2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 20 Yeni Dizi

803

10- Elsbeth

Carra Patterson as Officer Kaya Blanke and Carrie Preston as Elsbeth Tascioni in “Elsbeth” (CBS)

Kanal: CBS
Yayın tarihi: 29 Şubat 2024

2009-2016 yılları arasında CBS’te yayınlanan The Good Wife ve 2017-2022 yılları arasında Paramount+’ta yayınlanan spin-off seri The Good Fight ardından, “The Good Wife” evrenine yeni bir spin-off geliyor: Elsbeth. Bu iki dizide toplamda 19 bölümde yer almış olsa da hayranların favori karakterlerinden biri haline gelen Elsbeth Tascioni, solo dizisine kavuşuyor. Carrie Preston‘ı ise yeniden Alicia Florrick (Juliana Margulies) ve Diane Lockhart (Christine Baranski) ile mahkeme salonunda ara sıra tartışan alışılmadık avukat Elsbeth Tascioni rolünde izleyeceğiz.

Dizi, Elsbeth’in New York’taki bir araştırma rolü için Chicago’daki başarılı hukuk firmasından ayrıldıktan sonra, daha çok günümüzün Sherlock Holmes’u haline gelmesini ve benzersiz hafiyelik yetenekleriyle New York Polis Departmanı’nın suçları çözmesine yardımcı olmasını konu alacak.


11- Palm Royale

Kristen Wiig stars in “Palm Royale,” premiering March 20, 2024 on Apple TV+.

Kanal: Apple TV+
Yayın tarihi: 20 Mart 2024

İnanmayacaksınız ama listemizde yer alan bu dizi de bir kitap uyarlaması olan bir dönem dizisi. Palm Royale, Juliet McDaniel’ın “Mr. & Mrs. American Pie” isimli kitabından uyarlanıyor. Dizide, 1969 yılı Amerika’sında Palm Beach sosyetesinde kendine bir yer edinmeye çabalayan Maxine Simmons’un hikayesini izleyeceğiz. Maxine elit kulüp Palm Royale‘ın üyesi olmak için çabalarken, bu sosyetenin hanımefendilere hiç de yakışmayan sırları birer birer açığa çıkacak. Komedi ağırlık bu dönem dizisinin Kristen Wiig, Laura Dern, Allison Janney, Ricky Martin ve Carol Burnett’ı içeren şahane bir kadrosu bulunuyor.


12- 3 Body Problem (3 Cisim Problemi)

3 Body Problem – Netflix

Kanal: Netflix
Yayın tarihi: 21 Mart 2024

“2023 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 23 Yeni Dizi” listemizde yer alan, ancak 2024’e sarkan bir diğer dizi de 3 Body Problem. Netflix, özellikle bilim kurgu hayranları tarafından büyük bir heyecanla beklenen dizisi için yayın tarihini sonunda 21 Mart olarak duyurdu.

Modern bir bilim kurgu şaheseri olarak kabul edilen “Üç Cisim Problemi” kitabı ilk olarak 2008’de Çin’de yayınlandı. Romanın batıya ulaşması altı yıl daha sürdü ve ardından Hugo Ödülü kazanan ilk Asya çıkışlı roman oldu. Netflix dizinin hikayesini şöyle özetlemiş: “1960’larda Çin’de genç bir kadının aldığı önemli bir karar, uzayı ve zamanı aşarak günümüzdeki bir grup bilim insanında yankısını bulur. Beş eski çalışma arkadaşı, doğa kanunlarının gözlerinin önünde altüst olmasıyla insanlık tarihinin en büyük tehdidine karşı koymak için yeniden bir araya gelir.”

Hikayeyi Netflix için dizi olarak uyarlayan isimler Game of Thrones’un (pek da sevilmeyen) showrunnerları David Benioff ve D.B. Weiss. Projede yer alacak aktörlerden bazıları arasında Benedict Wong (The Martian, Doctor Strange), Eiza González (Baby Driver) ve Game of Thrones’tan John Bradley ile Liam Cunningham yer alıyor. 

Yılın en önemli bilim kurgu dizilerinden biri olan 3 Body Problem’ın hem oyuncu kadrosu çok iyi, hem de henüz dün yayınlanan yeni fragmanı da mükemmel görünüyor.


13- The Regime

The Regime

Kanal: HBO
Yayın tarihi: 3 Mart 2024

Oscar ödüllü başarılı oyuncu Kate Winslet HBO ile işbirliği yapınca, Mildred Pierce ve Mare of Easttown gibi şahane dizilerin ortaya çıktığı bir gerçek. Winslet ve HBO bu sefer Succession’ın yazarı Will Tracy tarafından yaratılan bir politik dram dizisi için bir araya geliyor.

Henüz dizinin hikayesi veya karakterleri hakkında pek fazla ayrıntı yayınlanmasa da, HBO dizinin “Avrupa’da çökmekte olan otoriter bir rejimin hakim olduğu bir sarayın duvarları içinde geçen bir yılı” anlatacağını açıklamıştı. Dizide Kate Winslet dışında, Martha Plimpton, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts ve Hugh Grant gibi oyuncular da yer alıyor.


14- Apples Never Fall

Conor Merrigan-Turner, Essie Randles, Sam Neill, Annette Bening, Alison Brie and Jake Lacy in ‘Apples Never Fall’ (Peacock)

Kanal: Peacock
Yayın tarihi: Mart 2024

Big Little Lies ve Nine Perfect Strangers ardından Liane Moriarty‘nin çok satan bir kitabı daha bir mini dizi olarak TV için uyarlanıyor: Apples Never Fall. “Apples Never Fall” dışarıdan mükemmel görünen ancak yakından bakıldığında hiç de öyle olmadıkları anlaşılan Delaney ailesine odaklanacak.

Peacock dizinin konusunu şöyle açıklamış: “Eski tenis antrenörleri Stan (Sam Neill) ve Joy (Annette Bening) başarılı tenis akademilerini satarlar ve hayatlarının altın yılları denebilecek dönemini yaşamak için artık hazırdırlar. Dört yetişkin çocuklarıyla (Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles) vakit geçirmeyi sabırsızlıkla beklerlerken, yaralı genç bir kadının Joy ve Stan’in kapısını çalmasıyla her şey değişir ve özledikleri heyecanı geri getirir. Ancak Joy aniden ortadan kaybolunca, ailelerinin en karanlık sırları su yüzüne çıkmaya başlayınca çocukları da ebeveynlerinin sözde mükemmel evliliğini yeniden değerlendirmek zorunda kalacaktır.”

Kadroda oldukça başarılı oyuncuların yer almasının yanı sıra, projenin Melanie Marnich (The OA, The Affair) ve David Heyman (Wonka, Barbie) elinden çıkıyor olması da heyecanımızı arttırıyor.


15- Ripley

Andrew Scott as Tom Ripley in Ripley Cr. Netflix © 2023

Kanal: Netflix
Yayın tarihi: 4 Nisan

Patricia Highsmith’in 1955 tarihli polisiye romanı “The Talented Mr. Ripley”, Alain Delon‘un başrolünde yer aldığı 1960 tarihli Purple Noon filminin ve Matt Damon‘ın başrolünde yer aldığı aynı isimli 1999 tarihli filmin ardından, bu defa bir mini dizi olarak TV’ye uyarlanıyor. Bu sefer başrolde ise son yılların sevilen oyuncusu Andrew Scott var. 8 bölümlük dizinin kadrosunda yer alan diğer isimler arasında ise Johnny Flynn ve Dakota Fanning bulunuyor.

Dizide, 1960’ların başında New York’ta dolandırıcılık yapan Tom Ripley (Andrew Scott), zengin bir adam tarafından, serseri oğlunu eve dönmeye ikna etmeye çalışmak üzere İtalya’ya gitmesi etmesi için tutulur. Tom’un işi kabul etmesi; aldatma, dolandırıcılık ve cinayetle dolu karmaşık bir hayata attığı ilk adım olacaktır.

İlk olarak Showtime’da yayınlanacağı duyurulan dizi, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Netflix’e transfer olmuştu.


16- Fallout

Ella Purnell (Lucy) in “Fallout”

Kanal: Prime Video
Yayın tarihi: 12 Nisan

Acaba artık elimizde “The Last of Us” gibi bir örnek olduğu için “Hollywood bilgisayar oyunlarından dizi çekmeyi öğrendi” diyebilir miyiz, yoksa Halo örneğine bakarak umutlarımızı çok da yükseltmesek mi? Emin olun mevzu oyun uyarlamaları olunca bir izleyici/eleştirici olarak bizler de ne düşüneceğimizi şaşırıyoruz. (Ki projenin arkasında çok beklenen “The Lord of the Rings: The Rings of Power” uyarlamasını pek de kotaramayan Prime Video varken…)

Çok sevilen ve hayli popüler Bethesda video oyun serisi Fallout, kıyamet sonrası dönemi anlatan bir hikayeye sahip. Dizi, II. Dünya Savaşı sonrasında nükleer güçlerin arttığı ve toplumun Vault adı verilen serpinti sığınaklarında yaşamaya çalıştığı alternatif bir tarihi konu alıyor. Bu olaydan iki yüzyıl sonra genç bir kadın Vaults’tan ayrılır ve yok edilmiş Los Angeles’ta bir maceraya başlar.

Projenin başında “Westworld” yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy bulunuyor, Nolan ilk sezonun sekiz bölümünün üçünü de yönetiyor. Dizide Ella Purnell, insanlar sevdiklerine zarar verdiğinde idealist doğası sınanan iyimser bir Mahzen Sakini olan Lucy rolünde yer alıyor. Ona, gizemli geçmişini gizleyen acımasız bir ödül avcısı olan Ghoul rolünde Walton Goggins eşlik ediyor. Aaron Moten ise çorak topraklara kanun ve düzen getirmeyi amaçlayan Çelik Kardeşliği (Brotherhood of Steel) adlı militarist bir grupta görev yapan genç bir asker olan Maximus rolünde yer alırken; Vault 33’ün gözetmeni ve dünyayı daha iyiye doğru değiştirmeye hevesli Lucy’nin babası Hank rolünde ise Kyle MacLachlan‘ı izliyoruz.


17- The Sympathizer

The Sympathizer

Kanal: MAX
Yayın tarihi: Henüz belli değil.

2024’te HBO’da yayınlanacak bir diğer mini-dizi de, her detayıyla bizi biraz daha heyecanlandıran The Sympathizer. Ve bu dizi de (artık şaşıramıyoruz) bir kitap uyarlaması, Viet Thanh Nguyen‘in aynı isimli Pulitzer Ödüllü kitabından uyarlanıyor.

Dizi, Güney Vietnam’a casus olarak sızan Kuzey Vietnam ordusundan bir yüksek rütbeli askeri konu alıyor. Kendisi Vietnam savaşından sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçar ve sadakati ile yurtdışında yeni bir hayatın gerçekliği arasında kalmasına rağmen casusluk yapmaya devam eder.

Peki bu dizi için neden bu kadar heyecanlıyız?

1- Old Boy, The Handmaiden gibi filmlerin efsanevi yönetmeni Park Chan-wook dizinin yönetmen koltuğunda oturan isim.

2- Dizide, Oppenheimer’daki performansıyla yakın zamanda “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Altın Küre ödülünü kazanan Robert Downey Jr. yer alacak ve kendisi birden fazla farklı karakteri canlandıracak – ki ayrıca dizinin yapımcılığını eşi Susan Downey ile paylaşıyor.

Kısmen gerilim, kısmen hiciv olarak tanımlanan dizinin kadrosunda yer alan diğer isimlerse Hoa Xuande ve Sandra Oh.


18- The Penguin

Colin Farrell in ‘The Penguin’. WARNER BROS. DISCOVERY

Kanal: MAX
Yayın tarihi: Henüz belli değil.

Matt Reeves‘in 2022 tarihli Robert Pattinson’ı başrole taşıyan Batman filmi çok beğenilmiş ve kısa süre sonra da bu evrenin büyütülme kararı gelmişti. Filmin devamı 2025’te gelecek, ancak ilk filmde yer alan Oswald Cobblepot (aka The Penguin) karakterini bu evrende geçecek bir spin-off dizide bu yıl izleme şansımız olacak. Dizide plastik makyajla neredeyse tanınmaz hale gelmiş olan Colin Farrell tarafından canlandırılan Oswald Cobblepot’un, ikonik kötü adam olarak iktidara yükseliş hikayesini izleyeceğiz.

Daha önce duyurulan kadroda Farrell’ın yanı sıra Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo ve Deirdre O’Connell yer alırken, Clancy Brown ve Michael Zegen de tekrar eden rollerde dizide yer alacaklar. Reeves‘in Farrell ile birlikte yapımcı olarak görev aldığı dizide, ilk üç bölümü Mare of Easttown dizisinin yönetmenliğini de yapmış olan Craig Zobel yönetecek.

İlk olarak 2024’ün ilk aylarında yayınlanmak üzere planlanan dizi, yazar ve oyuncu grevi sebebiyle sonbahar aylarına ertelendi ve henüz kesin yayın tarihi de bilinmiyor.


19- The Acolyte

The Acolyte

Kanal: Disney+
Yayın tarihi: Henüz belli değil.

Elimizde Andor ve The Mandalorian gibi başarılı, Obi-Wan Kenobi ve The Book of Boba Fett başarısız örnekler mevcut olduğu için bu dizi hakkında tam olarak ne düşünsek bilemiyoruz ama Disney+’nın en yeni Star Wars dizisi Acolyte ismini taşıyor ve dizinin bu yıl yayınlanması planlanıyor.

Dizide hikaye daha önceki projelerden çok daha farklı bir zamanda, ana Star Wars filmlerindeki olayların öncesinde, Jedi’ların güçlerinin ve yardımseverliklerinin zirvesinde olduğu Yüksek Cumhuriyet döneminde geçecek. Hikayenin merkezinde Jedi Ustası (Lee Jung-jae) ile yeniden bir araya gelen eski bir Padawan (Amandla Stenberg) bulunuyor. Bu ikilinin bir dizi tuhaf suçu araştırmak için bir araya gelmesi The Acolyte’ı daha çok bir polisiye seri haline getiriyor.

The Good Place dizisinden hatırlanabilecek Manny Jacinto, Squid Game dizisinin başrolü Lee Jung-jae ve Amandla Sternberg dizinin başrollerinde yer alan isimler. Dizinin yaratıcısı ise Russian Doll‘un ortak yaratıcılarından Leslye Headland.


20- Agatha: Darkhold Diaries

Agatha’s musical-comedy spin-off is seemingly set to arrive in late 2024. (Image credit: Marvel Studios)

Kanal: Disney+
Yayın tarihi: Henüz belli değil.

Sanıyoruz ki bu dizinin gerçekliğine ancak yayınlandığı zaman inanabileceğiz. Defalarca isim değiştiren ve defalarca ertelenen 2021 tarihli WandaVision‘ın spin-off serisi Agatha (en son karar verilen ismiyle Agatha: Darkhold Diaries), umuyoruz ki artık bu yıl izleyiciyle buluşacak. MCU’nun 5. Fazı içinde yer aldığı açıklanan dizide, Kathryn Hahn yeniden Agatha Harkness karakterini canlandıracak.

Dizinin ilk bölümünün tanıtımı şu şekilde: “İlk bölümde Agatha Harkness’in (Kathryn Hahn) sonunda tuzağa düştüğü büyüden kurtulduğunu görüyoruz. Eski öldürücü yöntemlerine geri dönmek için sabırsızlanıyor ancak tüm güçlerini yitirdiğini fark ediyor. Onun için ilerlemenin tek yolu, beklenmedik bir veya iki arkadaşının yardımıyla güçlerini geri almak için tehlikeli bir arayışa çıkmak”.

Agatha: Darkhold Diaries’de Kathryn Hahn dışında ayrıca Rio rolünde Aubrey Plaza, Lilia rolünde Patti LuPone, Jen K rolünde Sasheer Zamata ve Alice rolünde Ali Ahn yer alacak. Diğer oyuncular arasında ise Emma Caulfield Ford, Maria Dizzia, Miles Gutierrez-Riley ve Okwui Okpokwasili bulunuyor.


2024 Yılında Başlayacak Hangi Diziyi Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

View Results

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Önemli Not: Dizilerin kesin yayın tarihleri belli oldukça güncellenecektir. Kendi merakla beklediğiniz dizi bu listede yer almıyorsa, lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.