2024 Yılında İzlemeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 24 Film

564

9- Godzilla x Kong: The New Empire (29 Mart)

Godzilla x Kong: The New Empire

The Monsterverse evreni genişliyor. 2021 yılında izleyiciyle buluşan Godzilla vs. Kong’un devam filmi Godzilla x Kong: The New Empire‘da (Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk) bu kez iki ikonik canavarın ortak bir düşmana karşı mücadelesini izleyeceğiz. Türkiye’de 12 Nisan’da sinemalarda olacak filmin başrollerini Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Dan Stevens paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ilk filmde olduğu gibi yine Adam Wingard oturuyor.  


10- Civil War (26 Nisan)

Civil War

Alex Garland‘ın (Ex Machina, Annihilation) yazdığı ve yönettiği bu distopik gerilim filmi, çok da uzak olmayan bir gelecekte, şiddetli bir ikinci iç savaşın harap ettiği, derinlemesine bölünmüş bir Amerika’yı anlatacak.

Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Jesse Plemons, Nick Offerman filmin kadrosunda yer alan isimler. Civil War, insanların inançlarını savunmak için ne kadar ileri gidebileceklerini araştıran bir yapım olacak.

Amerika’da gerçek başkanlık seçimleri bu yıl Kasım ayında gerçekleşecek; fragmanda çok sayıda provokatif görüntü yer alıyor, o yüzden tartışmalı bir filmin bizi beklediğinden emin olabilirsiniz.


11- Challengers (26 Nisan)

Challengers

Call Me By Your Name, Suspiria ve Bones and All filmlerinin ödüllü yönetmeni Luca Guadagnino imzalı Challengers filminin 2023 Venedik Film Festivali’nin açılışını yapması ve ardından 15 Eylül’de vizyona girmesi gerekiyordu ancak SAG-AFTRA grevleri nedeniyle filmin vizyon tarihi ertelendi.

Başrollerinde Zendaya, Josh O’Connor ve Mike Faist’in yer aldığı film, kocası Art’ı vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştüren antrenör Tashi’nin, kocasını içinde bulunduğu yenilgi serisinden kurtarmak için eski erkek arkadaşı olan (kocasının da eski en yakın arkadaşı olan) Patrick ile bir “Challenger” turnuvasına sokmasını konu alıyor.


12- The Fall Guy – Dublör (3 Mayıs)

Ryan Gosling as Colt Seavers in ‘The Fall Guy’. ERIC LACISTE/UNIVERSAL PICTURES

Sırada 1980’lerin aynı isimli popüler TV dizisinden ilham alınarak yaratılan bir komedi aksiyon filmi var: The Fall Guy. Ana karakterimiz başarılı dublör Colt Seavers neredeyse kariyerini bitiren bir kaza sonrasında işe geri döner. Bir taraftan zorlu işini yapmaya çalışan Colt, diğer taraftan ise çalıştığı filmin kayıp yıldızını bulmak, bir komployu çözmek ve hayatının aşkını geri kazanmaya çalışmak zorundadır.

Oscar® adayı Ryan Gosling ile Altın Küre ödüllü Emily Blunt’ı başrole taşıyan filmde, bir diğer Altın Küre ödüllü oyuncu Aaron Taylor-Johnson da kayıp yıldız Tom Ryder karakterini canlandıracak. Filmin yönetmeni ise sektöre kendisi de bir dublör olarak başlayan ve Bullet Train, Deadpool 2, John Wick gibi filmleri de yönetmiş olan David Leitch.


13- Kingdom of the Planet of the Apes (10 Mayıs)

Kingdom of the Planet of the Apes

1968 – 1973 yılları arasında 5 film olarak yayınlanan “Planet of the Apes” film serisinin yeniden çekileceği ve bu kadar başarılı olacağı kimsenin aklına gelmiş miydi bilinmez ancak yeni “Maymunlar Cehennemi” serisinin 4. filmi “Kingdom of the Planet of the Apes” ismini taşıyor ve bu yıl izleyiciyle buluşacak.

Yeni film, Andy Serkis’in canlandırdığı Caesar’ın öldüğü 2017 çıkışlı “War for the Planet of the Apes” filminden yaklaşık 300 yıl sonra geçen bir hikayeyi anlatacak. Artık dünyaya tamamen maymunlar hükmetmektedir. Zalim bir maymun (Kevin Durand), kendini liderliğe taşıyacak silah ve teknolojinin peşine düşmüşken, yalnızca bir şempanze olan Noa (Owen Teague) ve bir insan olan Mae (Freya Allen), onun tam bir maymun diktatörü olmasını engelleyebilir.

Wes Bal’un yönettiği filmin kadrosunda Owen Teague, Kevin Durand, Freya Allen, William H. Macy ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.


14- IF (17 Mayıs)

Bea (Cailey Fleming) and Blue (Steve Carell) star in ‘IF’. PARAMOUNT

Imaginary Friend’in, yani “hayali arkadaş”ın kısaltılmışı olan IF, tam da bu konu hakkında bir film… Bu fantastik komedi, terk edilmiş Hayali Arkadaşları görme yeteneğine sahip olduğunu öğrenen ve bu hayali arkadaşlar kaybolup gitmeden önce onları yardım etmesi gereken genç bir kızın (Cailey Fleming) hikayesini anlatıyor.

Filmin yapımcıları ikisi de filmin kadrosunda da yer alan John Krasinski ve Ryan Reynolds; Krasinski filmin ayrıca senaristi de. Steve Carell, Phoebe Waller-Bridges, Maya Rudolph, Sam Rockwell, Christopher Meloni ve Awkwafina filmin seslendirenleri arasında yer alan isimler, Matt Damon ve Emily Blunt da filmin kadrosunda yer alıyor.


15- Furiosa: A Mad Max Saga (24 Mayıs)

Furiosa: A Mad Max Saga

Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 2015 yılında yayınlanan 6 Oscar Ödüllü Mad Max: Fury Road‘un öncesinde yaşananları anlatacak olan “Furiosa: A Mad Max Saga” bu yıl izleme şansı yakalayacağımız bir diğer devam filmi.

Bundan önceki tüm Mad Max filmlerini yazan ve yöneten George Miller’ın bir kez daha yönetmen koltuğuna oturduğu filmde Anya Taylor-Joy, Charlize Theron’un “Mad Max: Fury Road” filmindeki Furiosa karakterinin daha genç bir versiyonunu canlandırıyor. Chris Hemsworth ve Tom Burke ise ona eşlik ediyor.


16- The Garfield Movie (24 Mayıs)

Garfield

Karikatürist Jim Davis tarafından 1978 yılında yaratılan Garfield, 2024’te yeni bir animasyon filmle izleyiciyle buluşacak. Herkesin sevgilisi, lazanya seven, pazartesilerden nefret eden sürekli aç turuncu kedi, The Garfield Movie‘de çılgın bir maceraya atılıyor. Garfield, uzun zamandır kayıp olan kurnaz bir sokak kedisi olan babası Vic ile yeniden bir araya geldikten sonra, o ve talihsiz köpek arkadaşı Odie, Vic’e riskli bir plan konusunda yardım etmeye başlar. Ancak bu durum ikisinin rahat banliyö hayatlarını fazlasıyla zora sokacaktır.

Filmde Garfield’i Chris Pratt, babası Vic’i Samuel L. Jackson, Odie’i ise Harvey Guillén seslendiriyor.