ın Margaret rolüyle başı çektiği kadroda Sarayu BlueJi-young YooBrian Tee ve Jack Huston yer almakta. 6 bölümlük bu mini dizinin yaratıcısı ise The Farewell filmiyle dikkatleri üzerine çeken Çin doğumlu Amerikalı yönetmen Lulu Wang.


3- Masters of the Air

Callum Turner and Austin Butler in “Masters of the Air,” premiering January 26, 2024 on Apple TV+.

Kanal: Apple TV+
Yayın tarihi: 26 Ocak

Son günlerin en popüler oyuncularını kadrosunda barındıran, işinin ehli yapımcıların elinden çıkan yeni bir 2. Dünya Savaşı yapımı arayışındaysanız, doğru yerdesiniz.

Steven Spielberg ve Tom HanksBand of Brothers ve The Pacific’in ardından bir 2. Dünya Savaşı hikâyesinin daha yapımını üstleniyorlar. Donald L. Miller‘ın aynı adlı kitabından uyarlanan bu mini dizi, 100. Bomba Grubu’nun 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanya’sına düzenledikleri tehlikeli bomba baskınlarını konu alıyor. Soğuk hava şartları, oksijen eksikliği ve 25 bin fit yükseklikte yaşanan bu dehşet verici savaşta yer alan genç ekip, Hitler’in rejimini yok etmeye yarımcı olurken psikolojik ve duygusal zamanlar yaşadı. Bazıları vurularak yakalandı, bazıları yaralandı veya öldürüldü. Bazıları ise ve dönebilecek kadar şanslıydı. Kaderleri ne olursa olsun hepsi bir bedel ödemek zorunda kaldı.

Senaryosunu John Orloff‘un yazdığı dizi Austin ButlerCallum TurnerAnthony BoyleNate MannBarry Keoghan, yeni doktorumuz Ncuti Gatwa ve daha nicesini barındıran şahane bir kadroya sahip.


4- Genius: MLK/X

Genius: MLK/X

Kanal & Yayın Tarihi: 1 Şubat National Geographic, 2 Şubat Disney+ ve Hulu

National Geographic’in biyografik antoloji serisi Genius‘ta bugüne dek Albert Einstein, Pablo Picasso ve Aretha Franklin‘in hikayelerini izledik. Genius serisinin “Genius: MLK/X” ismi verilen 4. sezonunda ise ilk kez iki önemli tarihi figüre birlikte yer verilecek: Martin Luther King Jr. (Kelvin Harrison Jr.) ve Malcolm X (Aaron Pierre). Dizide, birbiriyle sürekli iletişim halinde olan bu iki önemli kişinin Sivil Haklar Hareketi aracılığıyla Amerika’ya nasıl yardımcı olduğunun hikayesini izleyeceğiz. Daha önceki sezonlardan farklı olarak bu birbirini etkileyen, aynı amaçlara ama farklı yöntemlere sahip iki kişiyi karşılaştırma/kıyaslama yaparak ekrana taşıyacak.


5- Mr. & Mrs. Smith

Donald Glover ve Maya Erskine (Mr. & Mrs. Smith)

Kanal: Prime Video
Yayın tarihi: 2 Şubat 2024

Mr. & Mrs. Smith, bir zamanların efsane çifti Brad Pitt ve Angelina Jolie‘nin 2005 tarihli aynı isimli filminden uyarlanıyor, bir bakıma…

Hikayenin bu versiyonunda, iki yalnız yabancı, zenginlik, dünya seyahatleri ve Manhattan’da rüya gibi muhteşem bir yaşam sunan gizemli bir casusluk teşkilatında çalışmaya başlar. Ve bu yeni işleri için görücü usulü evlilikle birlikte Mr. John (Donald Glover) ve Mrs. Jane Smith (Maya Erskine) kimliklerine bürünürler. Artık evli olan John ve Jane, her hafta yüksek riskli bir göreve giderken, aynı zamanda ilişkilerinin dönüm noktalarıyla da yüzleşmek zorunda kalırlar. Birbirlerine karşı gerçek hislere yakalandıklarında hikayeleri daha da karmaşık hale gelir.

Filmin hikayesinden biraz daha farklı ilerleyen dizinin, daha çok komedi odaklı olacağı söyleniyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan Mr. & Mrs. Smith‘in ilgimizi çekiyor olmasının sebebi ise, son dönemdeki tüm projeleriyle adından sıkça söz ettiren Donald Glover‘ın yaratıcı, yapımcı ve de başrol olarak dizide yer alması. 2023’ün en iyi dizilerinden biri olan Blue Eye Samurai‘da Mizu karakterini seslendiren ve PEN15 dizisinden anımsanabilecek Maya Erskine ise başrolde Glover’a eşlik ediyor.

Bu arada Paul Dano, Parkey Posey, John Turtorro, Ron Perlman, Alexander Skarsgård ve Sarah Pulson da diziye konuk olacak isimlerden yalnızca birkaçı…


6- The New Look

“The New Look,” premiering February 14, 2024 on Apple TV+.

Kanal: Apple TV+
Yayın tarihi: 14 Şubat 2024

Gerçek olaylardan ilham alan ve çekimleri Paris’te gerçekleşen “The New Look”, Christian Dior markasının doğuş hikayesini anlatacak. Fransa’nın Alman Nazi güçleri tarafından işgal edildiği II. Dünya Savaşı’nın çalkantılı döneminde geçen dizide, Dior’un Chanel’i dünyanın en iyi moda tasarımcısı olarak geri plana atma sürecine odaklanılacak. Bugünkü anlamda bildiğimiz modern modanın doğuşuna tanıklık edeceğiz. Dizi Dior ve Chanel dışında Pierre Balmain ve Balenciaga gibi moda ikonlarına da yer verecek.

Todd A. Kessler tarafından yaratılan bu 10 bölümlük tarihi drama, her biri birbirinden yetenekli pek çok oyuncuyu kadrosunda buluşturuyor: Christian Dior rolünde Emmy ödüllü Ben Mendelsohn; Coco Chanel rolünde Akademi ödüllü Juliette Binoche; Catherine Dior rolünde Maisie Williams (Game of Thrones); Lucien Lelong rolünde John Malkovich; Elsa Lombardi rolünde Emily Mortimer ve Spatz rolünde Claes Bang.


7- Avatar: The Last Airbender

Kiawentiio as Katara, Gordon Cormier as Aang, Ian Ousley as Sokka in season 1 of Avatar: The Last Airbender. Cr. Robert Falconer/Netflix © 2023

Kanal: Netflix
Yayın tarihi: 22 Şubat 2024

Avatar: The Last Airbender, “2023 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 23 Yeni Dizi” listemizde de yer alıyordu ve sonunda Netflix uzun zamandır merakla beklenen bu dizi için kesin yayın tarihini duyurdu: 22 Şubat 2024.

2005-2008 yılları arasında 3 sezon olarak Nickelodeon’da yayınlanan Avatar: The Last Airbender gerçekten kusursuz bir çizgi filmdi. 2010 çıkışlı M. Night Shyamalan‘ın film uyarlaması The Last Airbender ise tüm zamanların en kötü uyarlamalarından biri olarak tarihe geçti. Bu sebeple de, dizi uyarlamasının yeni bir felaket olup olmayacağı büyük bir merak konusu. Nickelodeon serisinin orijinal yaratıcılarının önce projede yer aldığının duyurulması, daha sonra “yaratıcı farklar” sebebiyle diziden ayrılmış olması kafamızda soru işaretleri oluştursa da, Netflix’in One Piece‘ı uyarlama başarısı, projeye dair umutlarımızı arttırıyor. Kaldı ki dizinin şimdiye kadar yayınlanan fragmanları ve fotoğrafları da hiç fena görünmüyor.

Dizide Aang rolünde Gordon Cormier, Katara rolünde Kiawentiio Tarbell, Sokka rolünde Ian Ousley ve Zuko rolünde Dallas Liu yer alacak. Kadrodaki diğer isimlerse şöyle: Elizabeth YuMaria ZhangYvonne ChapmanCasey Camp-HorinekFrançois ChauArden Cho, Danny Pudi ve Amber Midthunde.


8- The Walking Dead: The Ones Who Live

The Walking Dead: The Ones Who Live

Kanal: AMC
Yayın tarihi: 25 Şubat 2024

The Walking Dead 2022 yılında final yaptı yapmasına ama bu The Walking Dead evreni için kesinlikle bir son olmadı. 2024’te yayınlanacak 6 bölümlük yeni TWD spin-off serisi The Walking Dead: The Ones Who Live, serinin en sevilen iki karakteri olan Rick Grimes (Andrew Lincoln) ve Michonne’a (Danai Gurira) odaklanacak. Andrew Lincoln 9. sezonda diziden ayrılmış ve dizinin finaline kadar da bir daha görünmemişti. Bu proje önce bir “film” olarak duyurulmuş, ancak daha sonra bir mini-diziye evrilmişti. Henüz dizi tam olarak ne anlatacak bilmiyoruz; ancak şu kesin ki The Walking Dead’in orijinal kadrosunda yer alan bu iki ismi bu evrende yeniden birlikte izlemek, kesinlikle çok keyifli olacak.

Lost’un John Locke’u Terry O’Quinn‘in de, dizinin kadrosun yer aldığını ekleyelim.


9- Shōgun

Hiroyuki Sanada in “Shogun.” (FX)

Kanal: FX/Hulu
Yayın tarihi: 27 Şubat 2024

James Clavell‘ın aynı isimli sevilen romanı Shōgun, 2. kez bir mini dizi olarak izleyiciyle buluşuyor (ilk uyarlama 1980 yılında yayınlanmıştı). Dizi merkezine üç karakteri alıyor: geçirdiği gemi kazası sonrası feodal Japonya’ya sığınan İngiliz denizci John Blackthorne (Cosmo Jarvis), hem iç hem de dış tehditlerle karşı karşıya olan güçlü feodal hükümdar Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) ve kılıç kullanma becerisi tüm samuraylarla yarışabilecek seviyedeki Leydi Mariko (Anna Sawai). 1600’lü yılların feodal Japonya’sında geçen tarihi bir drama olan 10 bölümlük epik dizide, siyaseti, güç mücadelelerini ve Lord Yoshii Toranaga’nın nihai yükselişini izleyeceğiz. Siyasi entrika, şiddet ve tutku bizleri bekliyor…