2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 24 Film

565

17- Inside Out 2 (14 Haziran)

Inside Out 2

Pixar’ın 2015 tarihli çok sevilen animasyonu Inside Out‘un devam filmi Inside Out 2, yılın ilgi çekici animasyon filmlerinden bir diğeri…

İlk filmin ana karakteri Riley yeni filmde artık genç bir kadındır, bu da kendisinin Kaygı (Maya Hawke) dahil olmak üzere zihninde yer edinen bir dizi yeni duyguyla uğraştığı anlamına geliyor. Amy Poehler, Phyllis Smith ve Lewis Black sırasıyla Sevinç, Üzüntü ve Öfke olarak seslendirme kadrosunda yeniden yer alırken, Korku ve İğrenme duygularını ise Tony Hale ve Liza Lapira seslendirecek.


18- A Quiet Place: Day One (28 Haziran)

“A Quiet Place”©Paramount/Courtesy Everett Collection / Everett Collection

John Krasinski tarafından yaratılan 2018 tarihli “A Quiet Place” filmi beklenmedik bir başarı elde etmiş, 2020’de seriye “A Quiet Place Part II” isimli 2. film eklenmişti. Bu iki filmde de hikaye süper işitme gücüne sahip, süper ölümcül uzaylı yaratıklar dünyamızı işgal edip, bildiğimiz toplumu yok etmesinden sonra geçiyordu. Serinin 3. filminde ise, adından da anlaşabileceği üzere olayların en başına, kimsenin bu uzaylılardan ne bekleyeceğini bilmediği istilanın ilk günlerine dönüyoruz.

A Quiet Place: Day One filminin yönetmenliğini ise 2021 yapımı Pig’de Nicolas Cage’in şimdiye kadarki en iyi performanslarından birini bize sunan Michael Sarnoski üstleniyor. Kadroda yer alacağı açıklanan isimlerse Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex Wolff, Djimon Hounsou (ki kendisi 2. filmde de yer almıştı) ve Denis O’Hare.


19- Deadpool 3 (26 Temmuz)

Marvel Studios/Deadpool Twitter

İlk Deadpool filmini 2016’da, ikincisini ise 2018’de izledik. Ve ikinci filmden tam 6 yıl sonra, 3. Deadpool filmi sonunda izleyiciyle buluşacak. Ryan Reynolds‘ı yeniden Wade Wilson/ Deadpool olarak izleyeceğimiz 3. filmi asıl özel kılan detay, daha önce bu rolden artık emekli olduğunu açıklayan Hugh Jackman’ı yeniden Wolverine olarak izleyecek olmamız. Yani hayranların büyük bir merakla beklediği MCU/X-Men evrenleri crossoverı sonunda gerçekleşiyor. Ayrıca Jennifer Garner da 2005 tarihli en beğenilmeyen süper kahraman filmlerinden biri olan Elektra’daki “Elektra” rolünü yeniden canlandıracak.

Yönetmen koltuğunda ise The Adam Project ve Free Guy filmlerinde de Ryan Reynolds’la çalışan Shawn Levy var.


20- Alien: Romulus (16 Ağustos)

Alien: Romulus

Don’t Breathe filminin yönetmenliğini de yapmış olan Fede Alavarez’in yönettiği bu yeni Alien filmine dair henüz isminden başka çok da fazla bir şey bilmiyoruz. Filmin Ridley Scott’ın Alien (1979) ve James Cameron’ın Aliens (1986) filmlerindeki olaylar arasında geçtiği, “Uzak bir dünyada yaşayan ve kendilerini evrendeki en korkunç yaşam formuyla karşı karşıya bulan bir grup genç insan” hakkında olduğu söyleniyor. Alien: Romulus‘ta Xenomorph’ların tasarımı, Aliens filminin yaratık tasarım ekibinin sorumluluğunda… Filmin kadrosunda Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux ve Isabela Merced yer alıyor.


21- Beetlejuice 2 (6 Eylül)

Tim Burton (Beetlejuice 2)

Kült korku-komedi klasiği Beetlejuice, yaklaşık 40 yıl sonra bir devam filmiyle ekranlara geri dönüyor. Yönetmen koltuğunda yine Tim Burton var, usta oyuncu Michael Keaton ise yeniden Beter Böcek‘e hayat verecek. İlk filmden ikincisine transfer olan isimler bununla sınırlı değil, Catherine O’Hara ve Winona Ryder da Delia ve Lydia Deetz rolleriyle Beetlejuice 2‘de yer alacaklar. Scream filmleri ve Wednesday dizisiyle (ki bu proje de Tim Burton’ın sorumluluğunda idi) son dönemde adından sıkça söz ettiren Jenna Ortega ise filmde Lydia’nın kızı Astrid Deetz‘i canlandıracak.

Kadro haberleri bunlarla sınırlı değil, güzel oyuncu Monica Bellucci, Beetlejuice’un eşi olarak filmde yer alacak. Filmde yer alacağı en son duyurulan isimse emektar oyuncu Willem Dafoe oldu. Filmin senaristleri ise yine Wednesday dizisinin yaratıcıları Alfred Gough ve Miles Millar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “Beetlejuice Beetlejuice” Filminden İlk Fragman Yayınlandı!


22- Joker: Folie à Deux (24 Ekim)

Joker: Folie à Deux

2019 tarihli Joker filmi, yılın sürpriz yapımlarından biri olmuş ve hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanmıştı ki çizgi roman uyarlamaları söz konusunu olduğunda bu gerçekten büyük bir başarı. Filmin 18 yaş sınırına sahip olmasına ve çizgi roman uyarlamaları söz konusu olduğunda mütevazı sayılacak bütçesi karşısında 1 milyar dolarlık gişe yaptığını, Joaquin Phoenix’in de Joker rolüyle “En iyi Erkek Oyuncu” Oscar ödülünü aldığını da ekleyelim.

İşte Joker’in” Joker: Folie à Deux” ismini taşıyan devam filmi bu yıl 4 Ekim’de izleyiciyle buluşacak. Bu filmi de Todd Phillips yönetecek, Joaquin Phoenix’i yeniden Joker olarak izleyeceğiz. Devam filminde ünlü şarkıcı/oyuncu Lady Gaga kadroya katılıyor, hem de Harley Quinn rolünde. Ayrıca filmin akıl hastanesinde geçen bir müzikal olacağı da açıklandı. Tüm bu sebeplerle yılın nasıl işleneceğini en merak ettiğimiz yapımlarından biri…


23- Nosferatu (25 Aralık)

Nosferatu

The VVitch ve The Lighthouse filmlerinin yönetmeni Robert Eggers, 1922 tarihli ikonik sessiz film Nosferatu’yu yeniden beyaz perdeye uyarlıyor. Nosferatu‘da vampir Count Orlok rolünde Bill Skarsgard’ı ve Orlok’un takıntılı olduğu genç kadın Ellen Hutter rolünde ise Lily-Rose Depp’i izleyeceğiz. Kadrodaki diğer isimlerse Nicolas Hoult, Emma Corrin, Willem Dafoe, Aaron Taylor-Johnson ve Simon McBurney. Kendine has tarzıyla bugüne dek başarılı korku filmleri ortaya koyan yönetmenin, bu çok bilindik hikayeyi nasıl işleyeceği büyük bir merak konusu…


24- Mickey 17 (Yayın tarihi henüz belli değil)

Mickey 17

Alacakaranlık serisi ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan başarılı oyuncu Robert Pattinson’ın başrolünde yer aldığı bilimkurgu filmi “Mickey 17”, 2024’ün dikkat çekici yapımları arasında yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Parazit filmi ile sayısız başarıya imza atan (ve Oscar ödülü de kazanan) Bong Joon-ho oturuyor. Niflheim’ın buz dünyasını kolonileştirmek için insanlarla birlikte bir keşif gezisine gönderilen Mickey adlı tek kullanımlık bir işçi dronunu konu alan filmin kadrosunda Robert Pattinson’ın yanı sıra Naomi Ackie, Steven Yeun, Toni Collette, Mark Ruffalo ve Holliday Grainger gibi deneyimli oyuncular bulunuyor.

Filmin vizyon tarihi 29 Mart olarak açıklanmıştı ancak son anda film bilinmeyen bir tarihe ertelendi. Mickey 17‘nin önemli film festivallerinden birinde prömiyer yapması bekleniyor.


2024 Yılında Yayınlanacak Hangi Filmi Daha Çok Merak Ediyorsunuz?

View Results

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Önemli Not: Filmlerin yayın tarihleri Türkiye için farklılık gösterebilir ya da filmler ertelenebilir. Sizin merakla beklediğiniz film bu listede yer almıyorsa, lütfen yorumlarda bizimle paylaşın.