2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 24 Film

513
2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 24 Film

Filmler açısından da en az diziler kadar çalkantılı bir yıl olan 2023’ü geride bıraktık. Geçtiğimiz yıl bazı çok beklenen filmlerin büyük hayal kırıklığı yarattığı, Marvel ve DC filmlerinin birer birer gişede battığı, Barbenheimer‘ın tarihe geçtiği bir yıl oldu. 2024 yılı karşımıza yeni bir Barbenheimer çıkarır mı bilinmez, ancak pek çok iddialı yapımın sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı bir gerçek. Yeni yılda (maalesef) büyük kısmı devam filmlerinden ve uyarlamalardan oluşan pek çok film bizi bekliyor, orijinal senaryoların azlığı da dikkat çekiyor.

2024’te yayınlanacak filmler içerisinden en öne çıkan yapımları sizler için listeledik. Bu liste yayın tarihi sırasına göre hazırlandı. Yazının sonundaki ankete oy vermeyi unutmayın, 3 film seçme hakkınız bulunuyor.

İşte 2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 24 Film:

1- Argylle (2 Şubat)

Dua Lipa and Henry Cavill in “Argylle,” premiering in theaters February 2, 2024.

Elly Conway, mutluluktan anladığı evde bilgisayarı ve kedisi Alfie ile geçirdiği bir gece olan; çok satan bir casusluk romanları serisinin içine kapanık yazarıdır. Ancak Elly’nin gizli ajan Argylle’ı konu alan kurgusal kitaplarındaki olaylar, gerçek hayattaki bir casus örgütünün gizli eylemlerini yansıtmaya başlayınca, evdeki sessiz akşamlar geçmişte kalır. Kediye alerjisi olan casus Aiden’ın eşlik ettiği Elly, kitabındaki kurgusal dünya ile gerçek dünya arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başladıkça katillerden bir adım önde olmak için dünyanın bir ucundan diğerine koşturur.

Kingsman filmlerinin yaratıcısı Matthew Vaughn’un elinden çıkan Argylle filminin kadrosunda Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Sam Rockwell, Catherine O’Hara, John Cena ve Ariana DeBose gibi birbirinden şahane oyuncular yer alıyor. Aksiyonu bol bir casusluk komedisi olan filmin fragmanına bakılırsa aşırı eğlenceli, bir sürü sürprizin yaşandığı bir film bizi bekliyor.


2- Lisa Frankenstein (9 Şubat)

Lisa Frankenstein

1980’ler sonu Amerika’sında geçen “Lisa Frankenstein“, korku – komedi türünde bir yapım olacak. Filmde yanlış anlaşılan gotik liseli genç Lisa ile, onun mezarından çıkıp gelen Viktorya döneminden kalma ruh eşi arasında filizlenen karanlık aşk hikayesini anlatacak. Çiftimiz aşkı, mutluluğu ve birkaç eksik vücut parçasını bulmak için ölümcül bir yolculuğa çıkacaklar.

Filmde başrollerde Ant-Man ve Wasp: Quantumania ve Freaky filmlerinden anımsanabilecek Kathyrn Newton ve Riverdale’in Jughead Jones’u Cole Sprouse yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Zelda Williams‘ın oturduğu filmin senaristi ise Juno, Young Adult, Jennifer’s Body gibi filmlerin de senaryosunu kaleme almış olan Diablo Cody.


3- Madame Web (16 Şubat)

Madame Web

2023’te hem DC’nin hem de Marvel’ın üst üste yaşattığı hayal kırıklıkları ardından, bu yıl çok fazla süper kahraman filmi gösterime girmeyecek. 2024’te izleyeceğimiz az sayıdaki çizgi roman uyarlamalarından biri Madame Web filmi olacak. Sony’nin Spiderverse’e eklediği bu yeni film, Marvel Evreni’nin en esrarengiz kahramanlarından Cassandra Webb’in hikayesini anlatacak.

Manhattan’da paramedik bir sağlık görevlisi olarak çalışan Cassandra, sezgi yetenekleri ile gelecekte olacakları görmeye başlar. Geçmişiyle ilgili ortaya çıkan gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırken, güçlü yeteneklere sahip olan üç genç kadınla bir bağ kurar… Bu üç genç kadın hayatlarını tehdit eden bu ölümcül maceradan sağ çıkabilirlerse ileride farklı süper kahramanlara evrileceklerdir.

Aksiyon dolu filmde, Fifty Shades of Grey serisinin yıldızı Dakota Johnson Cassandra Webb’i canlandırırken, Johson’a Sydney Sweeney, Isabela Merced ve Celeste O’Connor gibi isimler eşlik ediyor.


4- Drive-Away Dolls (23 Şubat)

Drive-Away Dolls

Joel Coen’in The Tragedy of MacBeth filminin ardından Ethan Coen de tek başına çektiği ilk filmi izleyicinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor: Drive-Away Dolls. Ethan Coen’in “lezbiyen B-film üçlemesi” olarak adlandırdığı üçlemenin bu ilk filminde başrollerde Margaret Qualley ve Geraldine Viswanathan var. Film, iki kız arkadaşın kafalarını dağıtmak üzere çıktıkları araba yolculuğunun bagajda buldukları “şey” ile beklenmedik şekilde ters gitmeye başlamasının hikayesinin anlatacak.

Oldukça Coenvari bir komediye sahip olacağını tahmin ettiğimiz filmin kadrosunda Beanie Feldstein, Colman Domingo, Pedro Pascal ve Matt Damon da yan rollerde yer alıyor. Drive-Away Dolls’un bu yılın az sayıdaki orijinal senaryoya sahip filmlerinden biri olduğunu da ekleyelim.


5- Dune: Part Two – Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (1 Mart)

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki / Dune: Part Two

İlk filmi 2021’de izlemiştik, 2. filmi de normalde 2023’te izleyecektik ancak Hollywood’daki yazar ve oyuncu grevi sebebiyle filmin vizyon tarihi ertelendi. Eğer başka bir değişiklik olmazsa, Frank Herbert‘ın ünlü romanından uyarlanan ve gösterime girdiği dönemde gişe rekorları kıran Dune filminin devamı “Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two)” 1 Mart’ta sinemalarda olacak.

Başrollerini Timothée Chalamet ve Zendaya‘nın paylaştığı filmin yıldızlardan oluşan kadrosunda Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin ve Javier Bardem gibi oyuncular yer alıyor. Zaten halihazırda çok güçlü olan kadroya bu filmde İmparator Shaddam IV rolünde Christopher Walken, Prenses Irulan rolünde Florence Pugh, Lady Margot rolünde Léa Seydoux ve Feyd-Rautha Harkonnen olarak Austin Butler katılıyor. Özellikle son dönemin en popüler oyuncularından Austin Butler’ın filmde nasıl bir kötü adam performansı sergileyeceği merak konusu. Daha fazla anlatmaya sanıyoruz gerek yok, Dune kesinlikle bu yılın en önemli filmlerinden biri…


6- Kung Fu Panda 4 (8 Mart)

Kung Fu Panda 4

DreamWorks’un sevilen film serisi Kung Fu Panda, tam 8 yıl sonra 4. filmiyle geri dönüyor. Animasyon filmin yönetmen koltuğunda ise Trolls, The LEGO Movie 2: The Second Part gibi filmlerin de yönetmenliğini yapmış olan Mike Mitchell oturuyor.

Kung Fu Panda 4‘te Usta Şifu panda Po’ya artık Ejderha Savaşçısı olmayacağını, bunun yerine Barış Vadisi’nin Ruhani Lideri olacağını söyler. Ancak bu durum birkaç sorun ortaya çıkarır. Birincisi, Po ruhani liderlik hakkında hiçbir şey bilmemektedir ve ikincisi, bu yeni ulu pozisyonunu üstlenmeden önce hızla yeni bir Ejderha Savaşçı bulup eğitmesi gerekiyordur. Daha da kötüsü, kötü kalpli, güçlü bir büyücü olan Bukalemun, yakın zamanda büyük küçük her yaratığa dönüşebilen bir kertenkele olarak ortaya çıkmıştır. Bukalemun gözlerini Po’nun Bilgelik Asası’na dikmiştir; bu asa ona Po’nun alt ettiği tüm usta kötüleri ruhlar aleminden geri çağırma gücü verecektir. Yani Po’nun biraz yardıma ihtiyacı vardır. Po yardımı tüylerini diken diken eden ama yetenekleri eşsiz olan kurnaz, kıvrak zekâlı hırsız Zhen’den alır. Huzur Vadisi’ni Bukalemun’un sürüngen pençelerinden korumaya çalışırken, bu komikliklerle dolu tuhaf ikili birlikte çalışmak zorunda kalacaktır.

Jack Black yeniden Pando Po’yu, Dustin Hoffman ise Usta Şifu’yu seslendiriyor. Yeni karakterler Zhen’i Awkwafina, Bukalemun’u ise Oscar ödüllü oyuncu Viola Davis seslendirecek.


7- Imaginary (8 Mart)

‘Imaginary’. PARRISH LEWIS/LIONSGATE

Geçtiğimiz yılın öne çıkan korku filmleri Five Nights at Freddy’s ve M3GAN’ı izleyiciyle buluşturan Blumhouse, bu yıl orijinal senaryolu bir korku filmi daha yayınlayacak: Imaginary.

Jessica (DeWanda Wise) ailesiyle birlikte çocukluğunun geçtiği eve geri döner, ancak en küçük üvey kızı Alice (Pyper Braun), bodrumda bulduğu “Chauncey” isimli bir oyuncak ayıya biraz fazla bağlanır. Alice’in davranışları endişe verici hale geldikten ve Chauncey ile oynadığı oyunlar giderek kötüleşmeye başladıktan sonra Jessica, Chauncey’nin yıllardır ona inandığı oyuncak ayıdan çok daha fazlası olduğunu fark etmeye başlar.


8- Ghostbusters: Frozen Empire – Hayalet Avcıları: Ürperti (22 Mart)

Ghostbusters: Frozen Empire

Ghostbusters film serisi, 2021 tarihli Ghostbusters: Afterlife ile yeniden canlanmıştı. Ghostbusters: Frozen Empire ismini taşıyan devam filminde eski ve yeni Hayalet Avcıları evlerini korumak ve dünyayı ikinci bir Buzul Çağı’ndan kurtarmak üzere güçlerini birleştiriyorlar.

Spengler ailesi, hayalet yakalamayı bir sonraki seviyeye taşımak için çok gizli bir araştırma laboratuvarı geliştiren asıl Hayalet Avcıları ile ekip oluşturmak üzere her şeyin başladığı yere, ikonik New York City itfaiyesine geri döner. Ancak eski bir eserin keşfi şeytani bir gücü serbest bırakır ve orijinal ekip (Dan Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson, Annie Potts) ile ve yeni jenerasyon (Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace) bu şeytani gücü defetmek üzere güçlerini birleştirir. Kumail Nanjiani ve Patton Oswalt da filmin kadrosunda yer alan diğer isimler.

Türkçe ismi “Hayalet Avcıları: Ürperti” olan filminin yönetmen koltuğunda Gil Kenan oturuyor, senaryoyu ise Gil Kenan, Jason Reitman’la birlikte kaleme almış.